sreda, 26. april 2017

Mlaj v znamenju Bika, 26.4.2017 ob 14:17 na 6° Bika

Mlaj v astrologiji simbolizira začetek novega cikla, zato je priporočljivo, da pod vplivom njegove dinamične energije začnemo nekaj novega. Kako se bo manifestirala njegova energija, razberemo iz znamenja in aspektov, ki jih tvori z drugimi planeti. Aktivira pa tudi tematiko tiste hiše v rojstnem horoskopu, v katero pade.

Mlaj v znamenju Bika prinese na površje in aktivira tematike, ki so predvsem povezane z našo materialno varnostjo. Pred nami je ugodno obdobje za projektiranje novih poslov, s katerimi si bomo lahko povečali naše blagostanje. Venera, ki je vladar tega mlaja, je v znamenju Rib v konjunkciji s Kironom in kvadratu s Saturnom. Zaradi tega bo še nekaj ovir in zastojev pri naših načrtih, vendar če smo se pripravljeni s tem ukvarjati in spopasti, bodo naši projekti pridobili na stabilnosti in trajnosti. Čas je dober za planiranje in pripravo, v akcijo pa je bolje iti po 3. maju, ko bo Merkur zopet direkten.

Ker je Venera še vedno v tako imenovani »senci« (še ni prešla pozicije, iz katere se je obrnila v retrogradno gibanje) imamo možnost, da pridobimo nove koristne uvide v naše predstave o lastni vrednosti in o tem, kaj nam je v življenju res pomembno. Spoznanje, da povezujemo našo samozavest s tem, kaj imamo, je lahko včasih boleče, vendar nujno potrebno, da odkrijemo, kaj so naše prave prioritete in kaj v našem življenju nam prinaša iskreno zadovoljstvo. Dobra samopodoba oziroma občutek lastne vrednosti nam omogoča v življenje privabiti obilje, saj čutimo, da si ga "zaslužimo".

Znamenje Bika zna postaviti meje in se zavarovati. Ve, kaj je njegovo. Retrogradnost planetov nam daje možnost, da dobimo nov uvid v to, kako se znamo postaviti zase in v kolikšni meri se odrekamo sebe, zaradi prilagajanja drugim.

Bik pa je tudi zelo čutno znamenje, ki zna uživati in se razvajati. Obožuje masaže, dobro hrano in pijačo, kot tudi druge čutne užitke. Čim bolj izkoristite energijo mlaja v Biku, imejte se radi in uživajte.

3 komentarji :

  1. MLAJ, VELIKO DEŽJA, MANJŠE POPLAVE PO SLOVENIJI IN HERSCHLOV VREMENSKI KLJUČ

    Tokrat je Herschlov vremenski ključ zadel vreme v polno. V sredo, 26.aprila ob 14:16 (po poletnem času) je nastopil mlaj. Herschlov vremenski ključ pravi, če nastopi neka Lunina mena med 11. in 15. uro seveda ob upoštevanju poletnega časa v obdobju od 16.aprila pa do 15.oktobra bo veliko dežja. Herschlov vremenski ključ pravi, da bi sedaj v obdobju od 27. pa 29.aprila bi naj bilo veliko dežja in res ga je bilo. Pri meni v Voličini je pričelo deževati že včeraj v četrtek, 27.aprila ob 8. uri zjutraj, popoldan so se padavine krepile, tudi ponoči iz včeraj na danes je močno deževalo. Danes v petek, 28.aprila je pri meni v dopoldanskem času lilo kot iz škafa. Šele popoldan so padavine povsem ponehale. Marsikje po zahodni in osrednji Sloveniji so predvsem danes imeli manjše poplave, ceste so bile ponekod poplavljene, ponekod so se utrgali tudi zemeljski plazovi. Vreme se je povsem ravnalo po Herschlovem vremenskem ključu, saj smo imeli v teh dveh dneh toliko dežja kot ga običajno pade cel mesec april. Sedaj bo trava zelo rasla. Jutri v soboto, 29.aprila bodo še popoldan ponekod posamezne plohe. Jutri v soboto, 29.aprila se bo po občini Jurovski dol odvijal pohod.
    Sicer pa se nam sedaj po Herschlovem vremenskem ključu vse do 6.maja obeta bolj spremenljivo vreme, dopoldan bo jasno, popoldan bodo ponekod tudi padavine predvsem kot plohe. Lepo, toplo in morda brez padavin se nam potem obeta od 7. pa vse do 22.maja.

