četrtek, 17. maj 2018

Uran v Biku – SVET, KOT GA POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter, nepremišljen in nepredvidljiv. Zaradi te neusklajenosti lahko pričakujemo precej nemira in turbulence na področjih, ki jih v astrologiji simbolično predstavlja znamenje Bika. Povezujemo ga predvsem s finančno materialnim področjem. Na tem področju želi doseči stabilnost, saj mu ta daje občutek varnosti v življenju. Njegove težnje so usmerjene k udobnemu in umirjenemu življenju, ko ga doseže, rad pade v lenobno stanje in si ustvari rutino, v kateri lahko deluje z »vklopljenim avtomatskim pilotom«. Uranov prehod pa bo v obliki nenadnih nepričakovanih dogodkov vnašal spremembe v to stanje energijske stagnacije.

Vsakdo ima v svojem horoskopu znamenje Bika. Področje življenja, ki ga simbolično predstavlja hiša, katere vrh je v znamenju Bika, nam kaže na življenjsko področje, ki je nagnjeno k stagnaciji in ki bo ob prehodu Urana podvrženo spremembam.

Materialno stanje je odraz našega notranjega samovrednotenja. Uran v Biku nam bo osvetlil tiste naše notranje vzorce, na katerih temelji samopodoba, oziroma to, koliko cenimo sami sebe. Že nekaj zadnjih let se na kolektivnem nivoju soočamo s strahovi in tesnobami, povezanimi z izgubami in nestabilnim materialnem položajem. Institucije, ki so odgovorne za nastali položaj, se izogibajo svoji odgovornosti in jo prenašajo na pleča posameznika. Prehod Urana prinaša nova uvide na stare situacije. Ljudje ne bodo več pripravljeni sprejemati, da se odgovornost za slabo stanje prenaša na njih. Prehod Urana bo prinesel novosti v staro kaotično stanje na področju gospodarstva in financ. Iskali se bodo novi neregularni načini zaslužka, saj bo prevladovala težnja po čim večji finančni svobodi in neodvisnosti. Več bo špekulacij in želje po hitrem zaslužku, saj bo Uran rušil stare obstoječe oblike pridobivanja varnosti, ki temeljijo na kopičenju materialnih dobrin.

Skozi znamenje Bika čutimo oziroma smo v stiku s svojim telesom. Uran v Biku nam bo prinesel več razumevanja njegovega čutnega delovanja. Pričakujemo lahko tudi nova odkritja o vplivu čustev na počutje in na pojav bolezni v telesu. Prinaša pa tudi nove tehnike in metode, ki nam bodo pomagale vzpostaviti nov boljši odnos do telesa.

Znamenje Bika je zemeljsko znamenje in ga v astrologiji povezujemo tudi z dejavnostmi, ki so povezane z zemljo, npr. s kmetijstvom, še posebej z govedorejo, z nepremičninskimi dejavnostmi in tistimi dejavnostmi, ki se ukvarjajo s pridobivanjem surovin (rude, nafte…) izpod površja zemlje. Prav tako vlada hrani in prehranski industriji; zaradi dobrega smisla za obliko, pa tudi oblikovanju. Prehod Urana skozi znamenje Bika bo prinesel veliko sprememb, napredka in inovacij na teh področjih.

