petek, 20. september 2013

Komet ISON – znanilec velikih družbenih sprememb

Približuje se nam komet stoletjaKometi izhajajo iz območja imenovanega Oortov oblak, ki leži daleč preko orbite Plutona in so sestavljeni iz ledu, kamenja, prahu in plina.

 Komet ISON sta 21.9.2012 odkrila ruska astronoma Vitalij Nevski in Artyom Novichonok. Njegovo uradno ime je C/2012 S1. Astronomi ugotavljajo, da je njegova orbita neverjetno podobna orbiti velikega kometa iz leta 1680, kar nakazuje na veliko možnost, da imata isti izvor.

Prvotno so predvidevali, da bo svetlejši od polne Lune, vendar sedaj pričakujejo približno enako svetilnost, kot jo ima planet Venera.

Okoli 2.10.2013 bo v konjunkciji z Marsom na 21 stopinj Leva.

Okoli 20.11.2013 bo letel mimo Merkurja.

28.11.2013 se bo komet najbolj približal Soncu (bo v periheliju) in bo v konjunkciji z zvezdo stalnico Dschubba v ozvezdju Škorpijona. Ta zvezda ima kombiniran vpliv Marsa in Saturna in prinaša negativne vplive.

Usoda kometov, ko se približajo Soncu, je zelo nepredvidljiva, saj na tem delu poti lahko razpadejo na manjše kose ali pa zaradi močnega segrevanja popolnoma izparijo.

Če bo komet pot okoli Sonca preživel, bo morda postal izredno svetel in ga bomo lahko opazovali s prostim očesom tudi pri nas, na severni polobli. V začetku decembra bo viden na obzorju samo zjutraj, konec decembra in začetek januarja pa ga bomo lahko opazovali celo noč.

26.12.2013 se bo najbolj približal Zemlji.

Astrološko...

Skozi zgodovino so astrologi, starogrški, srednjeveški in renesančni, pripisovali kometom negativne vplive, kot so lakota, kuga, vojne. Prav tako pa so verjeli, da napovedujejo vzpone in padce voditeljev ter prihode odrešiteljev.

Ker bo komet Ison vstopil v orbito Marsa in bo z njim v konjunkciji kar nekaj tednov oktobra in novembra, lahko pričakujemo, da bo njegov vpliv obarvan z Marsovsko energijo. Mars se nahaja v znamenju Leva, tako da bo v tem obdobju v ospredju egoizem in razkazovanje moči ter težnja po prevladi in dominiranju.

Vsekakor prinaša spremembe in transformacije, kajti sovpada s četrtim od sedmih kvadratov, ki jih medsebojno tvorita Uran in Pluton. Ta kvadrat sproža nemire in težnjo po družbenih spremembah.

V času njegovega delovanja lahko pričakujemo spremembe rigidnih, zastarelih sistemov in inštitucij, ki ne služijo več svojemu namenu. Komet Ison bo v kombinaciji s kvadratom Uran Pluton prinesel sprožilce, dogodke, ki bodo aktivirali te spremembe.

V astrologiji so vsi planeti, ki se nahajajo za Saturnom, transpersonalni. Njihova narava je neosebna in so sprožilci dogodkov na kolektivni ravni. Tudi kometi izhajajo iz področja izza Saturna in ni čudno, da so jih ljudje v preteklosti smatrali za božje sle. V današnjih časih pa jih vidimo kot prinašalce kolektivnih vsebin in kot take znanilce velikih družbenih sprememb, ki so potrebe, da bi človeštvo evuliralo.Ni komentarjev :

Objavite komentar