ponedeljek, 20. junij 2016

Polna Luna na zadnji stopinji Strelca, 20.6.2016 ob 13:03….

To je že druga zaporedna polna Luna v znamenju Strelca v tem letu. Nekaj ur po nastopu polne Lune pa bo Sonce vstopilo v znamenje Raka. To je točka, ko se Sonce nahaja najseverneje in zato je dan najdaljši (poletni solsticij).

Kadar je Luna v ognjenem znamenju Strelca, je vzdušje optimistično, razigrano in idealistično. Težko prenašamo utesnitve in imamo močno slo po svobodi in avanturi.

Luna sovpada z napeto astrološko konfiguracijo Veliki križ v spremenljivih znamenjih. V napetih medsebojnih odnosih so Merkur, Jupiter, Saturn in Neptun. To ustvarja močno napetost, ki izvira iz nedoslednosti, neodločnosti, nezanesljivosti in pomanjkanja vzdržljivosti. Pričakujemo lahko veliko napak, kot tudi nepoštene nagibe.

Ker je Luna v spremenljivih znamenjih kot tudi na zadnji stopinji Strelca, lahko naslednjih štirinajst dni pričakujemo nestabilno obdobje, saj njen vpliv prinaša SPREMEMBE. Spremembe so nujne za rast in napredek, za to, da se prekinejo stari vzorci obnašanja, ali pa medsebojni odnosi, ki ne služijo več svojemu namenu. Veliko ljudi se sprememb boji zaradi strahu pred neznanim ali pa zaradi tega, ker se ne želijo premakniti iz svojega območja udobnosti.

Tudi na kolektivnem nivoju se dogaja podobno. Marsikdo že leta čuti, kako stvari ne gredo v pravo smer, pa vendarle se počuti nemočnega, da bi karkoli spremenil, bodisi zaradi strahu ali pa zaradi lastnega udobja. V naslednjih štirinajstih dneh pa nas čakajo dogodki in spremembe, ki bodo temelj novim družbenim smernicam naše bližnje prihodnosti. So posledica cikla med Saturnom in Neptunom, katerega odraz so eksistenčni strahovi, negotovost, želja po pobegu in izmikanje odgovornosti. Jupiter, vladar polne Lune, ima, poleg aktivne vloge v Velikem križu, tudi aspekt konjunkcije s severnim vozlom, kot tudi trigon s Plutonom v Kozorogu, kar lahko nakazuje na brezobzirno ekspanzijo in zlorabo moči, kot tudi pritiske in manipulacijo.

Povečana je tudi nevarnost ponovnih terorističnih napadov, saj aspekt Jupitra in Plutona povečuje moč in uspešno delovanje fanatizma vseh vrst. Ker sta progresirana Luna in ascedent Velike Britanije na 15° Dvojčka, torej pod vplivom energij Velikega križa, bodo Britanci nosilci sprememb, ki se nam obetajo.

Spremembe so sestavni del življenje in so nujne za napredek, šokirajo pa nas, ker nas soočajo z nestabilnostjo, še posebej v prvem obdobju čiščenja, v katerem odplavijo vse tisto, kar je že preživeto.

2 komentarja :

 1. Danes je modra Luna, naslednja pa bo nastopila čez 3 leta dne 17.junija 2019.

  OdgovoriIzbriši
 2. ALI MODRA LUNA RES PRINAŠA SREČO?

  Včeraj zvečer ob 19:30 ko sem se odpravil na pico k Agati v Lenart sem videl dekle v katero sem zaljubljen a je bilo s svojim fantom.
  Menim, da mi včerajšnja modra Luna ni prinesla nobene sreče.
  V Lormanju pa sem menil, da bom to dekle res videl s svojim fantom pri tej piceriji Agata in res se nisem zmotil.

  OdgovoriIzbriši