četrtek, 15. februar 2018

Sončev mrk v znamenju Vodnarja – kako bomo čutili njegov vpliv do poletja

15.2. ob 22:06 bo nastopil delni Sončev mrk na 27 stopinji znamenja Vodnarja. V obdobju med Luninim m Sončevim mrkom smo predelovali spomine iz preteklosti. Mrki so znanilci in prinašalci sprememb. Da bi do spremembe prišlo, pa je potrebno osvetliti tiste dele naše osebnosti, ki so ostali ujeti v naši preteklosti. Potlačena žalost, bolečina, jeza, zamera ustvarjajo okoli nas obrambni zid, ki nas sicer po eni strani varuje, po drugi strani pa nas ovira. Zaradi strahu pred ponovno slabo izkušnjo postanemo pasivni opazovalci, ne pa akterji svojega življenja. V času med mrki imamo možnost predelati in s tem preprečiti, da slabe izkušnje vplivajo na našo sedanjost.

Vpliv Luninega mrka predelujemo bolj na psihološki ravni, medtem ko se pod vplivom Sončevega mrka spremembe zaznajo tudi na zunaj. Kombinacija vplivov in aspektov obeh zadnjih mrkov še potencira običajno sozvočje delovanja Luninega in Sončevega mrka. Aspekt Venere z Luninim mrkom je še poudaril čutenje vsebin, ki bi jih bilo potrebno predelati med njegovim delovanjem, in to so občutek lastne vrednosti in to, kako znamo poskrbeti zase in za svojo čustveno varnost. Sončev mrk pa je poleg Venere tudi v tesnem aspektu z Merkurjem in Uranom, kar prinaša nova spoznanja, preskoke v mišljenju ter nove ideje. Če ste se v času med mrkoma uspeli prepustiti svojim občutkom in jim dovolili priti na plan, bo sedaj aspekt med Merkurjem in Uranom poskrbel za pretočnost in sodelovanje med nivoji čutenja in intelekta. To sozvočje pa lahko povzroči pozitivne spremembe ter vam omogoči bolj polno in zadovoljno življenje.

Vpliv mrkov bomo čutili do sredine poletja, močneje ga bodo čutila fiksna znamenja horoskopa: Vodnar, Bik, Lev, Škorpijon. Na splošno pa velja, da Sončev mrk aktivira tematike, ki jih predstavlja astrološka hiša, v katero pade mrk. Ta področja bodo podvržena spremembam, tu bomo želeli doseči osvoboditev iz ujetosti v vzorce in napredovati.

Mrk tvori negativen aspekt z Jupitrom v Škorpijonu, zato je priporočljiva zmernost pri uvajanju sprememb. Znamenje Škorpijona je nagnjeno k ekstremom, na vse ali nič, zato lahko naš vzgib po spremembi sproži verižni učinek, ko ena sprememba potegne za sabo še plaz ostalih. Priporočljivo je biti potrpežljiv in se jih lotiti postopoma, eno za drugo. Kajti na nebu imamo negativen aspekt med Marsom in Neptunom, ki ne obeta prav veliko energije. Nakazuje na to, da bodo spremembe povzročile menjavo smeri in ciljev. Prav ta razpršenost in dezorientiranost pa lahko onemogoči napredek in uspeh.

Na kolektivnem nivoju se bomo v naslednjem pol leta poudarjeno ukvarjali z žensko energijo, kajti oba mrka sta močno aspektirana z asteroidi, ki simbolično predstavljajo transformativne sile ženske energije, ki v svoji biti zelo sledi naravnim ciklom, kjer ni nič statičnega in se vse vrti v nenehno ponavljajočih vzorcih ter združuje preteklost s prihodnostjo.

