petek, 30. september 2016

Črna Luna - kaj je to in kaj nam prinaša

Mlaj, 1.10.2016 ob 2:13 na 8° Tehtnice

Je poseben in astronomsko zanimiv mlaj, ki se zgodi redko, približno enkrat na 32 mesecev. Pojav se imenuje črna Luna in na svetovnem spletu že nekaj dni pišejo o njegovem posebno močnem vplivu.

Običajno imamo vsak mesec eno polno Luno in en mlaj. Ker pa je Lunin cikel krajši od povprečne dolžine koledarskega meseca, se v določenem časovnem obdobju zgodi, da imamo v enem koledarskem mesecu dva mlaja ali pa dve polni Luni. Ta drugi mlaj se imenuje Črna Luna. Kadar pa sta v enem koledarskem mesecu dve polni Luni, pa drugo polno Luno imenujemo Modra Luna.

Letos imamo še eno posebnost, saj bo pojav Črne lune na zahodni polovici zemeljske poloble nastopil 30.9.2016, zato bo ta polobla doživela ta pojav v mesecu septembru, medtem ko bomo morali mi, na vzhodni polobli, kjer bo mlaj nastopil 1.10.2016, na ta pojav počakati do 30.10.2016.

Mlaj v astrologiji simbolizira nove začetke, ideje in zamisli, še najbolj bi njegovo energijo lahko ponazorili s sajenjem semena, ki naj bi pozneje skalilo in se razvilo v plod. Dva mlaja v mesecu ustvarita dinamično obdobje, ko se pred nami odpirajo nove možnosti, zamisli in prilike. Za nami je težavno obdobje, retrogradnosti planetov Marsa in Merkurja. Več si lahko preberete na http://novice.e-astrologija.si/2016/08/retrogradni-merkur-na-29-stopinji-device.html

Prav tako pa se pričenja manifestacija sprememb, ki nam jih prinašata jesenska mrka. Več na http://novice.e-astrologija.si/2016/09/lunin-mrk-v-ribah-1692016-ob-2106.html in http://novice.e-astrologija.si/2016/09/soncev-mrk-192016-ob-1104.html

Od aprila pa do avgusta je bil planet Mars retrograden. Več na http://novice.e-astrologija.si/2016_04_01_archive.html Akcija in zagon, še posebej tista, ki ju potrebujemo pri novih začetkih, sta bila blokirana. Marsova agresija in prodorne energije se ob času tega mlaja enormno povečajo, zaradi konjukcije s Plutonom v znamenju Kozoroga. Žal pa ob tem tvori kvadrat z mlajem v Tehtnici. Ker je energija mlaja zaradi konjunkcije z Jupitrom zelo ekspanzivna in idealistična (več na http://novice.e-astrologija.si/2016/09/jupiter-vstopa-v-znamenje-tehtnice.html) morda ne bo odveč opozorilo pred nestrpnostjo in lahkomiselnostjo. Lahko pa se nam zgodi, da zaradi tega, ker ne znamo stopiti iz cone udobja, zamudimo kakšno dobro priliko.

Napet aspekt kvadrata, ki ga tvori Mars v Kozorogu z mlajem v Tehtnici pa prinaša tudi eksplozivne izbruhe čustev, agresijo in napetost na področju medsebojnih odnosov. Še posebej bodo izpostavljeni hierarhični odnosi, kot so npr. med nadrejenim in podrejenimi ali pa nivoju držav med močnejšo in šibkejšo.

Na kolektivni ravni lahko pričakujemo v tem jesenskem obdobju veliko dogajanja in poskusov reševanja posledic sprememb, ki smo jim bili priča v preteklosti, zaradi napetih aspektov transpersonalnih planetov. Mlaj bo aktiviral Sonca v horoskopih kar nekaj evropskih držav (Nemčije, Francije in Anglije), tako da lahko pričakujemo nove smernice v odnosih med temi državami, kot tudi nove ideje o razdruževanju in novih partnerstvih in povezavah. Ker bodo aktivirana Sonca, pomeni, da Evropo zopet čakajo kakšni nepredvideni, šokantni dogodki, ki bodo prinesli na površje nezmožnost komunikacije in sodelovanja med njimi. Je pa to tudi slab aspekt, ob katerem se omaja ugled in položaj avtoritet teh držav.

