sobota, 9. november 2013

Venera v Kozorogu od 5.11.2013 do 6.3.2014Energija planeta Venere nam v življenje prinaša veselje in radost. Vendar postanemo ob prehodu Venere skozi znamenje Kozoroga bolj umirjeni, razumski in praktični. Kajti energiji znamenja Kozoroga in planeta Venere nista skladni. Veselje in življenjska radost so žrtvovani za stabilnost, varnost in trdnost.

Prehod Venere skozi znamenje Kozoroga bo zaradi njenega retrogradnega gibanja precej dolg.

V času  retrogradnosti je priporočljivo narediti ponovno revizijo naših vrednot. Ugotoviti moramo kaj je za nas pomembno, kaj imamo radi in kaj nam je všeč, kot tudi to ali naše vrednote izvirajo iz nas samih ali pa smo zato, da bi bili sprejeti in cenjeni ponotranjili stereotipna pričakovanja okolice.

Prehod Venere po datumih:
5.11.2013 Venera vstopi v znamenje Kozoroga.
21.12.2013 postane retrogradna na 28 stopinj Kozoroga.
31.1.2014 postane zopet direktna, njen retrogradni vpliv pa bomo čutil vse do 4.3.2014.
6.3.2014 zapusti znamenje Kozoroga in preide v znamenje Vodnarja.

Kritični datum je okoli 16.11.2013, ko Venera aktivira kvadrat Uran Pluton. V mundani astrologiji Venera simbolizira sposobnost za sodelovanje, ekonomijo in premoženje držav, kot tudi finančne inštitucije, na primer banke. Dogodki, ki jih bo aktiviral Venerin prehod, imajo lahko močan vpliv na uvedbo sprememb in novih smeri na teh področjih.

Prav tako pa Venera, še posebej pa v znamenju Kozoroga, simbolično predstavlja močne ženske figure iz vseh vej oblasti in gospodarstva. Močna energija kvadrata jih bo porinila v ospredje dogajanja in postale bodo nosilke kolektivnih energij in dogajanja tega časa. Na primer: Angela Merkel ima Merkurja na 9° Ovna, naša premierka Alenka Bratušek pa ima Sonce v horoskopu na 10° stopinji Ovna.Da bo potrebno uvesti spremembe in uvest večjo transparentnost in nadzor nad financami držav in finančnih institucij pa nam govorijo tudi spodaj navedeni aspekti Venere s planetoma, ki simbolično predstavljata družbo:
24.11.2013 je Venera v sekstilu s Saturnom.
28.11.2013 je Venera v opoziciji z Jupitrom.

Ni komentarjev :

Objavite komentar