Kaj vse lahko pričakujemo od prehoda Urana v znamenju Bika ?
 • Spremembe dosedanjih plačilnih sredstev, kot so papirni denar in čeki. Vedno bolj se bo uveljavljalo spletno-telefonsko poslovanje in plačevanje. Prav tako pa lahko pričakujemo pojav in rast novih alternativnih plačilnih sredstev oziroma valut, kot so kripto valute.
 • Spremembe, močna nihanja in nestabilnost na finančnih trgih, kot tudi borznem poslovanju.
 • Nemire in masovne upore v državah, ki imajo nestabilno finančno stanje. To bo pripeljalo do ukrepov in zakonov, ki bodo preprečevali pretirano zadolževanje. Zahtevale se bodo spremembe za zaščito finančne varnosti in stabilnosti držav.
 • Težave z mejami, spremembe meja.
 • Krizo kapitalizma oziroma preobrazbo njegovih vrednot, še posebej njegovega koncepta potrošništva. Pojavilo se bo »zavestno potrošništvo«.
 • Digitalizacijo, ki se bo uveljavila v vseh branžah industrije, žal pa to pomeni tudi izgubo mnogih delavnih mest kot tudi pojav novih poklicev.
 • Več poudarka na ustvarjalni uporabi razpoložljivih sredstev.
 • Povečano število naravnih nesreč, predvsem tistih, povezanih z nemirom in napetostjo (Uran) v zemlji (Bik): močni potresi, izbruhi vulkanov, pa tudi kakšen malo večji meteorit bi lahko padel na Zemljo. Vedno več vremenskih težav, kot so orkani, suše, poplave, ki so povezani s podnebnimi spremembami.
 • Porast, večjo aktivnost in radikalizacijo delovanja okoljevarstvenih gibanj.
 • Večji poudarek na samooskrbi, tako energijski kot tudi prehranski.
 • Nove tehnike in avtomatizacijo v kmetijstvu, kot tudi selitev kmetijstva v mesto - urbano kmetijstvo.
 • Nihanja in nestabilnost pri cenah hrane.
 • Vedno več vegetarijancev in veganov.
 • Močan prodor 3-D tiskanja, ki bo prinesel veliko sprememb v raznih gospodarskih panogah, še posebej gradbeništvu.
 • V medicini bo izvedenih več transplantacij, kot posledica hitro razvijajočih tehnike za umetno izdelavo človeških organov, npr. iz izvornih celic, 3-D tiskanja organov. Povečala se bo dostopnost in uporaba plastične kirurgije.
 • Močen razvoj na področju biotehnologije in genskega inženiringa.
 • Revolucionarne spremembe v dosedanjem delovanju prehrambne industrije kot tudi prehranskih navad.
 • Razcvet, nova odkritja in povečana uporaba naravnih obnovljivih virov energije.
 • Trende v modi, glasbi in ustvarjalnosti, ki bodo predstavljali obujanje starega tradicionalnega in sintezo le-tega s sodobnim in novim. Pri ženskah bodo moderne obline, boki, prsa, pri moških pa poudarjene mišice. Pričakujemo pa lahko tudi ponoven razcvet elektronske glasbe.
 • Bioterorizem.
Uran je po svoji naravi precej nepredvidljiv planet, ki bo širil revolucionaren duh in spremembe na vsa področja, ki spadajo pod domeno znamenja Bika. Ta prispevek opisuje njegovo delovanje na kolektivnem področju. Na osebnem nivoju ga bodo najbolj občutila fiksna znamenja, to so Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar. Najtežje ga bodo prenesli tisti posamezniki, ki se trmasto oklepajo starega in se težko prilagajajo spremembam.

 Kot sem omenila na začetku prispevka, imamo vsi v svojih osebnih horoskopih določeno življenjsko področje pod vplivom znamenja Bika. Ker je Uranov prehod dolgotrajen in prinaša v življenje posameznika nenadne močne spremembe in prelomnice, vam priporočam, da me kontaktirajte in se z menoj posvetujete, na katerem področju lahko pričakujete presenečenja in spremembe in kako na najbolj konstruktiven način uporabiti te močne energije.

Rudica Kovačič - svetovanje na temeljih sodobne astrologije

4 komentarji :

 1. JUTRI JE ČEŠNJEVA POLNA LUNA

  Jutri v torek, 29.maja ob 16:19 nastopi tretja pomladanska polna luna imenovana češnjeva polna luna. Torej v teh dneh so češnje ravno najbolj zrele seveda primerne za nabiranje za kak češnjev kompot. Vendar češnjev lunarni mesec gre proti koncu, letos se konča dne dne 13.junija.

  Do leta 2030 češnjeva polna luna nastopi prav v teh dneh:

  Dne 29.maja 2018, 18.maja 2019, 5.junija 2020, 26.maja 2021, 14.junija 2022, 4.junija 2023, 23.maja 2024, 11.junija 2025, 31.maja 2026, 20.maja 2027, 7.junija 2028, 27.maja 2029 in 15.junija 2030.

  Letos češnjev lunarni mesec traja od 15.maja pa vse do 13.junija.

  OdgovoriIzbriši
 2. LUNIN SETVENI KOLEDAR ZA JULIJ 2018

  Tokrat bom objavil lunin setveni koledar za letošnji julij.

  CVET - od 2.julija ob 18:31 (vodnar)
  LIST - od 5.julija ob 5:49 (ribi)
  PLOD - od 7.julija ob 13:51 (oven)
  KORENINA - od 9.julija ob 17:58 (bik)
  CVET - od 11.julija ob 18:58 (dvojčka)
  LIST - od 13.julija ob 18:31 (rak)
  PLOD - od 15.julija ob 18:31 (lev)
  KORENINA - od 17.julija ob 20:42 (devica)
  CVET - od 20.julija ob 2:13 (tehtnica)
  LIST - od 22.julija ob 11:12 (škorpijon)
  PLOD - od 24.julija ob 22:48 (strelec)
  KORENINA - od 27.julija ob 11:41 (kozorog)
  CVET - od 30.julija ob 0:28 (vodnar).

  LUNINI DEKLINACIJSKI CIKLI

  DVIŽNA EKVATORACIJA bo 6.julija ob 3:01
  SEVERNA STANDSTILACIJA bo 12.julija ob 13:01 (20°45' sever)
  PADNA EKVATORACIJA bo 18.julija ob 16:14
  JUŽNA STANDSTILACIJA bo 25.julija ob 21:55 (20°45' jug).

