ponedeljek, 4. julij 2016

Vpliv Lune skozi poletje 2016

Luna je naravni Zemljin satelit. Ker je vidna s prostim očesom, je bila že od nekdaj predmet opazovanja in čaščenja. Že stari narodi so opazili, da ima močan vpliv na nihanje vode in spremembe vremena na Zemlji, posledično pa tudi na rast rastlin, vedenje živali, kot tudi počutje ljudi.

V horoskopu Luna simbolično predstavlja čustva, intuicijo, empatijo, dušo, nezavedno, ženskost, dom, družino, mati, materinstvo, zgodnje otroštvo, fetus, tekočine, želodec, navade, prilagodljivost in romantiko. V horoskopu države pa simbolizira državljane, javno mišljenje in masovno prevladujočo ideologijo naroda.

Ena od bistvenejših simbolik Lune so čustva in odnosi, še posebej tisti, iz našega najzgodnejšega obdobja, ki nas močno zaznamujejo in so temelj naše osebnosti kot tudi naših nadaljnjih odnosov. Dogodki in doživljaji tega zgodnjega obdobja se shranijo v Luni, ki tako postane osebni rezervoar čustvenih spominov. Aktivirajo se vsakič, ko ob njo z aspekti trčijo tranzitni planeti. Ker veliko teh spominov izhaja iz obdobja, ko dogodkov nismo bili sposobni predelati na mentalnem nivoju, ali pa so bili le ti tako travmatični, da se z njimi nismo bili sposobni soočiti in smo jih zato potlačili, to aktivacijo čutimo kot nenadno nihanje razpoloženja, preplavijo nas razna nepojasnjena občutja in imaginacije. Enkrat mesečno pa to občutljivo točko horoskopa tranzitira in aktivira tranzitna Luna. Pri tem ima velik pomen celoten rojstni horoskop osebe, saj je iz njega razvidno intenzivnost in kakšna bo manifestacija.

Lunine mene

Cikel Luninih men, na primer od mlaja do mlaja oziroma od ščipa do ščipa, traja 29,53 dni.

Cikel ima štiri osnovne mene in sicer mlaj, prvi krajec, polna Luna in zadnji krajec.

Astrologi že dolgo opažamo, da je vpliv Lunine mene občutimo že kakšen dan pred njenim natančnim nastopom.

Čas od mlaja do prvega krajca je dober za nove začetke, za planiranje, za rast, za nove projekte, za zdravljenje in opuščanje slabih razvad. Energija se obnavlja.

Od prvega krajca do polne Lune je čas, ko napetost raste, povečuje se nestrpnost in aktivnost. Napetost doseže višek približno tri dni pred polno Luno. Zaradi napetosti in stresa v tem času potrebujemo več počitka. Energija je napeta in vročična.

Polna Luna je precej stresen čas. Ljudje so bolj občutljivi. Čustvene reakcije so bolj eksplozivne. V tem času se težko vživljamo v potrebe drugih.

V času od polne Lune do zadnjega krajca se energije počasi umirijo. To je čas ponovnega pregleda dogajanja preteklih Luninih faz, čas zaključevanja in manifestacije zamisli. Energijo lahko učinkovito porabimo za aktivnost.

Mlaj, 4.7.2016 ob 13:02 na 12°54 Raka

Luna in Sonce bosta v konjunkciji s planetoma Merkurjem in Venero. To, sicer nežno in čustveno konjunkcijo, bo iz znamenja Kozoroga ogrožal planet Pluton.

Luna v Raku prinaša čustveno in senzibilno vzdušje. Energija Plutona pa to zelo potencira, saj gre na vse ali nič. Sooča nas s skritimi in destruktivnimi silami, tako tistimi v nas samih kot tudi tistimi zunaj nas. Zato se v obdobjih, ko je aktiviran Pluton, v življenju srečujemo z nepredelanimi vsebinami, katerih temelji so globoko v nezavednem. Običajno so neprijetne in jih radi zanikamo ali pa projeciramo na druge. Te vsebino so npr. odvisnost, nevoščljivost, sovražnost, nemoč, nasilje, ponižanje, maščevalnost, ljubosumje…

