ponedeljek, 05. november 2018

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

O Jupitru

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let, približno leto dni porabi za prehod skozi posamezno znamenje. V astrologiji simbolizira ekspanzijo, srečo, moralo, vero, filozofijo, svetovni nazor, duhovni razvoj, modrost, potovanje, veletrgovino, univerze, priznanje in ugled.

Hiša v rojstnem horoskopu, v kateri se nahaja Jupiter, nam pokaže področje, na katerem lahko dosegamo uspehe, znamenje pa govori o naši motivaciji za uspeh. Tranzitni Jupiter pa prinaša možnost napredka in uspeha na področjih, ki jih predstavljata hiša in znamenje našega rojstnega horoskopa, skozi katere potuje tranzitni Jupiter.

Jupiter v Strelcu

8.11.2018 ob 13:39h bo Jupiter pričel prehod skozi znamenje Strelca. To je znamenje, ki mu Jupiter vlada, zato je tu njegov vpliv še močnejši. Po prehodu skozi čustveno naporno znamenje Škorpijona je pred nami bolj optimistično, dinamično in veselo leto. To je čas napredka, v katerem lahko presežemo naše dosedanje danosti in možnosti. Da bi dobili občutek za to, kaj lahko pričakujete od tega prehoda, pomislite, kaj se vam je dogajalo ob njegovih prejšnjih prehodih skozi znamenje Strelca. Prejšnja prehoda sta potekala med novembrom 2006 in decembrom 2007 in med decembrom 1994 in januarjem 1996.

Dobrobiti prehoda Jupitra skozi Strelca bodo najbolj občutili tisti posamezniki, ki imajo osebne planete ali senzitivne točke v znamenju Strelca, Ovna ali Leva. Ugoden pa bo tudi za zračni znamenji, Tehtnico in Vodnarja, malo manj pa za opozicijsko znamenje Dvojčkov. Nevšečnosti pa lahko pričakujejo Device in Ribe.

Kaj nam prinaša Jupiter v Strelcu?

 • Rast, napredek, ekspanzijo,
 • jasno vizijo, močno verjetje, vero in optimizem,
 • srečo, srečna naključja, protekcijo, napredovanje, blagostanje, ugled, priznanje in zmožnost pridobiti podpornike - mecene,
 • sposobnost iz razdrobljenih nepovezanih posameznih delcev sestaviti celoto in pridobiti novo perspektivo,
 • več potovanj, dobre odnose in poslovanje s tujci in tujino,
 • lahko popravi storjene krivice,
 • močno intuicijo,
 • nove izkušnje, pustolovščine,
 • odkrivanje smisla življenja.

Na kaj moramo biti pozorni ?

Poleg dobrih lastnosti ima vsak planet tudi nekatere maj ugodne, senčne plati. Ker bo Jupiter na svojem popotovanju skozi Strelca tvoril tudi napete aspekte z ostalimi planeti, je dobro, da se seznanimo tudi z manj prijetnimi manifestacijami njegove energije.

Aspekt, ki bo v veliki meri obarval dogajanje v letu 2019, je kvadrat med Jupitrom in Neptunom. Aspekt se izraža skozi iluzije o sreči, lahkomiselnost, fantazije, sanjarjenje, samopopustljivost, pohlep, megalomanijo in življenje na velik nogi preko svojih zmožnosti. Ker aspekt zamegli realnost, je v času njegovega trajanja povečana možnost samoprevar kot tudi prevar s strani drugih. Priporočljivo je, da se tokom teh prehodov izogibate obetom, ki obljubljajo velik in hiter uspeh brez vloženega truda in na lahek način. Ne glede na to, kakšna prilika se vam bo ponujala, si vzemite nekaj časa za premislek. V vseh treh obdobjih bo po nastopu tega aspekta Neptun tvoril še aspekt s Saturnom. To pa je aspekt, ki sanje, iluzije in želje usklajuje z realnostjo. Trezno glavo in povečano previdnost priporočam v obdobjih med:
 • 7.1. in 27.1.2019 (točen aspekt 13.1.2019),
 • 6.6. in 3.7.2019 (točen aspekt 16.6.2019),
 • 12.9. in 30.9.2019 (točen aspekt 21.9.2019).
Aspekt je dolgotrajen in njegov vpliv lahko čutimo dlje, kot je to navedeno zgoraj. Datumi prikazujejo obdobja, ko bomo močneje podvrženo temu vplivu (orbis -/+2 stopinji).

Jupiter bo v letu 2019 retrograden od 10.4. pa do 11.8. V tem obdobju bo potrebno opraviti ponoven vpogled in introspekcijo področja rasti kot tudi tega, kaj nas zares osrečuje in izpolnjuje.

Na koncu naj vas še opozorim, da pri svoji rasti in napredku upoštevate to, da po letu ekspanzije, ki nam ga obeta Jupiter v Strelcu, sledi leto upočasnitve in krčenja.

