petek, 16. september 2016

Lunin Mrk v Ribah, 16.9.2016 ob 21:06

Lunin mrk bo na osi Ribi – Devica. To je os, skozi katero iščemo sintezo med čustvi in razumom.

Polna Luna v vodnih znamenjih prinaša večjo čustveno občutljivost. V tem času smo bolj senzibilni in dovzetni za vpliv okolja. Za Luno v Ribah je še posebej značilna močna propustnost, s katero »posesa« razpoloženje okolice.

Ta Lunin mrk je energijsko zelo močan, saj se z njim zaključuje sezona jesenskih mrkov. Njegov vpliv bomo čutili še nekaj mesecev. Med aspekti, ki vplivajo na energijo mrka, je tudi zelo dinamičen T-kvadrat s planetom Marsom. Energijo T-kvadrata spremenljivih znamenj si lahko predstavljamo kot močan občutek napetosti, ko že čutimo, da so spremembe v zraku, da se jim ne moremo izogniti, vendar še ne vemo točno, v katero smer se bodo odvijale in ali bodo za nas ugodne ali pa nam bodo prinašale težave. Marsovi dinamični aspekti bodo še stopnjevali čustveno napetost, ki se bo sproščala skozi nenadne izbruhe jeze in besa ali pa skozi občutke ohromelosti in nemoči.

Mrk tvori in aktivira tudi Kirona, ki v astrologiji simbolizira ranjenega zdravitelja. V prihajajočem obdobju se bomo soočali s starimi čustvenimi ranami iz naše preteklosti, še posebej s tistimi, ki so povezani z občutki zapuščenosti, izgubljenosti ter pomanjkanja varnosti in topline. Izbruhi jeze, nemoči, strahu pa nam lahko pomagajo prepoznati potlačena, običajno za nas strupena, čustva. Odprtje takšnih ran pa je boleč, a žal nujen proces, kajti samo odprta rana se lahko očisti in pozdravi. Zablokirana čustva pa so velikokrat uskladiščena v telesu, kjer se potem odražajo skozi slabo počutje in bolezen. Bodite pozorni na to, kaj vam govori vaše telo, morda je vzrok vaših zdravstvenih težav ravno v teh, že dolga leta potlačenih in uskladiščenih čustvih. Katero področje bo podvrženo čiščenju usedlin in kje je možnost osvoboditve energije pa nam pove astrološka hiša v katero pade mrk.

Na kolektivni ravni prav tako lahko pričakujemo stopnjevanje napetosti in agresije, ponovne večje teroristične napade, kot tudi obuditev in poglabljanje starih zamer in nesoglasij. Tudi poskusi omejitve preseljevanja lahko povzročijo veliko frustracije in iz tega izhajajoče agresije. Prav tako bodo burne reakcije (stavke, nemiri) povezani z novimi zakoni, ki bodo manjšali pravice delavcev. Tudi tla se še niso umirila in se bodo še kar nekajkrat tresla.

Pod vplivom tega mrka bodo tudi volitve v ZDA. Ne glede na rezultat bodo močno vplivale in še poglobile kaos, v katerem se je znašel svet v zadnjih letih.

Ob mrku bo še vedno močno aktiven kvadrat med Saturnom in Neptunom. Vpliv, katerega čutimo skozi negotovost časa, v katerem živimo, ko se nam pred očmi raztaplja (Neptun) naša dosedanja realnost (Saturn). Mrk pa, kot aktivator te energije, posveti na dogajanje v zakulisju. Iluzije padejo in kar naenkrat uvidimo, spregledamo nekaj, kar se nam dogaja. Običajno je to povezano s kakšnim dogodkom, ki se zgodi in preko katerega se pričnemo zavedati manipulacij in zavajanja množic.

Že nekaj let smo pod močnimi vplivi transpersonalnih planetov, katerih vpliv prinaša radikalne spremembe družbe. Energija kvadrata med Saturnom in Neptunom pa nas skozi svoj počasen, a vztrajen proces sooča z razkrojem (Neptun) obstoječih družbenih oblik (Saturn). Tisti, ki pričakujejo, da se bodo stvari same od sebe izboljšale, oziroma da se bo povrnilo staro stanje, živijo v iluziji. Starega ni več, stanje je, kakršno je, oziroma se razkroj še vedno nadaljuje in to je žal naša nova realnost.

V tem napetem času mrka bodite dobri do sebe in svojih bližnjih. Bodite kreativni in svojo jezo izrazite skozi ustvarjalnost. Privoščite si dovolj počitka in se ne prenaprezajte. Ker je Merkur še vedno retrograden in smo pod vplivom mrka bolj dovzetni za opojne substance, ni odveč opozorilo, da bodite izredno previdni v prometu.

Vsi tisti, ki pa vas zanima, katera področja življenja so pod vplivom sprememb, ki jih obeta mrk, pa se lahko naročite na posvet.

2 komentarja :

  1. V TOREK JE BIL ASTRONOMSKI PRESTOPNI DAN

    V torek, 20.septembra 2016 je nastopil astronomski prestopni dan. Astronomska koledarska zveza je že pred leti uvedla tako imenovani astronomski svetovni koledar. Ta astronomski koledar se prične na dan 23.marca navadnega leta oziroma na dan 22.marca prestopnega leta. Vsako četrtletja ima točno 91 dni z izjemo zadnjega zimskega četrtletja katero ima 92 dni. Prvi mesec vsakega četrtletja ima 31 dni, naslednja dva pa imata 30 dni z izjemo decembra kateri ima 31 dni.
    Vsako četrto leto torej tisto katero je deljivo z 4 ima točno 366 dni, v bližini jesenskega enakonočja pa se doda en dodatni dan in sicer na gregorijanski 20.september nastopi astronomski 31.junij.
    V tem primeru je astronomski (svetovni) koledar najnatančnejši koledar, ker se astronomsko novo leto prične dva dni po pomladanskem enakonočju, druga polovica astronomskega leta pa se prične dva dni pred jesenskim enakonočjem.
    Torej tukaj dobimo najnatančnejše aritmetično središče.

    V torek, 20.septembra 2016 je bil resnično astronomski prestopni dan.

    OdgovoriIzbriši
  2. V torek, 20.septembra 2016 na astronomski prestopni dan sem se šel v terme Banovci tudi kopati.

    OdgovoriIzbriši