Na zunaj se bo to manifestiralo skozi pobude o večji enakosti med spoloma, kot tudi v obliki pobud po večji integriranosti žensk v življenje družbe. Na dan bodo prihajale družbene tabu teme, kot so zlorabe, neenakost, težek položaj samohranilk…

Vpliv mrka se najbolj čuti na tistem področju sveta, kjer je viden. V primeru tega Sončevega mrka je to na jugu Južne Amerike in na Antarktiki. Čutijo pa ga vse tiste države, katerim aktivira planete in senzitivne točke. Zaskrbljujoče pa je, da aktivira horoskope držav, ki trenutno stopnjujejo napetost v svetu. ZDA ima aktivirano Luno v tretji hiši, ki simbolizira prebivalstvo ZDA in ena od manifestacij tega mrka je tudi strelski pohod na Floridi, ki se je zgodil ravno na dan mrka v srednji šoli, ki spada pod domeno tretje hiše. Severna Koreja ima aktiviranega Saturna v deveti hiši, kar kaže, da bosta pritisk in omejitev prišla iz tujine. Sončev mrk v tretji hiši pa kaže na otoplitev odnosov s sosedi, ki bi bili lahko tudi posredniki pri pogajanjih s tujino. V horoskopu ameriškega  predsednika Donalda Trumpa sta aktivirana ascendent in Mars, kar bo stopnjevalo njegovo nepremišljenost in vročekrvnost, lahko pa deluje  ogrožujoče za njegov ugled in položaj kot tudi njega samega. K zapletom in povečani agresiji na bližnjem vzhodu pa bo pripomogla tudi aktivacija Marsa v horoskopu Izraela.

Državi Sloveniji mrk aktivira drugo hišo, ki je hiša financ. Ker istočasno Jupiter iz Škorpijona aktivira tudi osmo hišo, ki je med drugim tudi hiša kreditov, se je bati, da se bo zopet prekomerno zadolževalo. V letu 2018 Slovenijo čaka precej sprememb in ena od njih je tudi pozitivni premik v kolektivnem razmišljanju o tem, koliko se sami Slovenci cenimo kot narod.

2 komentarja :

  1. PO KITAJSKEM KOLEDARJU SE JE PRIČELO LETO PSA

    Po kitajskem lunarnem koledarju se je danes ob 22:05 pričelo leto oziroma obdobje psa, katero bo trajalo vse do 4.februarja 2019 ob 22:04.
    Kitajski horoskop je osnovan glede na gibanje planeta Jupiter okoli Sonca. Torej Jupiter obkroži Sonce v 12 letih, v enem in istem zodiakalnem ozvezdju se zadržuje eno leto, kolikor tudi traja znamenje po kitajskem koledarju oziroma horoskopu.
    Kitajska znamenja katera nosijo imena po živalih se po 12 letih spet pričnejo periodično ponavljati. Letos je Jupiter v ozvezdju Tehtnice in v tem ozvezdju se Jupiter zadržuje vsako 12. leto, kar v 21. stoletju sovpada z znamenjem psa.
    Kitajska znamenja so: Pes, merjasec, podgana, bivol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica in petelin.

    OdgovoriIzbriši
  2. VSTOPILI SMO V ZVONČKOV LUNARNI MESEC

    Včeraj ob 22:05 smo tudi uradno vstopili v zvončkov lunarni mesec, kateri bo trajal vse do 17.marca. Zvončkova polna luna pa bo nastopila 2.marca. Snežni lunarni mesec kateri se je končal včeraj je bil res snežen, še v tem tednu v ponedeljek in torek je zapadlo vsaj 15 cm snega pri nas. Vendar sedaj prihajajo otoplitve, naslednji teden od 20. pa do 22.februarja bo 3 dni deževalo, saj bo za sneg pretoplo. Zvončki pa so pri nas pognali iz zemlje že letos januarja, saj je bil letošnji januar pretopel. Včeraj je nastopil tudi delni Sončev mrk, kateri je bil viden iz večjega dela Antarktike in iz južnega dela Južne Amerike. Po kitajskem lunarnem koledarju pa se je včeraj ob 22:05 pričelo leto zemeljskega psa.

    Do leta 2030 se zvončkov lunarni mesec prične ob naslednjih dneh:
    Dne 15.februarja 2018, 4.februarja 2019, 23.februarja 2020, 11.februarja 2021, 2.marca 2022, 20.februarja 2023, 9.februarja 2024, 28.februarja 2025, 17.februarja 2026, 6.februarja 2027, 25.februarja 2028, 13.februarja 2029 in 4.marca 2030.

    Zvončkov lunarni mesec letos traja od 15.februarja pa do 17.marca, zvončkova polna luna pa nastopi 2.marca.

    OdgovoriIzbriši