petek, 13. julij 2018

O vplivu sončevega mrka, tako osebno kot tudi na trenutno dogajanje v Sloveniji

Sončev mrk na 20° znamenja Raka, 13.7.2018 ob 4:49h

To bo zelo intenziven in naporen Sončev mrk, saj bo iz čustvenega, senzibilnega in občutljivega znamenja Raka tvoril napet aspekt s Plutonom v Kozorogu, katerega energija sicer prinaša čiščenje in preporod, vendar skozi močno tenzijo. Plutonov preporod je radikalen in brezkompromisen, zahteva, da staro odmre in napravi prostor novemu. To še posebej velja za tista življenjska področja, kjer smo se znašli v slepi ulici, kjer smo pasivni in se ne znamo premakniti naprej. Zaradi znamenja Raka, lahko pričakujemo, da bodo to področja, ki so povezana z družinskimi odnosi, domom in z vsem tistim, kar nam prinaša občutek varnosti v življenju. Na plan bodo prišli stari spomini, občutki in čustva. Pred nami je obdobje čiščenja za nas manj prijetnih čustvenih vzorcev, še posebej tistih, ki si jih težko priznamo, se jih sramujemo in se z njimi težko soočamo. Pluton nas uči, da je tema samo antipol svetlobe. Sprejeti sebe pomeni, da se imaš rad tudi v svoji nepopolnosti.

Sončev mrk je ob enem tudi Lunin mlaj, torej Lunina faza, ob kateri se začne nov cikel, nekaj novega. V naslednjih štirinajstih dneh lahko »posadimo seme« za spremembe, ki bodo prinesle v naša življenja več ravnovesja in občutek celovitosti. Mrki so znanilci sprememb. S tem mrkom pa se odpira sezona poletnih mrkov, katerih vpliv bomo čutili v naslednjih šestih mesecih.

Plutonsko čiščenje pa se bo dotaknilo tudi tistih potlačenih čustvenih spominov, ki jih skladišči naše telo, zato lahko povzroči tudi poslabšanje fizičnega počutja. Bodite pozorni na to, kaj vam govori telo.

Na dogajanje v letu 2018 močno vpliva aspekt med Saturnom v Kozorogu in Uranom v Biku, ki prinaša nov veter in spremembe v staro, že utečeno rutino. Njun aspekt bo tokom mrka aktivirala Venera, ki bo iz znamenja Device z njima tvorila nov zelo ugoden aspekt, ki ga astrologi imenujemo veliki zemeljski trigon. Njegov vpliv prinaša tistim, ki so se pripravljeni prepustiti procesu čiščenja in preporoda ter v svoje življenje in stare vzorce vtkati spremembe, uspeh in uresničitev zamisli, predvsem pa notranjo moč in zadovoljstvo ob občutku, da so kreatorji svojega življenja.

Mrki pa že od nekdaj močno vplivajo na dogajanje na kolektivni ravni. Kot sem že omenila, je ta mrk prvi od treh, ki jim bomo priča to poletje. Serija mrkov pa vedno prinaša pomembne spremembe in dogodke na kolektivni ravni, kar bo seveda vplivalo tudi na trenutno situacijo in dogajanje v Sloveniji. Žal imam pomanjkljive rojstne podatke akterjev na slovenskem političnem nebu, tako da lahko proučujem samo tiste dejavnike, ki jih lahko pridobim na podlagi rojstnega datuma. Brez ure rojstva ne morem podati popolne analize, nekaj dejavnikov pa vendarle lahko.

