četrtek, 26. julij 2018

O vplivu Luninega mrka na dogajanje v Sloveniji, 27.7.2018

Konec julija nas čaka zanimiv astrološki in astronomski dogodek. Polna luna na četrti stopinji znamenja Vodnarja bo obenem tudi najdaljši popolni Lunin mrk v tem stoletju in pa tudi Krvava Luna - več o tem>>> Če bi si radi ogledali ta pojav, potem si vzemite čas 27.7. zvečer med 21:30 in 23:13, na nebu pa bo tudi močno svetil Mars, ki se bo nahajal v neposredni bližini Lune.

Ta mrk bo obarvan z energijo napetega aspekta med retrogradnim Marsom in Uranom. Eksploziven aspekt, ki ga v astrologiji imenujemo T-kvadrat, prinaša veliko napetost in nepričakovane preboje frustrirane energije, ki se že kar nekaj časa kopiči v zavrti energiji retrogradnega Marsa. Napetost se bo najbolj odražala na področjih, kjer že dolgo vemo, da bi se moralo nekaj spremeniti, vendar se ne znamo oziroma ne moremo premakniti naprej in samo pasivno čakamo, zaradi česar prihaja do zastoja energije. Mars v znamenju Vodnarja na splošno aktivira predvsem tista področja, kjer moramo sodelovati in se povezovati z drugimi, kot so na primer socialno humanitarna področja, društva, politične stranke in prijateljski odnosi.

Vzdušje in dogodke v letu 2018 na kolektivni ravni med drugim zaznamuje ugoden aspekt med Saturnom in Uranom. Ta aspekt pomaga pri osvoboditvi starih vzorcev in navad, ki nas utesnjujejo. Spremeni okoliščine, ki nam onemogočajo napredek. Ker je aspekt ugoden, je v tem obdobju lažje premagovati ovire, ki se pojavljajo. Prihaja do procesa sinteze starega in novega. Staro mora sprejeti novo ter uvajati spremembe. Ta proces pa lahko stagnira v obdobjih, ko staro konzervativno začne omejevati novo napredno. Stagnacija nato povzroča napetost in pritisk, ki pomaga rušiti obrambe, s katerimi se skuša pred spremembami zavarovati staro. In ravno v takšnem obdobju smo to poletje, kajti že od nekdaj so v astrologiji mrke tolmačili kot prinašalce sprememb - več o mrkih >>> Napet aspekt med Uranom in Marsom v povezavi z mrkom ustvari močno napetost, ki s svojo eksplozijo v obliki nepredvidenih dogodkov, nepričakovanih obratov, včasih tudi nepremišljenih dejanj razbije stanje stagnacije, ki je nastalo v procesu sinteze starega in novega. Instinktivno in nepremišljeno ravnanje pod vplivom te napetosti lahko povzroči nenadne izbruhe besa in agresije, konflikte, prekinitve odnosov ali pa celo poškodbe in nesreče. Živčna napetost in tenzija, ki se ob tem ustvari, pa lahko povzroči izgubo smisla in zmanjša našo aktivnost in željo po prekinitvi dejavnosti, ki ne prinašajo želenih rezultatov. Aspekt med Marsom in Uranom slovi po svoji nepotrpežljivosti in prenagljenih dejanjih. Poudarjen individualizem in svojeglavost pa onemogočata delovanja v skupinskih dejavnostih. Zaradi blokirane Marsove energije pa ni poguma za spremembo in za nove začetke.

Ker pa mrk tvori pozitiven aspekt s Saturnom, je priporočljivo, da ne podležete napetosti in pritisku, temveč se umirite, pogledate stvari iz drugega zornega kota in določite nove smeri ali cilje.

Mrk bodo najbolj občutili posamezniki, ki imajo planete ali senzitivne točke na začetku fiksnih znamenj, in ta so Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar.

Ker je dan pred mrkom v retrogradno gibanje obrnil tudi Merkur, ne bo odveč opozorilo za povečano previdnost v prometu, kjer zna biti ob teh napetih aspektih še več kaosa, kot je to običajno.

