sreda, 23. marec 2016

Lunin mrk na osi Tehtnica Oven

Lunin mrk na osi Tehtnica Oven prinaša napetost med instiktivnim nagonom za preživetje in željo po harmoničnem socialnim sobivanju.

Lunin mrk bo nastopil 23.3.2016 ob 13:01 na 3. stopinji osi Tehtnica Oven. Viden bo v Avstraliji, Aziji ter S in J Ameriki.

Lunin mrk nas bo soočal z bolečimi, potlačenimi in neozaveščenimi vsebinami, povezanimi s področjem medsebojnih odnosov. Na osi Tehtnica Oven se pojavi napetost med osebnim interesom in skupnim interesom, kot tudi med impulzivno nepremišljeno reakcijo in pasivno neodločno stagnacijo.

Čas je dober za opustitev tistih strahov in ovir, ki nam onemogočajo napredek. Potrebno se bo soočiti z realnostjo naših odnosov. Soočali se bomo z bolj temačnimi platmi odnosov, kot so čustveno manipuliranje z drugimi, igranje žrtev, živiljenje v samoprevari in iluzijah, kot tudi brezobzirnostjo, prevarami in tem, da se ne ustavimo pred ničemer, ko želimo doseči svoj cilj.

Dogodki in okoliščine nas bodo soočale s tovrstnimi temačnimi platmi osebnosti, ki pa jih, zaradi njihove težavnosti, velikokrat pripisujemo drugim in jih na njih projeciramo. Vse tisto, kar nas na drugih močno moti, se zagotovo skriva v našem nezavednem.

V naslednjih treh mescih lahko pričakujemo, da se bo potrebno od nekaterih slabih odnosov posloviti. Prav tako pa lahko pričakujemo, da  bodo v naše življenje stopili novi, za nas pomembni ljudje.

Mrki imajo tudi zelo močan vpliv na dogajanje na kolektivni ravni. Ta mrk je imel vpliv tudi na sprožitev tragičnih dogodkov v Bruslju, ki bodo v naslednjem trimesečju botrovali stopnjevanju napetosti  in povečanju dejavnosti, ki bodo povzročile spremembe naših občutkov varnosti.

Tudi Slovence čaka nemirno obdobje, saj Lunin mrk tvori napete aspekte na Sonce v horoskopu Slovenije, ki se nahaja v 7. hiši. Sonce je v mundani astrologiji simbol najvišje avtoritete v državi, kot tudi identitete naroda. Spremembe nas čakajo na področju medsebojnih  povezav, sporazumov in partnerstev z ostalimi državami. Veliko težav pa se nakazuje tudi na notranjem področju, kjer lahko pričakujemo težave in spremembe v sedanjih medsebojnih strankarskih povezavah. Povečevala se bosta tudi nestrpnost in boj med koalicijo in opozicijo.

Naslednji meseci bodo zelo stresni in prelomni za trenutne najvišje politične avtoritete v državi, še posebej za predsednika vlade dr. Mira Cerarja.

2 komentarja :

  1. Rudica iz tvojih besed v božja ušesa naj se že zgodijo spremembe in naj dobijo vsi svoje plačilo

    OdgovoriIzbriši
  2. Jutri je jurjeva nedelja. Po stari navadi in tradiciji Sveti Jurij odpre pašo za živino, Lenart kateri goduje 6.novembra pa jo zapre. Sicer pa se je sedaj te dni kar precej ohladijo. Za v torek zjutraj je pri nas napovedana celo slana. V sredo bo v našem kraju v Voličini celo sveta birma. Sedaj pa si bomo pogledali Lunine mene za maj 2016.

    LUNINE MENE ZA MAJ 2016

    ZADNJI SRPEC bo 3.maja ob 15:45
    MLAJ bo 6.maja ob 20:29
    PRVI SRPEC bo 10.maja ob 2:32
    PRVI KRAJEC bo 13.maja ob 18:02
    PRVI IZBOČEC bo 17.maja ob 19:26
    ŠČIP bo 21.maja ob 22:14
    ZADNJI IZBOČEC bo 25.maja ob 20:44
    ZADNJI KRAJEC bo 29.maja ob 13:12.

    SREDINA ASTRONOMSKE POMLADI bo dne 5.maja ob 2:42. V tem trenutku bo Sonce doseglo natanko 15 kotnih stopinj znamenja Bika.

    Keltski solarni praznik BELTAN bo dne 7.maja.

    Dne 9.maja bo MERKURJEV TRANZIT.
    To bo razmeroma redek nebesni pojav, ko bo planet Merkur navidezno prečkal Sončevo ploskev. Navidezni zorni kot Merkurja je premajhen, zato bomo Merkur na Soncu lahko videli le s pomočjo teleskopa ob primerni zaščiti pred premočno Sončevo svetlobo. Previdno pri opazovanju, da si ne poškodujemo svojih oči. V tem 21. stoletju bo vsega skupaj 14 takih prehodov oziroma tranzitov. Zadnji je bil dne 8.novembra 2006, naslednji pa bo 11.novembra 2019.
    Celoten Merkurjev tranzit bo viden iz zahodne in severne Evrope, iz zahodne Afrike, na vzhodu Severne in Južne Amerike, pa tudi iz večjega dela Atlantika. V kolikor bo tega dne jasno vreme bodo po Sloveniji organizirala opazovanja tega redkega nebesnega pojava številna slovenska astronomska društva s svojimi teleskopi.
    Pri nas bo tranzit viden skoraj v celoti, Sonce bo zašlo kakih 28 minut pred koncem delnega tranzita. Sicer pa bo v Mariboru viden tranzit največ 7 ur in 2 minuti, v področjih kjer bo viden celoten prehod pa bo tranzit dolg 7 ur in 30 minut (naprimer v Parizu ali pa v Londonu).
    Podatki za Maribor za ta Merkurjev tranzit dne 9.maja 2016 pa so sledeči:
    Začetek delnega tranzita je ob 12:12:06,
    začetek popolnega tranzita je ob 12:15:17,
    vrhunec tranzita je ob 15:56:00,
    ter zahod Sonca skupaj z Merkurjem je ob 19:14.

    ČEŠNJEV LUNARNI MESEC se prične dne 6.maja.

    ČEŠNJEVA POLNA LUNA bo dne 21.maja, saj bo to tretja pomladanska polna Luna.

    OdgovoriIzbriši