torek, 30. avgust 2016

Retrogradni Merkur na 29 stopinji Device

V letu se Merkur obrne retrogradno vsake štiri mesece. V retrogradnem gibanju nato ostane približno tri tedne. Njegov vpliv nastopi pred retrogradnostjo, in sicer tisti dan, ko gre preko stopinje, na kateri bo pozneje obrnil v direktno gibanje. Stvari, projekti ali ideje, ki nastanejo v tem času, bodo zastale, imele zamudo oziroma jih bo potrebno predrugačiti. V tem času se posadi seme tematike, ki jo bomo morali obdelati tokom retrogradnosti. Z energijo retrogradnega Merkurja se srečujemo preko dogodkov in notranje napetosti, posledice, ki jih prinese, pa običajno vidimo šele po tako imenovanem izstopu iz sence (ko preide stopinjo, kjer je obrnil v retrogradnost).

Na splošno se vpliv retrogradnega Merkurja čuti skozi težave in nerazumevanje v komunikaciji, v povečani notranji napetosti - živčnosti, zastojih, napakah zaradi površnosti in nezbranosti, težavah v prometu in s komunikacijskimi sredstvi, kot so računalnik, telefon, skozi izgube pomembnih dokumentov ali informacij. Prav tako čas retrogradnega Merkurja ni dober za začenjanje novih projektov, potovanj in novih nakupov.

Vpliv tega retrogradnega Merkurja se je torej začel 10.8.2016 in se bo končal z njegovim izstopom iz sence, 6.10.2016. Retrograden pa bo od 30.8.2016 do 22.9.2016.

Merkur bo obračal na 29, zadnji stopinji Device v konjukciji s planetoma Venero in Jupitrom, ki zaključujeta svoj obhod skozi Devico. Ker se Merkur iz te zelo energijsko ugodne konjukcije vrača v znamenje Device, obeta, da bo pobral žetev teh ugodnih energij oziroma, da se bodo sedaj, sicer malo z zamudo, pokazali rezultati našega predhodnega dela v preteklem mesecu (tranzit Venere) oziroma letu (tranzit Jupitra). Koliko bo te žetve, pa je odvisno od tega, koliko napora in truda smo vložili v svoje delo in projekte, še posebej zato, ker je Jupiter na svojem popotovanju skozi znamenje Device delal neugodne aspekte s Saturnom in Neptunom. Ta vpliv se je pri marsikom manifestiral skozi lagodnost in izogibanje naporom.

Sedaj je tudi čas za ponoven vpogled in analizo predhodnih akcij, zamisli in odločitev. Skozi novo perspektivo se lahko pojavijo nove, bolj praktične rešitve, kot tudi oživitev starih projektov, spremembe rutine, nove ideje in način delovanja. Znamenje Device vlada vsakodnevnim dolžnostim in obveznostim, kot tudi skrbi za telesno zdravje. V obdobju retrogradenega Merkurja je priporočljivo dobro razmisliti, kako skrbimo za svoje telo in kako začeti nov, bolj zdrav način življenja, uvesti bolj zdravo prehranjevanje, narediti nove urnike vsakodnevnih obveznosti in v njih nameniti dovolj časa počitku in regeneraciji moči.

Retrogradni Merkur iz devete hiše horoskopa Slovenije tvori kvadrat na njen ascedent. Na površje bodo prinešene prikrite zadeve iz preteklosti, ki izvirajo prav iz obdobja začetkov naše države. Razkrijejo se lahko nove nepravilnosti na področju sodstva in visokega šolstva. Prav tako pa se bomo soočali s posledicami in pritiski iz tujine zaradi našega neizpolnjevanje pogodb in obveznosti. Nekaj od njih bo verjetno tudi v povezavi z begunci.

Ni komentarjev :

Objavite komentar