sobota, 11. februar 2017

Lunin mrk - v celem vesolju ne boš našel osebe, ki bi bila bolj potrebna tvoje ljubezni, kot si jo ti sam

Mrki so znanilci sprememb, tako na osebnem kot kolektivnem področju. Prinašajo nenadne dogodke, preobrate, ki pa imajo trajen vpliv na naše življenje. Kadar mrk aktivira katerega od planetov ali pomembno točko v horoskopu, je to čas pomembnih prelomnic in sprememb v življenju posameznika, naroda ali države. Več o tem >>>

V soboto 11.2.2017 se začenja spomladanska sezona mrkov. Ob 1:34 bo kot prvi nastopil Lunin mrk na 22° osi Lev - Vodnar. Drugi mrk v februarju, ki pa bo Sončev, bo nastopil 26.2.2016.

Lunin mrk je po svojem delovanju podoben vplivu polne Lune, samo da je nekajkrat močnejši in intenzivnejši. Močno vpliva na razpoloženje in povzroča močne čustvene odzive. Ponuja nam možnost, da gremo skozi močno preobrazbo, saj nam iz globin nezavednega prinese na plan običajno neprijetne tematike, s katerimi se do sedaj nismo želeli soočati. Na kolektivnem nivoju pa ima močan vpliv na množice.

Luna je v ognjenem znamenju Leva, Sonce pa v zračnem Vodnarju. Na osi Lev - Vodnar si stojita nasproti srce in razum. Skozi dogodke se bomo soočali z neprijetnimi čustvenimi vsebinami, ki so povezane z občutki lastne vrednosti, nesprejetosti in zavrnitve. Te pa pridobimo že v zgodnjem otroštvu skozi odnos, ki ga imajo z nami naši starši in so kasneje v življenju temelj tega, koliko cenimo sebe.

Tik pred nastopom mrka se je v retrogradno gibanje obrnil planet Jupiter, in sicer v znamenju Tehtnice. Njegovo energijo lahko koristno porabimo za pridobitev novih spoznanj in osvetlitev naših odnosov. Jupiter in Uran, ki sta v opoziciji na osi Tehtnica - Oven, povzročata razne dogodke na relaciji jaz – drugi. Izkušnje, ki jih pri tem pridobimo, pa nato povzročajo spremembe in vzpostavitev novega ravnovesja v odnosih. V skladnem odnosu naj bi potekalo harmonično nihanje in ravnotežje »vložene energije« obeh posameznikov.

Če človek nima brezpogojno rad sebe, ne more imeti rad drugih. Če ne pozna brezpogojne ljubezni, svoje odnose pogojuje in jih skuša nadzorovati. Imeti rad sebe velikokrat zamenjujemo z občutki arogance in večvrednosti, ki pa so pravzaprav obramba oziroma strah pred tem, da bi bili ponovno prizadeti. Energija znamenja Tehtnice se uravnoteži, ko z brezpogojno ljubeznijo in sprejemanjem samega sebe izgubimo strah pred »imeti rad druge«. Že v davni preteklosti je Buda učil, da v celem vesolju ne boš našel osebe, ki bi bila bolj potrebna tvoje ljubezni, kot si jo ti sam.

Na kolektivni ravni bo mrk sprožilec aspekta med Jupitrom in Uranom, kot tudi še zadnjih manifestacij dolgoletnega aspekta med Uranom in Plutonom. Oba aspekta v veliki meri vplivata na nove smeri razvoja družbe.

Saros cikel 114, kateremu pripada ta Lunin mrk, se je začel 13.5.0971. V astrološki razlagi Saros ciklov velja, da energija prvega Luninega mrka obarva vse nadaljnje. Horoskop prvega mrka ima zelo močan napet aspekt T-kvadrat med Soncem, Saturnom, Luno in Plutonom. Napetost poteka med konjukcijo Sonce in Saturn, ki simbolizira najvišje avtoritete in oblast v državi, in Luno, ki predstavlja ljudstvo in množice. Napetost se kanalizira skozi Plutona, ki simbolizira moč eliminacije, regeneracije in ponovnega rojstva. Možnosti za mirno rešitev teh napetosti je zelo malo, saj je energija Plutona razpeta med dve skrajnosti, na vse ali nič.

