sreda, 28. november 2012

Prihaja čas velikih družbenih sprememb

Pluton in Uran sta transpersonalna planeta in imata zaradi svojega počasnega gibanja močan vpliv na dogajanja na kolektivnem nivoju. Aspekt, ki ga tvorita, je kvadrat, kar prinaša velike družbene spremembe, revolucije in vsesplošni kaos. Nemški astrolog Ebertin je napisal, da spoj Urana in Plutona na ruševinah starega gradi novo in prinaša radikalne spremembe in rekonstrukcije narodov in nacij.

Nevarnost takšnega obdobja je, da se iz kaosa pojavijo posamezniki, ki se predstavljajo v vlogi rešiteljev. Za pridobitev in ohranitev moči so pripravljeni žrtvovati množice. To so časi velikih napetosti, ki se manifestirajo v raznih nenadnih izbruhih agresije, kot so upori, demonstracije, lahko tudi vojne. V Evropi iz preteklosti poznamo dve tipični manifestaciji oseb rešiteljev napetosti aspekta Uran Pluton, to sta Napoleon in Hitler. Močno upam, da je človeštvo v tolikšni meri evuliralo, da ne potrebuje več tako bolečih izkušenj.

Pluton v Kozorogu prinaša naraščajočo koncentracijo bogastva v rokah peščice ljudi, ki si z nadzorom gospodarstva in denarja ter energije pridobiva vedno večjo moč. Te sile ne želijo nobenih sprememb in želijo svojo moč utrditi. Uran v Ovnu se skuša osvoboditi občutkov nemoči ter ujetosti in se temu upira z nenadnimi izbruhi energije v obliki revolucij, demonstracij. Uran poleg revolucij med drugim vlada tudi izumom in novi tehnologiji. Lep primer, kako lahko nova tehnologija služi uporu je tako imenovana "arabska pomlad", kjer so se ljudje povezovali in uprli s pomočjo socialnih omrežij.

Ta aspekt se bo v času od danes do začetka leta 2015 ponovil sedemkrat, njegov vpliv pa bo čutiti še nekaj let po zadnjem aspektu. V tem obdobju se bo porušilo staro, da se bo rodilo novo.

Na osebnem nivoju bodo napetost tega kvadrata najbolj čutili posamezniki, ki imajo planete ali osebne točke horoskopa med 8 in 15 stopinjami kardinalnih znamenj (Ovna, Raka, Tehtnice ali Kozoroga).

Posameznikom, ki bodo morali iti skozi močne osebnostne krize in preobrazbe, je astrologija lahko v veliko pomoč. Če vas zanima, ali imate tudi vi planete ali osebne točke na teh stopinjah, se lahko naročite na svetovanje.

Ni komentarjev :

Objavite komentar