sreda, 5. februar 2014

Retrograden Merkur – od 6.2.2014 do 28.2.2014 na 3° Rib



Leta 2014 bo Merkur retrograden v vodnih znamenjih. Na površje v zavest bo nosil čustvene impresije in spomine, ki nekje v nezavednem čakajo na ponovno predelavo. Merkur nam jih pomaga prepoznati, ozavestiti in se z njimi soočiti. Čas retrogradnega Merkurja je torej dober za poglobitev vase, neke vrste notranje pospravljanje, kot tudi za dokončanje starih, nepredelanih vzorcev, še posebej tistih, ki so povezani z našim čustvovanjem.

Ker bo Merkur retrograden v začetku vodnih znamenj, bo vsaka njegova retrogradnost obarvana in prepojena s kolektivnimi vsebinami in energijo planeta Neptuna. Neptun briše meje in med drugim simbolizira tudi nove masovne povezanosti, kot so npr. socialna omrežja. Ta nam omogočajo nov način komunikacij in povezav (komunikaciji in povezavam vlada Merkur).

Neptun ima zelo močen vpliv na dogajanje v svetu, vendar je njegov vpliv mehak, raztapljajoč. Ima moč, da raztopi sile nesoglasja med narodi in jih poveže v enosti. Je tudi vladar prevar, manipulacij in iluzij. V kombinaciji z Merkurjem je to lahko uporaba medijev za manipulacijo.

Na osebnem nivoju pa na splošno retrogradni Merkur prinaša nesporazume, živčno napetost, zaostanke, težave na poti, v prometu in pri podpisovanju pogodb, izgube dokumentov in težave z računalniško opremo.

Čas pa je primeren za poglobitev vase, za nov vpogled, za iskanje novih, boljših rešitev, ponovno analizo, za ponoven razmislek in za urejanje vseh zaostankov povezanih z dokumentacijo, učenjem, pisanjem...

Merkur v Ribah prinaša močno intuicijo. Bodimo pozorni na to, kaj čutimo, bolj kot na to kaj slišimo. V takšnem času so besede lahko slepilo, zato se velja zanesti na občutke.

Merkur bo v letu 2014 retrograden še od 7.6.2014 do 5.7.2014 na 3° Raka in od 4.10.2014 do 25.10.2014 na 2° Škorpijona.

Ni komentarjev :

Objavite komentar