Ko je znamenje Raka povezano z energijo Plutona, se to manifestira v obliki emocionalnih blokad, ki jih običajno nosimo v sebi že od zgodnjega otroštva. Zatirane in blokirane čustvene potrebe pa so velikokrat vzrok za razne oblike destruktivnega vedenja. Dogodki, ki jih prinaša mlaj, pa bodo posameznike ponovno soočili s temi potlačenimi vzorci. Razpoloženje bo muhasto, hitro menjajoče, pretirano bomo občutljivi in zamerljivi. Čutili bomo večjo potrebo po samoti in umiku. Povečale se bodo tudi frustracije zaradi nezadovoljene potrebe po toplini in varnosti.

Na kolektivni ravni lahko prav tako pričakujemo izbruhe nenadne agresije, povečano število nesreč (v cestnem, zračnem, kot tudi vodnem prometu) v katerih bo soudeleženo večje število ljudi. Obstaja tudi velika nevarnost večjih terorističnih napadov.

Tudi na kolektivnem nivoju bomo pod vplivom dogodkov, ki povzročajo (cikli planetov Jupitra, Saturna in Neptuna) družbene spremembe. Spopadali se bomo s strahom in negotovostjo pred prihodnostjo, kot tudi izgubljenimi občutki varnosti. Ob pomembnih dogodkih, ki so temelji za bistvene družbene spremembe, se pogosto pojavijo tesnobni občutki in vprašanja, kako bo šlo naprej.

V horoskopu Slovenije bo aktiviran Merkur, ki, med drugim, vlada prometu, komunikaciji. Pričakujemo lahko zastoje in kaos v prometu, kot tudi nevarnost povečanega števila hudih prometnih nesreč.

Merkur vlada vsem vrstam in oblikam prevoza, tako cestnemu, železniškemu, zračnemu, kot tudi ladijskemu. Merkur je v horoskopu Slovenije v šesti hiši, ki v mundani astrologiji simbolizira delovno silo države – vojsko, policijo, zdravstvo, šolstvo in javno upravo, kot tudi vso delovno silo - delavce v državi.

Pričakujemo lahko še zaostrovanje v dialogu med vlado in delavci v luki Koper, kot tudi povečanje pritiska in represivnih metod vlade (Pluton v Kozorogu). Predsednik vlade dr. Miro Cerar ml. ima v avgustu 2016 težavno obdobje, saj bo pod vplivi negativnih aspektov Marsa, ki bo sicer direkten, ampak še vedno v senci, ogrožal njegov položaj. Distanciran odnos, odsotnost empatije in delovanje v efektu, pod vplivom občutka, da je ogrožena njegova avtoriteta (konjunkcija Venera, Sonce, Uran, Pluton) so dejavniki, ki lahko v dani situaciji močno poslabšajo njegov položaj. V avgustu se bo povečala nestrpnost in napadalnost. Pojavile se bodo zahteve po njegovem odstopu. Vrhunec vse napetosti pa lahko pričakuje konec avgusta in v začetku septembra, ki bo pod vplivom Sončnega mrka.

Polna Luna, 20.7.2016 ob 0:58 na 27°40 Kozoroga

Luna se v znamenju Kozoroga težko izraža, saj je to znamenje njenega izgona. V tem času se težko sprostimo, obremenjeni smo s pričakovanji in zahtevami okolice, čustva pa kontroliramo in jih imamo pod nadzorom.

Napetost te polne Lune bo izhajala iz dinamične energije kvadrata med Saturnom in Neptunom, saj z negativnimi aspekti absorbira njuno napetost. Dogodki, ki se bodo zgodili v času te polne Lune, bodo pokazali smernice manifestacije tega kolektivnega aspekta v prihodnosti. Ta aspekt tvori napetost med sanjami in realnostjo, kot tudi med pesimizmom in idealizmom. Povzroča veliko strahu in tesnobe, saj raztaplja družbene strukture in red, ki so nam do sedaj predstavljali osnovo naše varnosti, to je lahko družbeni status, državna ureditev…. Pri posameznikih, ki se oklepajo starega, že poznanega, ta aspekt vzbudi občutke nemoči za premagovanje negotovosti in črnogled pogled na prihodnost.