    Herschlov vremenski ključ je rekel, da bo te dni veliko dežja, saj je sredin Lunin mlaj nastopil precej blizu poldneva. In res smo imeli veliko dežja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vstopili smo v mesec maj. Prejšnji mesec v mesecu aprilu je Slovenijo prizadela katastrofalna pomladanska pozeba. Pomrznilo je skoraj vso sadje, pri nas v Sloveniji letošnjo jesen ne bo sadja. Veliko bolje ga je odnesla Slovenska Istra, kjer pozebe ni bilo. April se je potem končal z lepim vremenom. Dne v nedeljo, 30.aprila se je v Lenartu odvijal Tuning show. Nekateri kmetje so očitno kimali letošnji pomladanski pozebi. Naslednji dan v ponedeljek, 1.maja pa se je odvijal prvomajski pohod iz Lenarta na Zavrh.
    Sedaj pa si bomo pogledali Lunine mene za letošnji junij.

    LUNINE MENE ZA JUNIJ 2017

    PRVI KRAJEC bo 1.junija ob 13:42
    PRVI IZBOČEC bo 5.junija ob 11:41
    ŠČIP bo 9.junija ob 14:09
    ZADNJI IZBOČEC bo 13.junija ob 16:09
    ZADNJI KRAJEC bo 17.junija ob 12:32
    ZADNJI SRPEC bo 20.junija ob 23:13
    MLAJ bo 24.junija ob 3:31
    PRVI SRPEC bo 27.junija ob 10:00.

    ZAČETEK POLETJA bo dne 21.junija ob 5:24. Tega dne bo dan najdaljši in noč bo najkrajša.

    Keltski solarni praznik LITHA bo dne 22.junija.

    ČEŠNJEVA POLNA LUNA bo dne 9.junija, saj bo to tretja pomladanska polna Luna.

    JEČMENOV LUNARNI MESEC se prične dne 24.junija.

    OdgovoriIzbriši
  3. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA JUNIJ 2017

    Letošnji junij kakor kaže po tem Herschlovem vremenskem ključu bo žal zelo muhast, obeta se nam veliko dežja, veliko popoldanskih ploh in neviht, spremenljivega vremena, toplega in sončnega vremena pa bolj malo. Sedanji maj bo mnogo bolj sončen in topel v primerjavi z letošnjim junijem. Predvsem v obdobju od 2. pa do 9.junija lahko pričakujemo po Sloveniji vsaj enkrat velike poplave, saj se nam v teh dneh obeta kar veliko padavin. Verjetno bodo v letošnjem juniju kar obilneje rasle gobe. Sedaj pa si bomo pogledali ali nas letošnji junij res čaka tako zelo deževen in ob katerih dneh lahko pričakujemo več padavin.

    Dne 1.junija pričakujemo lepo, sončno in toplo vreme. Dne 2.junija bi se vreme poslabšalo, prišle bi padavine. Vse do 9.junija bi naj padlo kar veliko dežja, po Sloveniji bi lahko bile velike poplave. Dež se bo nadaljeval tudi od 10.junija dalje, padavin bo tokrat na srečo nekoliko manj, tako deževno vreme pa bi potem naj bilo vse do 13.junija. Od 14. pa vse do 17.junija bomo imeli spremenljivo vreme, dopoldan bo Sonce, popoldan plohe ali pa tudi nevihte. Od 18. pa do 20.junija se nam zopet obeta veliko dežja. Od 21. pa do 23.junija se nam potem obeta lepo, toplo, sončno in brez padavin. Od 24. pa do 26.junija se nam potem spet obeta bolj spremenljivo vreme, padavin na srečo takrat ne bo dosti, bo pa v teh dneh tudi kar precej hladno. Od 27. pa do 30.junija se nam potem obeta zopet veliko dežja.

    OdgovoriIzbriši