  Dnevi za obiranje pridelka, cepljenje sadnega drevja in nabiranje cepičev so primerni ob dvižni luni in sicer do 12.julija ob 13:01 in potem od 25.julija ob 21:55 dalje.

  Dnevi za presajanje rastlin, sajenje potaknjencev in obrezovanje sadnega drevja so primerni ob padni luni in sicer od 12.julija ob 13:01 pa do 25.julija ob 21:55.

  Sonce stopi v ozvezdni pas RAKA dne 22.julija ob 22:00.

  OdgovoriIzbriši
 3. Včeraj zvečer smo vstopili v ječmenov lunarni mesec, češnjev lunarni mesec se je že zaključil. Sedaj že gnilijo tudi pozne sorte češenj. Žal pa smo v letošnjem juniju ponekod po Sloveniji že imeli veliko točo s škodo. Prejšnji teden v petek, 8.junija popoldan je v Črnomlju in okolici v Beli Krajini toča v velikosti jabolka v premeru do 11 cm poškodovala veliko streh na hišah, poškodovala avtomobile, kmetijske površine. Škoda je seveda ogromna. Sedaj pa si bomo pogledali kdaj bodo nastopile lunine mene v naslednjem mesecu.

  LUNINE MENE ZA JULIJ 2018

  ZADNJI IZBOČEC bo 2.julija ob 9:16
  ZADNJI KRAJEC bo 6.julija ob 8:51
  ZADNJI SRPEC bo 9.julija ob 22:20
  MLAJ bo 13.julija ob 3:48 - DELNI SONČEV MRK
  PRVI SRPEC bo 16.julija ob 8:51
  PRVI KRAJEC bo 19.julija ob 20:52
  PRVI IZBOČEC bo 23.julija ob 18:22
  ŠČIP bo 27.julija ob 21:20 - POPOLNI LUNIN MRK
  ZADNJI IZBOČEC bo 31.julija ob 23:30.

  V letošnjem juliju bosta nastopila tudi 2 mrka.

  Dne 13.julija bo DELNI SONČEV MRK.
  Viden je iz skrajnega jugovzhodnega dela Avstralije, Tasmanije, iz jugovzhodnega dela Indijskega oceana ter iz jugozahodnega dela Tihega oceana. Pri nas mrk ne bo viden.

  V noči iz 27. na 28.julij bo POPOLNI LUNIN MRK.
  Je viden iz Evrope, Afrike, Avstralije, Antarktike, večjega dela Azije, iz Indijskega oceana, iz jugozahodnega dela Tihega oceana, iz južnega dela Atlantskega oceana ter iz južnega dela Južne Amerike. Popolni mrk bo dolg 1 uro in 43 minut, splošni mrk 3 ure in 55 minut, celoten mrk pa bo dolg 6 ur in 14 minut. To bo dejansko najdaljši popolni Lunin mrk 21. stoletja.
  Posamezne stopnje mrka nastopijo v tem trenutku:
  Začetek polsenčnega mrka je ob 18:15,
  začetek delnega mrka je ob 19:24,
  začetek popolnega mrka je ob 20:30
  vrhunec popolnega mrka je ob 21:22,
  konec popolnega mrka je ob 22:13,
  konec delnega mrka je ob 23:19
  in konec polsenčnega mrka je ob 0:29.
  Iz Slovenije bo mrk v glavnem viden, v Mariboru bo tega dne Luna vzšla ob 19:26, zato začetne stopnje delnega mrka iz Slovenije ne bodo vidne.

  PŠENIČNI LUNARNI MESEC se prične dne 13.julija.

  PŠENIČNA POLNA LUNA bo dne 27.julija, saj bo to druga poletna polna luna.

  OdgovoriIzbriši
 4. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA JULIJ 2018

  Letošnji julij kot kaže bo kar precej deževen.

  Dne 1.julija bo spremenljivo vreme, od 2. pa do 5.julija bo dež, od 6. pa do 9.julija bo spremenljivo, od 10. pa do 12.julija bo lepo, od 13. pa do 15.julija bo spremenljivo in hladno, od 16. pa do 19.julija bo spet bolj spremenljivo, od 20. pa do 27.julija bo spremenljivo in sicer bo lepo ob severu ali zahodniku, dež ob jugu ali jugozahodniku, od 28.julija pa do konca julija bo potem lepo vreme.
  Dne 27.julija bo nastopil najdaljši popolni Lunin mrk 21. stoletja, po tem Herschlovem vremenskem ključu bi lahko bilo tega dne bolj spremenljivo vreme, zelo težko bi bilo možno oceniti, če bi bil ta mrk iz Slovenije sploh viden, vreme bi bilo odvisno še najbolj od smer vetra. Vsekakor pa bi od 28.julija pa vse do 31.julija bilo lepo in vroče vreme.

  OdgovoriIzbriši