Kvadrat med Saturnom in Neptunom aktivira Plutona v rojstnem horoskopu g. Mira Cerarja. To prinaša soočenje s temami, kot so manipulacija, pritiski, zlorabe moči in izigrano zaupanje. Polna Luna razsvetli in pokaže stvari, ki so skrite in prikrite.

Mlaj, 2.8.2016 ob 22:46 na 10°58 Leva 

Po dveh napornih Lunah, ki sta nas izolirali, in daljšem introvertiranem tesnobnem obdobju je pred nami malce bolj veselo in optimistično obdobje, v katerem lahko pričakujete tudi več družabnosti. Pojavile se bodo nove zamisli in ideje, kako rešiti težave predhodnih mesecev. Poudarjeni bosta kreativnost in domišljija.

Mlaj prinaša svežo energijo in nove začetke. Avgustovski mlaj sovpada in je obarvan z energijo planeta Marsa, ki ravno tisti čas prehaja iz mračnega in s temačnimi temami obarvanega znamenja Škorpijona v dosti bolj dinamično znamenje Strelca. Škorpijona je tranzitiral v svojem retrogradnem hodu in nas, kot aktivator, še enkrat soočal z našimi strahovi in notranjimi zmaji, ki jih je na površje izbezal predhodni Saturnov tranzit skozi to znamenje. Kako uspešni smo bili pri čiščenju svojih strahov pa bomo videli ob naslednji polni Luni 18.8.2016, ki sovpada z Marsovim izhodom iz tako imenovane sence. Mars v Strelcu bo sprožil erupcijo z retrogradnostjo blokirane marsovske energije, ki smo ji priča že od aprila. Vsi tisti, ki ste pod vplivom njegove zmanjšane aktivnosti delovali počasneje in vam je primanjkovalo energije, lahko sedaj pričakujete velik energijski pospešek. Vročično boste skušali nadoknaditi zamujeno, kar lahko pripelje do izčrpanosti, še posebej, ko bo Mars tvoril kvadrat z Neptunom v Ribah.

Izkoristite ta priliv aktivne pozitivne in navdušujoče energije za osebni kot tudi poklicni uspeh, vendar si privoščite tudi počitek in se izogibajte pretiravanju.

Polna Luna, 18.8.2016 ob 11:28 na 25°52 Vodnarja

Za polno Luno v Vodnarju je značilna močna razdražljivost, nenadne, nepričakovane spremembe razpoloženja in eksplozivna čustva. Emocionalna bližina ji sproži impulz bega. V kombinaciji z znamenjem Leva se še poglobi trmoglavost in vztrajanje pri svojem prav. Ob tej polni Luni je še večja verjetnost, da pride do motenj spanja.

Mars se bo v svojem direktnem hodu skozi znamenje Strelca končno vrnil na točko Zodiaka, kjer je aprila 2016 začel svoje retrogradno gibanje. Blokirana marsovska energija se je manifestirala skozi občutke, da bi bilo potrebno nekaj storiti, ampak primanjkovalo je prave motivacije za kakršen koli premik. Posledice te nekajmesečne blokade energije napredka bodo v veliki meri vplivale na napeto vzdušje teh dni.

Prišel je čas, ko bo potrebno razpršeno energijo usmeriti v določen cilj. Imeli bomo občutek, da se stvari premikajo prepočasi. Tisti, ki so se navkljub šibki energiji Marsa zmogli aktivirati, bodo sedaj želi pohvale in uspeh. V ostalih pa se bo to manifestiralo kot hrepenenje po pohvali in priznanju.

V horoskopu Slovenije bo ta polna Luna aktivirala napete aspekte, tako da lahko pričakujemo nove afere, povezane z bankami, financami, kot tudi manipulacije in nepoštenje pri razprodaji naše skupne imovine, v katere bodo vpletene najvišje avtoritete v deželi. Znova se bo povečalo ločevanje na »naše in vaše«. Prav tako pa bo energija polne Lune razsvetlila in razkrila nova politična zavezništva, ki so se, z namenom prevzema oblasti, v ozadju začela formirati že aprila 2016.

