sreda, 10. maj 2017

Polna Luna na 20° Škorpijona, 10.5.2017 ob 23:44

Polna Luna v Škorpijonu bo razsvetlila in prinesla na površje tematike iz usedlin naše podzavesti. Aktivirala bo tematike tiste astrološke hiše rojstnega horoskopa, v katero bo padla. Energija polne Lune v Škorpijonu je, zaradi svoje intenzivnosti, naporna in težavna, saj nas sooča z za nas neugodnimi čustvi. Ker tako Luna kot Sonce tvorita harmonične aspekte s planetom Plutonom, nam je njegova energija v pomoč pri čiščenju starih psiholoških usedlin, ki našo energijo držijo ujeto v preteklosti. Ponovna predelava in opuščanje starih čustvenih vzorcev pa nam obudi in aktivira notranjo moč.

Spremembam se ni priporočljivo izogibati

Pluton aktivira proces transformacije, skozi katerega je potrebno opustiti staro, da bi se naredilo prostor novemu. Če nam potreba po varnosti sproža strah pred spremembami, s tem otežujemo proces in lahko povzročimo, da se potlačene nezavedne želje in potrebe manifestirajo v obliki zunanjih nepredvidenih šokantnih dogodkov, ki nas vržejo iz »cone udobja«. Pluton nas sooča z destruktivnimi prikritimi vsebinami naše psihe, s katerimi se moramo soočiti, da jim odvzamemo njihovo rušilno moč. Osvetli nam naša neprijetna čustva, kot so žalost, maščevalnost, bes in sovraštvo. Dobro je, da se zavedamo, da z upiranjem samo otežujemo proces preobrazbe. Neprijetnim izkušnjam se s tem ne moremo izogniti, temveč jih samo podaljšujemo. Soočimo se s strahom in bolečino, saj je čas zelo ugoden za spopad z našimi notranjimi ovirami.

Skrivnosti bodo prišle na plan

Da bomo dobili nove uvide v to, kaj se dogaja pod površjem, bo poskrbel tudi, pred kratkim zopet direktni, Merkur v konjunkciji z Uranom v Ovnu in v recepciji z Marsom v Dvojčkih. Ta vpliv kaže na hiperaktivnost naših možganov, kar lahko povzroči preobremenjen živčni sistem, nemir in anksioznost. Njegova bolj pozitivna manifestacija pa prinaša nenadna šokantna spoznanja, nove sveže ideje in »aha uvide«. Položaj Merkurja kot tudi aktivacija čustveno intenzivnega Škorpijona nam omogoča ozavestiti in transformirati naš notranji konflikt med razumom in čustvi.

Res vemo, čemu smo zavezani?

Konjunkcija Plutona in asteroida Juno v Kozorogu bo postavila pod vprašaj naše obveznosti in zavezanosti drugim, tako na osebnem kot tudi poslovnem nivoju. V tem času se lahko osvobodite oziroma prekinete z obvezami, vplivi in pričakovanji, ki niso v skladu z vašo naravo in jih sprejemate le zaradi drugih oziroma pričakovanj okolice. Običajno je razlog za to početje želja, da bi nas oklica sprejela in nas imela rada.

Kvadrat Marsa v Dvojčkih in Neptuna v Ribah lahko nekoliko blokira energijo sprememb. V vsaki transformaciji nastopi trenutek, ko staro odmre, novega pa še ni na obzorju, kar lahko povzroči občutek dezorientacije, nemoči in pasivnosti. Vendar bo to bolj kratkotrajen vpliv, saj takoj po neugodnem aspektu Mars tvori trigon z Jupitrom, ki mu prinaša veliko priložnosti in novih poti. To lahko privede do razpršenosti, tako da je pomembno določiti fokus in se nato aktivirati.

1 komentar :

  1. Jagode sem obiral dne v ponedeljek, 22.maja in v torek, 23.maja 2017 in sicer malo pred pričetkom češnjevega lunarnega meseca. Češnjev lunarni mesec se je pričel v četrtek, 25.maja 2017 ob 21:44.

    OdgovoriIzbriši