četrtek, 13. marec 2014

Uravnotežite napetosti - astrološka napoved za mesec marec 2014


Na začetku marca smo imeli kar nekaj zanimivih planetarnih premikov, kajti planeti že počasi zavzemajo položaje, ki jih bodo imeli ob Velikem kardinalnem križu v mesecu aprilu. Kot sem že večkrat pisala,  lahko takrat pričakujemo izredne dogodke, ki bodo imeli velik vpliv na posameznike, ki jim ta križ aktivira osebne planete ali kotne točke horoskopa. Njegovo napetost pa bo čutil tudi velik del sveta, kajti  aktiviral bo pomembne točke v horoskopih mnogih držav, tudi velesil. Več>>>

Eden izmed zanimivih planetarnih premikov v mesecu marcu je bila tudi menjava retrogradnosti planetov, ki so v horoskopu nosilci nasprotujočih si energij, Jupitra in Saturna ter Venere in Marsa. Saturn se je obrnil v retrogradni položaj 2.3.2014, takoj za tem, 6.3.2014, pa je Jupiter prešel v direktno gibanje. Na nebu se je ponovila mitološka zgodba o menjavi kraljev. To povzroča močno napetost med inflacijo in stagnacijo.

Če imate sedaj aktivirano energijo Jupitra, ste že zapadli v vročično željo po rasti in napredku. Zaradi napetih aspektov z Marsom, Uranom in Plutonom, pa obstaja nevarnost, da izgubite občutek za realnost in boste nagnjeni k pretiravanju.

Napetost, ki izhaja iz teh nasprotujočih si vplivov lahko konstruktivno porabite za ponoven pregled, revizijo načrtovane spremembe in rasti. Kajti če želimo izpeljati stabilno širjenje in rast, moramo med procesom rasti sprejeti tudi fazo krčenja, ki pa jo lahko koristno uporabimo za to, da malo upočasnimo tempo rasti in ta zastoj uporabimo za ponovno prevrednotenje zastavljenega, za prenovo in dodajanje novega in odstranitev morebitnih ovir, ki so nastale. Tako lahko pozitivno izkoristimo zaviralno energijo retrogradnega Saturna.

Zavrte energije Jupitra pa se bodo manifestirale skozi nepremišljenost, nerealna pričakovanja, prevelike želje, neupoštevanje limitov in meja, bahaštvo in arogantnost.

Vsi tisti, ki v tem času planirajo nove stvari, ki za njih predstavljajo rast in širitev (še posebej tisti, ki imajo planete na 11° do 14° kardinalnih znamenj), naj v svojih načrtih upoštevajo tudi faze krčenja, kajti Saturn bo na točki obračanja šele koncem oktobra 2014 in takrat bo čas soočanja. Projekti in načrti, ki so bili zastavljeni z nepremišljenim optimizmom bodo soočeni z omejitvami in prizemljitvijo, pokazali se bodo v realni luči.

Venera Mars
Od srede decembra 2013 pa do konca januarja  2014, v času svoje retrogradnosti, se je Venera poglabljala v vsebine, povezane s samopodobo. Iz preteklosti, tudi tiste najzgodnejše, ki je potlačena v globinah nezavednega, so prihajali v zavest boleči, potlačeni spomini, povezani z dajanjem in prejemanjem ljubezni.

Venera se je obrnila v direkten hod  30.1.2014, na stopinjo svojega obračanja pa je prišla 4.3.2014. Srečanje z Marsom, ki je obrnil retrogradno 2.3.2014, je bilo obarvano z napetim aspektom kvadrata. Ta aspekt je na plan prinesel stare zamere in potlačeno, zadrževano jezo. To je še poudarjeno s položajem Marsa v znamenju Tehtnice, ki je znamenje odnosov in partnerstva. Vendar je Venera 6.3.2014 prešla v znamenje Vodnarja, znamenje, ki slovi po svoji neodvisnosti in samozadostnosti.

Želela  se  bo osvoboditi starih vzorcev in vplivov preteklosti. Ker svojo pot po znamenju Vodnarja začenja v napetem aspektu z Marsom, bo to prineslo kar nekaj nesoglasij in sporov na področju partnerstev. Napetost se ustvarja med želeti si odnose in biti neodvisen, koliko pripadati in koliko biti samosvoj. Potrebno bo vzpostaviti novo, bolj uravnoteženo ravnovesje v partnerstvu. Vendar to ne bo šlo zlahka, kajti tako Venera kot Mars bosta v aspektih s planetom Uranom, ta pa slovi po svoji nepotrpežljivosti, hitrih izbruhih jeze in nenadnih prekinitvah odnosov. Zaradi trmastega vztrajanja pri svojem bosta zelo težko sklepala kompromise, ki pa so osnova vsakega partnerstva. Mars bo retrograden do 20.5.2014. Vpliv njegove retrogradnosti pa bo čutiti vse do 21.7.2014, ko bo prešel stopinjo svojega obrata.

Da bi lažje prenesli intenzivnost in napetost časov, ki se nam bližajo, bi bilo dobro, da se usmerimo vase in da v sebi, na svojem notranjem nivoju uravnotežimo svoje napetosti med nasprotujočimi se energijami in se s tem osvobodimo pritiska in pridobimo notranje ravnovesje. S tem pa pozitivno vplivamo na  okolico, na  katero prenesemo svoj mir in spokojnost.

Ni komentarjev :

Objavite komentar