Planet Neptun, ki simbolizira kolektivne ideale in vrednote, lahko v svoji bolj zavrti obliki deluje v zakulisju in ne na najbolj pošten način. Nahaja se na točki Zodiaka, ki je trenutno aktivirana z Jupitrom in Uranom, katerih medsebojni aspekt v ljudeh zbuja upanje na boljšo prihodnost in ponovno obuja revolucionarnega uporniškega duha, ki si želi sprememb in napredka. Jupiter, ki je ravno na tej točki začel svoje retrogradno gibanje, nam ponuja možnost ponovnega vpogleda ter možnost učenja iz preteklih zgodovinskih izkušenj, ko je kolektivno nezavedno vedno poskrbelo za odpravo neravnovesja moči znotraj družbenih ureditev.

Lep prikaz te energije so trenutni nemiri v Romuniji, ki pa so le prvi znanilci nemirov, ki jih lahko pričakujemo v letu 2017. Ker pa je kombinacija Jupitra in Neptuna zelo ekspanzivna, se bodo protesti širili in »preplavili« velik del sveta.

Starodavni astrologi so veliko pozornosti namenjali vplivu mrka na horoskop vladarja države. Proučevali in tolmačili so, kako se ta vpliv odraža na usodi naroda.

Leto 2017, ki je pred nami, nam prinaša kar nekaj presenečenj in obratov smeri razvoja naše družbe. Predvsem v smislu medsebojnih povezav in zavezništev. Zato ni nenavadno, da mrki, ki so prinašaleci sprememb, aktivirajo rojstne horoskope predsednikov velesil.

Delovanje tega mrka bo v naslednjih mesecih močno vplivalo na ruskega predsednika Vladimirja Putina, saj aktivira njegovo polje kariere in javnega ugleda. Aktiviral pa se bo tudi rojstni položaj Merkurja in Neptuna v 12. hiši, kar nakazuje na povečano zakulisno dejavnost proti nasprotnikom. Čaka ga veliko težav z opozicijo, pa tudi z mediji, ki bodo razkrili bolj prikrite dele njegovega delovanja. Pred njim je precej burno obdobje polno presenečenj, nepričakovanih dogodkov in preobratov.

Tudi aktivacija Marsa v rojstnem horoskopu korejskega predsednika Kim Joung Una prinaša nove zaplete. Pričakujemo lahko ponovna izzivanja, kot tudi razkazovanje vojaške moči.

Ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu bo do poletja uspelo uresničiti nekaj svojih obljub, vendar mu bo zaradi neupoštevanja konvencionalnih norem padal ugled. Od poletja naprej pa ga čakajo veliko bolj stresni časi.

Kitajskemu predsedniku Xsi Jimpingu bo mrk navkljub pritiskom pomagal izpeljati nekaj potrebnih sprememb in ohraniti ter utrditi moč države.

Za pričakovati je, da bodo vsi navedeni akterji v prihajajočem obdobju vsak na svoj način demonstrirali svojo moč in preizkušali meje ter potrpežljivost svojih nasprotnikov. Vsak po svoje bodo nadaljevali svoj boj za prevlado v svetu.

Če vas zanima, katera področja mrk aktivira v vašem rojstnem horoskopu in kakšne spremembe prinaša v vaše življenje, me pokličite in z veseljem vam bom svetovala. Preberite več >>>


1 komentar :

  1. VČERAJŠNJI POLSENČNI LUNIN MRK ZARADI OBLAČNEGA VREMENA ŽAL PRI NAS NI BIL VIDEN

    Kot sem že včeraj napovedal včerajšnji polsenčni Lunin mrk iz 10. na 11.februar zaradi oblačnega vremena pri nas res ni bil viden. Sicer sem ponoči v času Luninega mrka hodil večkrat iz hiše ven, ampak je bilo povsem oblačno nebo in se Luna ni popolnoma nič videla. Danes je seveda tudi snežna polna Luna, saj je druga zimska polna Luna. Snega je trenutno zunaj na zemlji približno 3 cm, sneg pa bo nekje do četrtka naslednjega tedna skopnel, saj nas čakajo vendar otoplitve.

    Sicer pa sedaj to ni spomladanska sezona mrkov ampak je zimska, ker se mrki pojavljajo v mesecu februarju, ko smo še v koledarski zimi. Dne 26.februarja bo še kolobarjasti Sončev mrk. Avgusta bo nastopila še poletna sezona mrkov.

    Včerajšnji polsenčni Lunin mrk zaradi oblačnega vremena pri nas žal ni bil viden, upajmo da bomo ob naslednjem delnem Luninem mrku dne 7.avgusta imeli več sreče z jasnim vremenom.

    OdgovoriIzbriši