nedelja, 22. maj 2016

Polna Luna na osi Strelec – Dvojčka, 21.5.2016 ob 23:16

Polna Luna, ki je bila 21.5.2016 na 1°14 Strelca, je tvorila konjukcijo z retrogradnim Marsom, kar je stopnjevalo že tako dinamično energijo polne Lune. Pričakujemo lahko povečano razdražljivost ter prehitre in ognjevite čustvene odzive. Več bo tudi konfliktov in izbruhov nasilja.

V naslednjih štirinajstih dneh, kolikor traja vpliv polne Lune, lahko njen vpliv koristno uporabimo za to, da ugotovimo, kaj želimo doseči, kaj želimo postati. Vprašajmo se, ali smo na poti proti cilju ali pa smo morda zašli v neko drugo, za nas neustrezno, smer.

Ker je polna Luna tik pred obratom Merkurja v direktno gibanje, lahko dobimo nenaden nov uvid oziroma spregledamo nekaj, kar do sedaj nismo videli. Do naslednjega mlaja (5.6.2016, do takrat bo tudi Merkur v tako imenovani "senci"), imamo še čas, da razmislimo in da na podlagi spoznanj spremenimo stare vzorce in jih nadomestimo z novimi, ustreznejšimi.

Ker pa je polna Luna v dinamičnih aspektih s Plutonom, bomo uvideli, da so spremembe nujne, vendar nas bo hromil strah pred neznanim. Čutili bomo, da bi morali nekaj storiti, pa se kar ne bomo mogli aktivirati. Ker je Mars, ki vlada akciji, še vedno retrograden, bodo spremembe zahtevale več vloženega truda, pa tudi počasneje bodo tekle.

V Sloveniji lahko na političnem področju pričakujemo medsebojno obračunavanje, povezano s trenutno afero Janša. Prvak SDS Janez Janša ima v rojstnem horoskopu na 1° Strelca ascedent. Poleg tega pa bo tranzitni retrogradni Mars aktiviral tudi rojstnega Plutona in Marsa, tako da ga zopet čaka izredno težko in napeto obdobje.

Polna Luna aktivira tudi rojstni horoskop premiera dr. Mira Cerarja ml. Pričakuje lahko dogodke, ki bodo botrovali padcu priljubljenosti, kot tudi ponovna nesoglasja in težave z ženskami znotraj svoje koalicije. Več o vplivu retrogradnega Marsa si lahko preberete na http://novice.e-astrologija.si/2016/04/retrogradni-mars.html

Najmočneje bodo vpliv te polne Lune čutili vsi, ki so rojeni na začetku znamenj Dvojčka, Device, Strelca in Rib, kot tudi tisti, ki imajo na začetnih stopinjah teh znamenj kakšen planet ali pa občutljivo točko horoskopa.

SAMO EN KOTIČEK VESOLJA JE, KI GA LAHKO POPRAVITE, TO STE VI SAMI.
A. Huxley

Postanite kreator svojega življenja, naročite se na profesionalno astrološko svetovanje.
http://www.e-astrologija.si/

2 komentarja :

 1. VIDNOST MERKURJEVIH TRANZITOV IZ SLOVENIJE V TEM 21. STOLETJU

  Sedaj bom nekoliko podrobneje opisal vidnost Merkurjevih tranzitov iz Slovenije v tem 21. stoletju.
  Letos 9.maja je bil Merkurjev tranzit kateri iz naših krajev ni bil viden v celoti, saj je pri nas Sonce prej zašlo, preden je Merkur popolnoma zapustil Sonce.
  Naslednji celoten Merkurjev tranzit bo viden iz Slovenije dne 13.novembra 2032 v dopoldanskem času. Takrat bodo v primeru jasnega vremena iz naših krajev vidni vsi štirje navidezni stiki Merkurja s Soncem, oziroma vseh 5 stopenj Merkurjevega tranzita. Torej takrat bi se dalo videti Merkurjev tranzit od začetka delnega do konca delnega tranzita.
  Kot zanimivost naj povem, da bo naslednji Venerin tranzit v celoti viden iz Slovenije čez dan dne 11.junija 2247.

  Sedaj pa si bomo nekoliko podrobneje pogledali vidnost vseh 14 Merkurjevih tranzitov iz Slovenije v tem 21. stoletju. Seveda velja, da bo določen Merkurjev tranzit viden le v primeru jasnega vremena.

  1.) Dne 7.maja 2003 je nastopil Merkurjev tranzit in je v dopoldanskem času iz Slovenije bil viden v celoti. Tega dne je bilo pri nas ves dan precej jasno nebo, zato je bil Merkurjev tranzit pri nas zelo lepo viden skozi teleskope.

  2.) Dne 8.novembra 2006 Merkurjev tranzit pri nas nas ni bil viden, ker je bila pri nas v času tranzita noč.

  3.) Dne 9.maja 2016 je bil Merkurjev tranzit pri nas v popoldanskem času viden le delno, saj je Sonce zašlo malo pred koncem tranzita.

  4.) Dne 11.novembra 2019 bo Merkurjev tranzit pri nas v popoldanskem času viden le delno, saj bo med tranzitom Sonce zašlo.
  Vidna bo približno prva polovica tranzita, nakar bo Sonce zašlo.

  5.) Dne 13.novembra 2032 bo pri nas Merkurjev tranzit v dopoldanskem času viden v celoti.

  6.) Dne 7.novembra 2039 bo pri nas Merkurjev tranzit v dopoldanskem času viden v celoti.

  7.) Dne 7.maja 2049 bo pri nas Merkurjev tranzit v popoldanskem času viden v celoti.

  8.) Dne 9.novembra 2052 iz Slovenije Merkurjev tranzit ne bo viden, saj bo pri nas v času tranzita noč.

  9.) Dne 10.maja 2062 bo iz Slovenije zvečer viden le začetek tranzita, nakar bo Sonce zašlo. V Mariboru bo Sonce zašlo le 2 minuti po pričetku delnega tranzita.

  10.) Dne 11.novembra 2065 iz Slovenije Merkurjev tranzit ne bo viden, saj bo pri nas v času tranzita noč.

  11.) Dne 14.novembra 2078 bo pri nas Merkurjev tranzit v popoldanskem času viden le delno, saj bo pri nas Sonce zašlo malo pred koncem tranzita.

  12.) Dne 7.novembra 2085 bo Merkurjev tranzit pri nas viden v popoldanskem času viden v celoti, saj se bo tranzit končal le nekaj minut pred Sončevim zahodom.

  13.) Dne 8.maja 2095 bo Merkurjev tranzit pri nas zvečer viden le delno. Približno kakšno slabo uro po pričetku tranzita bo pri nas Sonce že zašlo.

  14.) Dne 10.novembra 2098 bo Merkurjev tranzit pri nas v dopoldanskem času viden le delno, saj bo med tranzitom Sonce vzšlo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Sem v Strunjanu v Slovenski Istri, tukaj malo opazujem pot Sonca.

  OdgovoriIzbriši