nedelja, 16. december 2012

Kaj nas čaka v petek, 21. decembra 2012

Sodni dan? Konec sveta? Izumrtje človeštva?

Petek, 21.12.2012, po Majevskem koledarju ni zadnji, sodni dan, ko bo iz površja zemlje izginilo vse človeštvo, temveč predstavlja zadnji dan Velikega cikla, za katerim se začenja nova era Sonca.

Opazovanje neba

Razumevanje neba je bilo pri Majih neločljivo povezano z njihovim verovanjem, miti in načinom življenja. Pri opazovanju ciklov so odkrili, da se tudi naše celo osončje giblje. Njihovo izhodišče je bil položaj Sonca v galaksiji v času zimskega solsticija.

Ko opazujemo položaje Sonca ob zimskih solsticijih, vidimo, da Sonce zaradi precesije Zemlje navidezno kroži med ozvezdji in v zadnjih letih prehaja Temno razpoko Rimske ceste.

Rimska cesta oziroma Mlečna cesta je galaksija v kateri se nahaja tudi naše osončje. Središče galaksije nam zakrivajo molekularni oblaki prahu in plina, ki ne prepuščajo svetlobe in kjer se tvorijo nove zvezde. Zato se zdi, če jo opazujemo z Zemlje, da je razdeljena na dve, približno enaki polovici.

Popolnejšo sliko pa lahko dobimo s proučevanjem radijskih, infrardečih in drugih sevanj. Tako astronomi lahko spremljajo gibanje zvezd tudi okoli galaktičnega jedra, kjer predvidevajo da obstaja 4 milijone solarnih mas težka črna luknja.

Temna razpoka v sredini je za Maje predstavljala kozmično maternico – mesto smrti, transformacije, regeneracije in ponovnega rojstva.

Cikli in prehodi med cikli

Pri Majih galaktični dan predstavlja periodo, ki traja 25.625 let. Galaktični dan pa so razdelili na pet ciklov, vsak traja 5.125 let:
-    jutranji,
-    opoldanski,
-    popoldanski,
-    nočni in
-    končni.

Sedaj smo v končnem, petem ciklu, ki se zaključuje.

V času prehoda med cikli, vsakih 5.125 let, pride do utripa – pulza, s katerim se vzpostavi sinhroniteta celotnega vesolja. Vsak tak pulz traja 20 let (1 katun). Zadnji pulz se je začel v letu 1992 in se zaključuje v letu 2012.

Majevski koledar se konča 21.12.2012.
Kaj to pomeni?

Maji so natančno razumeli cikle našega sončnega sistema in verjeli, da ti cikli sovpadajo z našo duhovno in kolektivno zavestjo.

Po majevskem koledarju se je galaktični dan začel 3.113 p.n.š. in se končuje 21.12.2012 n.š..

Vsak cikel predstavlja prehod na kolektivni zavesti človeštva, korak naprej v razvoju naše zavesti, večjo harmonijo in sočutje do vsega človeštva. Datum konca petega sončnega cikla je zimski solsticij, 21.12.2012. Konec petega sončnega cikla pa predstavlja ponoven začetek Velikega cikla.


avtorja: Bojan Ahlin in Rudica Kovačič Ahlin

1 komentar :

  1. Morda 21.december 2012 prinaša spremembo podnebja na Zemlji. Vse od takrat v Sloveniji nimamo več mrzlih zim.

    OdgovoriIzbriši