Jupitrov vpliv na kolektivno dogajanje

Jupiter ima velik vpliv na dogodke v našem družbeno socialnem okolju. Njegovi prehodi skrbijo za napredek in rast družbe. Prinaša nove ideje, potencial in razvoj. Jupiter v znamenju Strelca se izraža skozi:
 • ekspanzijo in rast gospodarstva, vendar zaradi napetega aspekta z Neptunom obstaja velika nevarnost naraščajoče inflacije. Leta 2020, ko se bo Jupiter v znamenju Kozoroga pridružil Saturnu in Plutonu, pa lahko znova pričakujemo krčenje rasti gospodarstva,
 • sprejetje novih zakonov in predpisov, ki bodo uvedli več morale in reda v institucije,
 • reforme sodstva in visokošolskega študija,
 • povečano potrošnjo,
 • večje število družabnih dogodkov in zabave,
 • nove zakone na področju preseljevanja, kajti zaradi povečanega idealizma in iskanja boljših življenjskih pogojev, se bodo preseljevanja in emigracije znova močno povečale,
 • upanje v boljšo prihodnost,
 • razcvet populizma,
 • rast turizma,
 • povečano versko zaslepljenost in idealizem,
 • boj za prevlado na svetovnih trgih.
Če bi se želeli pogovoriti o tem, kakšen vpliv bodo imeli Jupitrovi prehodi na vaš osebni horoskop, me kontaktirajte - Rudica Kovačič - svetovanje na temeljih sodobne astrologije.

4 komentarji :

 1. LUNIN SETVENI KOLEDAR ZA DECEMBER 2018

  Tokrat bom objavil lunin setveni koledar za letošnji december.

  KORENINA - od 1.decembra ob 15:49 (devica)
  CVET - od 3.decembra ob 20:55 (tehtnica)
  LIST - od 6.decembra ob 3:49 (škorpijon)
  PLOD - od 8.decembra ob 13:01 (strelec)
  KORENINA - od 11.decembra ob 0:39 (kozorog)
  CVET - od 13.decembra ob 13:39 (vodnar)
  LIST - od 16.decembra ob 1:44 (ribi)
  PLOD - od 18.decembra ob 10:37 (oven)
  KORENINA - od 20.decembra ob 15:34 (bik)
  CVET - od 22.decembra ob 17:28 (dvojčka)
  LIST - od 24.decembra ob 17:58 (rak)
  PLOD - od 26.decembra ob 18:50 (lev)
  KORENINA - od 28.decembra ob 21:23 (devica)
  CVET - od 31.decembra ob 2:23 (tehtnica).

  LUNINI DEKLINACIJSKI CIKLI

  PADNA EKVATORACIJA bo 2.decembra ob 11:56
  JUŽNA STANDSTILACIJA bo 9.decembra ob 12:12 (21°32' jug)
  DVIŽNA EKVATORACIJA bo 17.decembra ob 0:25
  SEVERNA STANDSTILACIJA bo 23.decembra ob 12:48 (21°33' sever)
  PADNA EKVATORACIJA bo 29.decembra ob 18:01.

  Dnevi za obiranje pridelka, cepljenje sadnega drevja in nabiranje cepičev so primerni ob dvižni luni in sicer od 9.decembra ob 12:12 pa do 23.decembra ob 12:48.

  Dnevi za presajanje rastlin, sajenje potaknjencev in obrezovanje sadnega drevja so primerni ob padni luni in sicer do 9.decembra ob 12:12 in potem od 23.decembra ob 12:48 dalje.

  Sonce stopi v ozvezdni pas STRELCA dne 21.decembra ob 23:23, začetek zime.

  OdgovoriIzbriši
 2. Pred nami je Martinova nedelja. V tem in prihodnjem tednu bodo policaji precej strogo nadzirali vinjene voznike v prometu. Tako kot vojaki bi se morali vsi ljudje držati nekih pravil. Je pa sedaj nenavadno toplo za mesec november, temperature se bodo na Martinovo nedeljo povzpele vse do 20° C ob jugozahodniku. Sedaj pa si bomo pogledali kdaj bodo nastopile lunine mene v letošnjem decembru.

  LUNINE MENE ZA DECEMBER 2018

  ZADNJI SRPEC bo 3.decembra ob 14:18
  MLAJ bo 7.decembra ob 8:20
  PRVI SRPEC bo 11.decembra ob 9:12
  PRVI KRAJEC bo 15.decembra ob 12:49
  PRVI IZBOČEC bo 19.decembra ob 8:52
  ŠČIP bo 22.decembra ob 18:48
  ZADNJI IZBOČEC bo 26.decembra ob 1:00
  ZADNJI KRAJEC bo 29.decembra ob 10:34.

  ZAČETEK ZIME bo dne 21.decembra ob 23:23. Tega dne bo dan najkrajši, noč bo najdaljša.

  Keltski solarni praznik JUL bo dne 21.decembra.

  HLADNI LUNARNI MESEC se prične dne 7.decembra.

  HLADNA POLNA LUNA bo dne 22.decembra, saj bo to prva zimska polna luna.

  OdgovoriIzbriši
 3. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA DECEMBER 2018

  Sedaj si bomo po tem vremenskem ključu pogledali vreme za letošnji december.

  Vse do 3.decembra bo lepo ali megleno in mrzlo, če ne bo pihal jugozahodnik. Od 4. pa do 6.decembra bo bolj dež kot sneg in manj mrzlo. Potem bo spremenljivo z dežjem ob severozahodniku ali s snegom ob vzhodniku od 7. pa do 10.decembra. Od 11. pa do 18.decembra bo sneg in dež. Spremenljivo z dežjem ob severozahodniku ali s snegom ob vzhodniku bo potem spet od 19. pa do 22.decembra. Spremenljivo z dežjem in snegom ob jugu ali zahodniku bo potem od 23. pa do 25.decembra. Lepo ali megleno in mrzlo, če ni jugozahodnika bo potem od 26. pa do 28.decembra. Sneg ter mrzlo in mrzel veter bo potem od 29.decembra pa vse do konca leta.

  OdgovoriIzbriši
 4. Merkurjev tranzit -
  navidezni prehod Merkurja čez Sončevo ploskev bo viden tudi iz Slovenije -
  ponedeljek, 11.november 2019 -
  še točno eno leto.

  OdgovoriIzbriši