torek, 29. oktober 2013

Pred nami je izredno nemiren in težaven konec tedna



1.11.2013 bosta zopet, tokrat že četrtič, Uran in Pluton tvorila kvadrat. Energija tega aspekta ustvarja napeto in eksplozivno ozračje v katerem sedaj živimo. Pluton v Kozorogu prinaša na plan pomanjkljivost, pogoltnost in brezbrižnost vladajočih struktur. Vse to pa povzroča močno frustracijo in revolt ostale večine. Le ta se izraža v oblikah, ki jih v astrologiji simbolizira planet Uran, in sicer  preko demonstracij, uporov in nenadnih izbruhov nasilja.

3.11.2013 pa se bo napetost še stopnjevala. V znamenju Škorpijona bo stelij planetov: retrogradni Merkur, Saturn, severni vozel ter Sonce in Luna (sončni mrk). Ta mrk bo sprožilec podtalnega revolucionarnega vrenja, ki ga povzroča napeta energija kvadrata med Uranom in Plutonom. V naslednjih mesecih lahko pričakujemo nenadne izbruhe agresije in ponoven val nemirov. Pride lahko do povečanega števila letalskih nesreč, kot tudi nesreč povezanih z jedrsko energijo, izbruhov vulkanov in potresov.

Na osebnem nivoju nam bo izredno močna energija tega stelija (retrogradni Merkur) pomagala pri soočenju in prepoznavanju travm in strahov iz naše preteklosti. Potrebno se bo spustiti v svoje lastno podzemlje in se soočiti z zaprašenimi in mračnimi vsebinami svoje psihe. Ko se soočamo s plutonsko energijo, se soočamo s svojo senco. Ko posvetimo v temo sence postanemo bolj celostni. S tem naredimo osebni evolucijski preskok.

Ker sta v stelij vključena Saturn in retrogradni Merkur , bo marsikdo v tem času soočen s  potlačenimi čustvi, iz preteklosti. Lahko z tistimi, ki imajo svoj izvor v otroštvu. Ker so bila ta takrat preveč intenzivna, da bi jih zmogli prenesti, smo jih potisnili v nezavedno. Otopelost in izogibanje čustvom pa zajezita življensko energijo in povzročata veliko težav, tako psihičnih, kot fizičnih.

Karkoli že bo prineseno iz škorpijonskih usedlin je z namenom, da se transformira, zato se ne bojte soočiti z bolečimi občutki. Sedaj zmorete poskrbeti zase. Zaupajte vase in se imejte radi.

Ni komentarjev :

Objavite komentar