Anglijo pa čaka tudi nekaj notranjih težav, še posebej tistih v povezavi s Škotsko. Da bo čas jeseni res dinamičen, potrjuje to, da bo tudi naslednji mlaj, ki bo 30.10.2016 močno aktiviral horoskop Evropske unije. Mlaj s svojimi aspekti tudi aktivira horoskope velesil, tako Amerike kot tudi Kitajske in Rusije, tako da nas tudi na tem področju čaka zaostrovanje odnosov in poglabljanje konflikta. Napet aspekt med mlajem in Marsom onemogoča pogajanja in z agresivno retoriko še povečuje napetost med njimi.

Tudi Sonce države Slovenije je v šibkem kvadratu z mlajem, tako da bomo tudi mi deležni nekaj napetih energij. Ker se mlaj nahaja v deveti hiši, ta pa predstavlja odnose s tujino in tujci, lahko predvidevamo, da se bo v naslednjem obdobju znova pojavila tematika problemov z begunci, kot tudi nove smernice v naših težavah s sosednjimi državami.

Če vas zanima, katera področja vašega življenja bodo aktivirana z energijo Marsa, se lahko naročite na posvet http://www.e-astrologija.si/.

1 komentar :

  1. Vstopili smo v hladni mesec oktober. Na žalost je veliko sadjarjev in tudi vinogradnikov prizadela letošnja aprilska pozeba. Mnogo sadovnjakov je praznih. Marsikateri sadjarji so letos zaradi spomladanske pozebe ostali brez zaslužka. Toda položnice kljub pozebi in nedohodku tudi prihajajo. Na žalost je letos zlasti tukaj na Štajerskem veliko obiralcev jabolk ostalo brez dohodka kajti aprilska pozeba je pobrala že takrat jabolka. Jablane pa so žal marsikje prazne. Sedaj pa si bomo pogledali kdaj bodo nastopile Lunine mene za letošnji november.

    LUNINE MENE ZA NOVEMBER 2016

    PRVI SRPEC bo 3.novembra ob 21:50
    PRVI KRAJEC bo 7.novembra ob 20:51
    PRVI IZBOČEC bo 11.novembra ob 10:04
    ŠČIP bo 14.novembra ob 14:52 - SUPER LUNA
    ZADNJI IZBOČEC bo 17.novembra ob 19:44
    ZADNJI KRAJEC bo 21.novembra ob 9:33
    ZADNJI SRPEC bo 25.novembra ob 9:48
    MLAJ bo 29.novembra ob 13:18.

    Keltski solarni praznik SAMHAJN bo dne 6.novembra.

    SREDINA ASTRONOMSKE JESENI bo dne 7.novembra ob 0:48. V tem trenutku bo Sonce doseglo natanko 15 kotnih stopinj znamenja Škorpijon.

    SUPER LUNA bo dne 14.novembra.
    Perigej Lune nastopi 14.novembra ob 12:24. V tem trenutku bo Luna od Zemlje oddaljena 356.511 km.
    Polna Luna pa bo 14.novembra ob 14:52.
    Časovna razlika med Luninim perigejem in polno Luno pa bo 2 uri in 28 minut.
    Ta super Luna bo ena izmed najspektakularnejših super Lun v tem 21. stoletju. Najbolje jo bo opazovati ob vzidu Lune. Tega dne bo super Luna vzšla v Mariboru ob 16:52.

    REPNA POLNA LUNA bo dne 14.novembra, saj bo to druga jesenska polna Luna.

    KAKIJEV LUNARNI MESEC se prične dne 29.novembra.

    OdgovoriIzbriši