Vpliv mrka na dogajanje v Sloveniji

Aspekt med Saturnom in Uranom ima v tem letu tudi močan vpliv na dogajanje v državi Slovenji, saj aktivira njen ascendent v znamenju Kozoroga kot tudi Sonce v znamenju Raka. Ascendent v mundani astrologiji predstavlja državo in njene prebivalce kot celoto, Sonce pa osebo, ki predstavlja v državi vrhovno oblast, v našem primeru je to predvsem predsednik vlade, lahko pa tudi predsednik države. Mrk bo v rojstni karti Slovenije aktiviral Saturna, ki vlada njenemu ascendentu. Žal aktivacija Saturna v Vodnarju ponovno nakazuje precejšnje težave pri povezovanju ter ideološka razhajanja. Povzročil bo še večja razhajanja ter delitev naroda na dva pola.

Serija mrkov v tem poletju aktivira horoskop Slovenije kot tudi horoskope glavnih akterjev v tej volilni zgodbi. Žal imam pomanjkljive rojstne podatke akterjev na slovenskem političnem nebu, tako da lahko proučujem samo tiste dejavnike, ki jih lahko pridobim na podlagi rojstnega datuma. Brez ure rojstva ne morem podati popolne analize, nekaj dejavnikov pa vendarle lahko.

Gospod Marjan Šarec lahko zaradi naloge, ki si jo je zadal, postane tarča kritik. Združiti moči v dobro naroda ni samo njegova odgovornost, vendar je jezo in razočaranje ljudi hitro mogoče uporabiti za politični boj. Ta mrk prinaša ugodnosti za desnico, saj ugodno vpliva na horoskopa gospoda Janeza Janše in gospoda Mateja Tonina. Precej več napetosti pa povzroča v horoskopih političnih akterjev levice, saj bodo napeti aspekti oteževali njihovo medsebojno usklajevanje kot tudi dogovore z drugimi strankami. Čez štirinajst dni pa nas čaka nov Sončev mrk in seveda novi preobrati, tako da se bodo preobrati na slovenskem političnem nebu še kar nadaljevali.

Preberite tudi o vplivu Sončevega mrka

2 komentarja :

 1. NAJDALJŠI POPOLNI LUNIN MRK V 21. STOLETJU IN PŠENIČNA POLNA LUNA

  Danes zvečer bo nastopil najdaljši popolni Lunin mrk v 21. stoletju in hkrati je danes tudi druga poletna polna luna imenovana pšenična polna luna. Pšenični lunarni mesec letos traja od 13.julija pa vse do 11.avgusta, saj imamo letos poletno triado mrkov. Sedaj popoldan so se po Sloveniji že pričele nevihte, v kolikor bodo se nevihte umirile vse do pričetka mrka oziroma do vzhoda Lune potem bi bil pri nas mrk viden.

  OdgovoriIzbriši
 2. PASJI DNEVI IN PASJE NOČI

  Pasji dnevi in tudi pasje noči so nedvomno povezane z tistimi ekstremno nizkimi in ekstremno visokimi temperaturami v letu.

  PASJI DNEVI (23.julij - 23.avgust)
  Pasji dnevi so obdobje v letu, ko je najbolj vroče. Pričnejo se vsako leto 23.julija in trajajo vse do 23.avgusta. Torej zakaj pridevnik pasji?
  Odgovor je tukaj povezan s astronomijo, ravno v tem času sta ozvezdje mali in veliki pes navidezno v bližini Sonca, med njimi je tudi pasja zvezda Sirij. Gre za drugi, srednji in centralni mesec koledarskega poletja, ko je najbolj vroče, saj sta takrat podnevi ti dve ozvezdji visoko na nebu, ker pa sta v bližini Sonca ju seveda ne vidimo.

  PASJE NOČI (20.januar - 19.februar)
  Čez pol leta nastopi obdobje največjega mraza v naših krajih. Sedaj govorimo o pasjih nočeh, saj so ravno v tem obdobju najhladnejše noči. Pasje noči trajajo od 20.januarja pa vse do 19.februarja vsako leto. V tem obdobju imamo drugi, srednji in centralni mesec koledarske zime. Takrat je Zemlja na nasprotni strani neba, ponoči sta veliki in mali pes enako kakor pasja zvezda Sirij visoko na nebu. Ponoči v tem obdobju je res pasje mrzlo.

  OdgovoriIzbriši