nedelja, 5. junij 2016

Mlaj v znamenju Dvojčka, 5.6.2016

Ta mlaj bo ena od najmočnejših lunacij v letu 2016, saj bo z ostalimi planeti tvoril močno konfiguracijo, ki jo imenujemo veliki spremenljivi križ.

Že od začetka pomladi na nebu dominira močan kolektivni aspekt T kvadrat, ki ga medsebojno tvorijo planeti Jupiter, Saturn in Neptun. Skozi zgodovino so cikli teh treh planetov sovpadali s političnimi spremembami in družbenimi reformami. Sonce in Luna v tesni konjukciji z Venero v znamenju Dvojčkov, aspektirajo ta T kvadrat in ustvarijo novo, še bolj napeto konfiguracijo, Veliki križ in tako postanejo aktivatorji in sprožilci manifestiranja dogodkov, ki bodo imeli velik vpliv na kolektivno prihodnost. Tako, da nam mesec junij prinaša dogodke, ki bodo nakazovali smernice naše kolektivne prihodnosti. Več o ciklih planetov si lahko preberete >>>

Na osebnem nivoju bodo ti aspekti prinesli nova spoznanja in uvide, premike v mišljenju. Znamenje Dvojčka je intelektualno aktivno in fleksibilno, vendar so  njegova zanimanja površna, razpršena in nimajo fokusa. Kombinacija z Venero, Neptunom in Jupitrom pa lahko obarva to obdobje s samopopustljivostjo in lažernostjo, kar lahko onemogoči realizacijo novih spoznanj. Kratkoročne in površne odločitve, ki bi bile sprejete v tem času bodo, zaradi opozicije s Saturnom, imele dolgoročne posledice. Znamenje Dvojčkov zna biti zaverovano v svoj prav, v odnosih vedno izhaja iz sebe, ima slabo zavedanje o drugih. Vendar nas bodo energije in manifestacije tega mlaja učile razvijati zvest o drugem.

4 komentarji :

  1. Danes dne v ponedeljek, 6.junija 2016 minevajo natanko 4 leta odkar sem na Završkem stolpu pri Lenartu ter na strehi Europarka v Mariboru skozi teleskope opazoval Venerin tranzit. Vse do 7. ure dopoldan je bil ta tranzit v okolici Maribora zelo lepo viden, ker je bilo delno jasno vreme. Šele kasneje se je povsem pooblačilo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Modra Luna - ponedeljek, 20.junij 2016 -
    še 13 dni.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vstopili smo v mesec junij, nekateri se v teh dneh že odpravljajo na morje, toda na pričetek koledarskega poletja bomo morali še malo počakati kar še nekaj dni. Sedaj pa si bomo pogledali kdaj bodo nastopile Lunine mene za naslednji mesec julij.

    LUNINE MENE ZA JULIJ 2016

    ZADNJI SRPEC bo 1.julija ob 4:02
    MLAJ bo 4.julija ob 12:01
    PRVI SRPEC bo 8.julija ob 2:09
    PRVI KRAJEC bo 12.julija ob 1:52
    PRVI IZBOČEC bo 16.julija ob 4:02
    ŠČIP bo 19.julija ob 23:56
    ZADNJI IZBOČEC bo 23.julija ob 13:34
    ZADNJI KRAJEC bo 27.julija ob 0:00
    ZADNJI SRPEC bo 30.julija ob 9:32.

    JEČMENOV LUNARNI MESEC se prične dne 4.julija.

    JEČMENOVA POLNA LUNA bo dne 19.julija, saj bo to 1. poletna polna Luna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes dne v sredo, 8.junija 2016 mineva natanko 12 let, odkar sem na Trgu Svobode v Mariboru z teleskopi opazoval celoten Venerin tranzit katerega je organiziralo astronomsko društvo Orion iz Maribora. Tega dne je bilo ves dan precej jasno vreme, zato je bil ta tranzit zelo lepo viden skozi teleskope.
    Pred letom 2004 je bil celoten Venerin tranzit viden iz Slovenije pred 721-imi leti in sicer 23.maja 1283 (po julijanskem koledarju).
    Naslednjič pa bo celoten Venerin tranzit viden iz Slovenije dne 11.junija 2247.

    OdgovoriIzbriši