Uživajte v tem nemirnem poletju in si skušajte nabrati čim več energije in moči za dinamično in napeto jesen, saj nas že prvega septembra čaka naporen Sončev mrk, ki bo zopet aktiviral kvadrat med Saturnom in Neptunom.

2 komentarja :

  1. Vstopili smo v mesec julij, nekateri se te dni odpravljajo kam na morje, mi pa si bomo pogledali kdaj bodo nastopile Lunine mene za letošnji avgust.

    LUNINE MENE ZA AVGUST 2016

    MLAJ bo 2.avgusta ob 21:44
    PRVI SRPEC bo 6.avgusta ob 17:11
    PRVI KRAJEC bo 10.avgusta ob 19:21
    PRVI IZBOČEC bo 14.avgusta ob 19:10
    ŠČIP bo 18.avgusta bo 10:26
    ZADNJI IZBOČEC bo 21.avgusta ob 19:52
    ZADNJI KRAJEC bo 25.avgusta ob 4:41
    ZADNJI SRPEC bo 28.avgusta ob 16:37.

    Keltski solarni praznik LUNASAH bo dne 6.avgusta.

    SREDINA ASTRONOMSKEGA POLETJA bo dne 7.avgusta ob 2:53. V tem trenutku bo Sonce doseglo natanko 15 kotnih stopinj nebesnega znamenja Leva.

    PŠENIČNI LUNARNI MESEC se prične dne 2.avgusta.

    PŠENIČNA POLNA LUNA bo dne 18.avgusta, saj bo to 2. poletna polna Luna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mesec avgust se počasi približuje k svojemu koncu. V teh dneh imamo vroče celo do 30 stopinj Celzija. Mi pa si bomo sedaj pogledali Lunine mene za letošnji september.

    LUNINE MENE ZA SEPTEMBER 2016

    MLAJ bo 1.septembra ob 10:03 - KOLOBARJASTI SONČEV MRK
    PRVI SRPEC bo 5.septembra ob 10:04
    PRVI KRAJEC bo 9.septembra ob 12:49
    PRVI IZBOČEC bo 13.septembra 0b 9:17
    ŠČIP bo 16.septembra ob 20:05 - POLSENČNI LUNIN MRK
    ZADNJI IZBOČEC bo 20.septembra ob 2:14
    ZADNJI KRAJEC bo 23.septembra ob 10:56
    ZADNJI SRPEC bo 27.septembra ob 2:38.

    KOLOBARJASTI SONČEV MRK bo dne 1.septembra.
    Je viden v ozkem pasu, ki se prične na Atlantskem oceanu, teče ćez srednji del Afrike, Madagaskar in se konča v vzhodnem delu Indijskega oceana. Najdaljši kolobarjasti mrk bo trajal 3 minute in 5 sekund.
    Kot delni mrk pa bo viden iz Atlantskega oceana, iz Afrike, na jugozahodu Arabije, na Indijskem oceanu ter iz skrajnega zahodnega dela Avstralije.
    Pri nas mrk ne bo viden.

    POLSENČNI LUNIN MRK bo dne 16.septembra.
    Je viden iz Evrope, Afrike, Azije, Avstralije, Nove Zelandije, iz vzhodnega dela Atlantskega oceana, iz Indijskega oceana ter na zahodu Tihega oceana. Pri nas bo mrk viden.
    Podatki za ta mrk pa so sledeči:
    Začetek polsenčnega mrka je ob 17:55,
    vrhunec polsenčnega mrka je ob 19:54
    ter konec polsenčnega mrka je ob 21:54.
    Ob vrhuncu polsenčnega mrka bo v Zemljino polsenco zašlo 91% Luninega navideznega premera. Pri nas pa polsenčni mrk ne bo viden od začetka, saj bo tega dne v Mariboru Luna vzšla ob 18:06.

    Keltski solarni praznik MABON bo dne 21.septembra.

    ZAČETEK ASTRONOMSKE JESENI bo dne 22.septembra ob 15:21. Tega dne bosta dan in noč enako dolga.

    KORUZNI LUNARNI MESEC se prične dne 1.septembra.

    KORUZNA POLNA LUNA bo dne 16.septembra, saj bo to tretja poletna polna Luna.

    OdgovoriIzbriši