Ta, prvi mrk, bo močno aktiviral Marsa v horoskopu g. Mateja Tonina, zaradi česar lahko postane neučakan in podvržen prehitremu ukrepanju. Precej tveganja prinaša predsedniku države g. Borutu Pahorju, ker poteka na njegovi osi ascedent - descedent, ki je v tem obdobju že tako obremenjena s prehodom Plutona. To je zelo intenziven prehod, poln pritiskov. Odločitve oziroma dejanja posameznika so v takšnem obdobju zelo pomembna za njegovo nadaljnjo prihodnost. Zaradi intenzivnosti in brezkompromisnosti Plutona se pojavijo izzivi na vse ali nič. Odločitve med tema dvema poloma pa  lahko povzročijo velik vzpon, žal pa tudi padec. Nekateri ostali slovenski politiki pa prejemajo dobrobit velikega zemeljskega trigona, zaradi česar bi lahko delovali kot povezovalci med starimi strujami, ki jih predstavlja Saturn, in novimi, ki jih simbolizira Uran. Gospoda Miro Cerar in Janez Janša imata aktivirano rojstno Sonce, kar jima lahko prinese uspeh, če se bosta uspela prepustiti Plutonskemu čiščenju starih vsebin in se prilagoditi spremembam.

Horoskop gospoda Marjana Šarca pa je že kar lep čas aktiviran z aspektom Saturna in Urana, saj ima v rojstnem horoskopu na začetnih stopinjah zemeljskih znamenj tudi sam veliki zemeljski trigon, kar mu prinaša veliko zmožnost manifestacije tistega, kar si zamisli.

Karkoli se bo že pod vplivi mrkov v tem poletju zgodilo, nam prehodi v rojstnem horoskopu države Slovenije napovedujejo dinamično jesen in konec leta. Spremembe in preobrati bodo edina stalnica, ki jo lahko pričakujemo.

Naj naštejem še nekaj posameznikov, ki jim bo na svetovnem nivoju ta mrk prinašal spremembe: angleška kraljica Elizabeta II, turški predsednik Erdogan, kot tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki ga zopet čaka težavno obdobje, predvsem zaradi neprijetnih razkritij njegovega zakulisnega delovanja.

Več o mrkih v astrologiji >>>

3 komentarji :

  1. VREME V TEDNU POPOLNEGA LUNINEGA MRKA

    V petek, 27.julija se nam obeta najdaljši popolni Lunin mrk tega stoletja. Kakšno bo vreme v petek. Po današnjih vremenskih kartah bo v petek dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte, oblačnost dneva bo 40 %. Čez dan bo celo do 30°C. Če se bodo do pričetka mrka nevihte umirile, bi mrk bil viden, vendar bodo verjetno tudi oblaki motili ta mrk.

    Sedaj si bomo pogledali vreme za Maribor od 23. pa do 29.julija 2018.

    Po, 23.julij - Dopoldan deževno, popoldan razjasnitve (16°C - 26°C).
    To, 24.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte (16°C - 27°C).
    Sr, 25.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte (17°C - 27°C).
    Če, 26.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte (17°C - 27°C).
    Pe, 27.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte (17°C - 30°C) - LM.
    So, 28.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan plohe in nevihte (18°C - 31°C).
    Ne, 29.julij - Dopoldan delno jasno, popoldan deževno s nevihtami (18°C - 33°C).

    Opomba:
    LM - Lunin mrk.

    OdgovoriIzbriši
  2. NA DAN POPOLNEGA LUNINEGA MRKA BO TUDI MARS V OPOZICIJI S SONCEM

    Jutri v petek, 27.julija bo torej nastopil najdaljši popolni Lunin mrk 21.stoletja in bo trajal od 20:24 pa do 0:19 dne 28.julija. Bo pa po golem naključju jutri tudi Mars v opoziciji s Soncem. Marsova opozicija bo nastopila zjutraj ob 7:13 UTC+2h. Jutri bo Luna šla kar 6° severno od Marsa v času mrka. Tako Mars kakor popolni Lunin mrk pa bosta v ozvezdju Kozoroga. Mars bo od Zemlje oddaljen 57 milijonov km.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hyperallergenic Titanium Earrings - Titsanium Art
    I have tried citizen eco drive titanium watch several different titanium bike brands of Hyperallergenic titanium engine block Titanium Earrings: Hyperallergenic remmington titanium Titanium Earrings - Titsanium titanium vs platinum Art.

    OdgovoriIzbriši