torek, 10. oktober 2017

Jupiter v znamenju Škorpijona – SLEDI SVOJI STRASTI

Planet Jupiter v astrologiji izraža naše potrebe in želje po rasti in širitvi. Njegov prehod skozi celoten Zodiakalen krog traja 12 let, približno leto dni skozi vsako znamenje. V astrologiji simbolizira visok študij, univerze, potovanja, tujino, filozofijo, vero, veletrgovino, izvoz, bogastvo in aristokracijo. Jupiter v rojstnem horoskopu nam pokaže področje, na katerem smo lahko uspešni. Tranzitni Jupiter pa prinaša možnost uspeha na področja, ki jih pokriva tematika hiše in znamenje skozi katero potuje.

Jupiter bo prešel v znamenje Škorpijona 10.10.2017 in bo v njem ostal vse do 8.11.2018. Da bi dobili malo občutka za to, kaj lahko pričakujemo od tega prehoda, se skušajmo spomniti, kaj se nam je dogajalo v njegovem prejšnjem prehodu skozi znamenje Škorpijona, v obdobju med oktobrom 2005 in novembrom 2006.

Jupiter vstopa v strastno, čustveno in intenzivno znamenje Škorpijona, ki živi po principu »vse ali nič«, tako da lahko v prihodnjem letu pričakujemo več silovitosti in strastnih čustev. Ker se skozi intenzivnost znamenja Škorpijona izražajo tudi manj prijetna čustva, lahko pričakujemo tudi več manifestacij občutenj, kot so maščevalnost, sovraštvo in zamere. Prav tako pa bo energija Jupitra poudarila njegove pozitivne lastnosti, kot so stanovitnost, močna volja, zanesljivost , pogum in pronicljivost.

Jupiter v Škorpijonu poveča zanimanje za okultno in mistično, v ospredje prinese teme, ki se ukvarjajo s preporodom, s smrtjo in ponovnim rojstvom, onostranstvom in karmo. Za znamenje Škorpijona je značilno, da se obsesivno drži vsega tistega, kar mu predstavlja varnost. Da bi prikril svoj strah oziroma ranljivost, se bori za moč. In ravno Jupiter v Škorpijonu lahko še stopnjuje borbo za moč oziroma premoč, tako na osebni kot tudi kolektivni ravni. Odločitev, da ne iščemo zunanjih sovražnikov, s katerimi bi se borili in dokazali svojo moč, temveč, da to energijo usmerimo v predelovanje lastnih notranjih sovražnikov, nam lahko pomaga transformirati destruktivno rušilno silo znotraj nas. Osvobojena energija pa nam pomaga pri rasti lastne notranje moči. Škorpijon vlada tudi finančnemu področju, predvsem skupnim financam v partnerstvih, dediščini in vsem ustanovam, ki se ukvarjajo z denarjem drugih, zato ni nenavadno , da ravno na tem področju velikokrat pride do nadzora, manipulacij, iger moči ter odvisnosti. Krediti bodo ugodni, vendar priporočam pazljivost, saj je trenutno stanje zaradi kombinacije Jupitra in Plutona lahko zavajajoče. Torej , pričakujemo lahko veliko več manipulacij, še posebej na verskih in finančnih področjih. Povečano pa bo tudi število masovnih nesreč in katastrof. Več bo nasilja, ki bo posledica zavrtih in zatrtih čustev. Tudi terorizem se bo razraščal. Pričakujemo lahko ekspanzijo nasilja, več terorističnih napadov in posledično zaradi tega tudi zakone, ki bodo dajali organom nadzora še več pooblastil in moči. Jupiter je planet širjenja, napredka, vendar zna biti ekspanzija v znamenju Škorpijona precej brezobzirna in brezkompromisna.

Kaj lahko pričakujemo od Jupitrovega prehoda skozi znamenje Škorpijona:
  • poglabljanje čustvenih vezi,
  • preobrazbe in transformacije,
  • povečanje dohodkov, ekspanzivna rast dobičkov bank in drugih finančnih institucij, ugodni krediti,
  • megalomanski načrti,
  • soočenje s strahovi,
  • psihoanaliza,
  • preiskave in razkrivanje afer in škandalov,
  • spremembe in končanje partnerstev vseh vrst (osebnih, poslovnih, političnih),
  • nova vojna žarišča,
  • boj za prevlado, moč,
  • ekstremni verski fanatizem in versko nasilje,
  • institucije moči, policija, vojska pridobivajo na moči, dobijo več pooblastil,
  • porast destruktivnosti, krize, maščevalnost, uničevalnost, samouničevalnost in zlorabe,
  • odločnost in vztrajnost,
  • opustitev preživelih vzorcev, stvari, odnosov,
  • soočanje s tabuji, tako osebnimi, kot družbenimi,
  • sposobnost uveljavljanja.

1 komentar :

  1. VSTOPAMO V REPNI LUNARNI MESEC

    Danes se zaključuje gobov lunarni mesec, v tem lunarnem mesecu je bilo gob resnično na pretek. Bilo pa je veliko zastrupitev z gobami, v UKC Ljubljana so letos zdravili kar 91 bolnikov kateri so se zastrupili s strupenimi gobami. Sedaj je v gozdu gob že zelo malo. Sicer pa so sedaj še slivove štorovke, mraznice in črne trobente v gozdu, teh gob je trenutno največ. Danes ob 21:12 se torej konča gobov lunarni mesec in se že prične nov repni lunarni mesec. Repni lunarni mesec ima ime po repi, saj se v tem času puli repa na njivi. Repo se riba in se naredi iz te repe kislo repo. V tem repnem lunarnem mesecu bo tudi postala zelo primerna jed tudi prekmurska jed bujta repa. Gre za kislo repo s svinjskimi kolinami, mnogokrat kisla repa s svinjsko kračo.

    Do leta 2030 se repni lunarni mesec prične od naslednjih dneh:
    Dne 19.oktobra 2017, 9.oktobra 2018, 28.oktobra 2019, 16.oktobra 2020, 4.novembra 2021, 25.oktobra 2022, 14.oktobra 2023, 1.novembra 2024, 21.oktobra 2025, 10.oktobra 2026, 29.oktobra 2027, 18.oktobra 2028, 6.novembra 2029 in 26.oktobra 2030.

    Repni lunarni mesec pa letos traja od 19.oktobra pa vse do 18.novembra. Repna polna luna pa bo nastopila 4.novembra.

    OdgovoriIzbriši