četrtek, 27. december 2012

Kaj nas čaka v letu 2013?

Svet se trenutno nahaja pod vplivom evolucijsko pomembnega aspekta med planetoma Uran in Pluton. To je aspekt, ki prinaša radikalne spremembe, kot so rekonstrukcija narodov, preobrazba družbenih in ekonomskih ureditev.

Delovanje nevidne moči v ozadju

Pluton je v znamenju Kozoroga in simbolično predstavlja sile moči, kot so globalni kapital in moč monopola. Gre za nevidno moč, ki deluje v ozadju in se je skoncentrirala ter prešla v roke peščice posameznikov. Zaradi lastnih interesov in hlepenja po nenehnem dobičku, poiskušajo, s pomočjo njim podrejenim politikom, zmanjšati socialne pravice in ugodnosti.

Uran v znamenju Ovna, pa je buditelj na kolektivnem nivoju. Ljudje so se začeli prebujati in videti čez kopreno ideologij o demokraciji, svoboščinah in prostem trgu. Spregledali so manipulacije, s katerimi jih obvladujejo. Uran se izraža v izrednih navalih energije, ki se manifestira v obliki uporov, vstaj in revolucij. Prinaša tudi nove ideje, ki so aktivatorji sprememb.
Uran in Pluton medsebojno tvorita aspekt, ki ga imenujemo rastoči kvadrat. Predstavlja proces, skozi katerega teče preoblikovanja starega v novo. V letu 2013 bosta tvorila natančen aspekt (21. maja in 11. novembra 2013). Ker se planeta gibljeta počasi, je njun vpliv dolgotrajen. V tem času bo čutiti napetost, nenadne spremembe in zunanje spodbude, ki bodo aktivirale upore in težnjo po spremembah. Najintenzivnejša manifestacija tega aspekta bo v času od oktobra 2013 do konca leta in v letu 2014. Vpliv tega aspekta bo, poleg Slovenije, občutilo še veliko držav po svetu. To so Italija, Španija, Belgija, Nemčija, Severna Koreja, Japonska, Iran, Velika Britanija, Evropska unija.... Prav tako pa bo aspekt sprožil proces preobrazbe evropske valute.

Soočenje z realnostjo

Od leta 2012 do leta 2015 bo v znamenju Škorpijona planet Saturn. Saturn prinese na površje vse prikrito in skrito. Ker znamenje Škorpijona povezujemo z bankami, davki in posojili, bo to obdobje bolečega soočanja s posledicami realnega stanja in krizami na področju monetarne politike in financ. Škorpijon je obseden z močjo in se težko sooča z izgubo. Da bi se izognil tej neprijetni izkušnji in preprečil proces probrazbe, lahko postane destruktiven, napadalen in je pripravljen uničevati. Tako se bo v tem obdobju bila bitka (tudi zaradi recepcije Saturna in Plutona) med interesi institucij, ki imajo oblast in moč ter skušajo z represivnimi metodami in zategovanjem pasu reševati nestabilno ekonomsko stanje na star način in težnjo večine, ki je sita starih vzorcev in si želi sprememb. Dobro je, če se zavedamo, da se z upiranjem in oteževanjem procesa preobrazbe neprijetni izkušnji ne izognemo, temveč jo samo podaljšamo.

Pojav novih oblik družbenega sobivanja

Svet 2013
Leta 2012 je dokončno v znamenje Rib vstopil planet Neptun in bo tam ostal štirinjast let. Neptun je planet duhovnosti, umetnosti, idealov, domišlije, kot tudi iluzije, prevare in samoprevare. Med drugim tudi opisuje, kako se ljudje počutijo in kaj čutijo. Ker je vladar znamenja Rib se bodo v prihodnjih letih razcveteli idealizem, moč verjetja in vera. Energija rib je lahko tudi precej neizrazita, dezorientirana, konfuzna, neorganizirana, anonimna in hitro pade pod tuj vpliv. To so občutja, ki se bodo pojavljala v ljudeh ob Neptunovem potovanju skozi znamenje Rib. Razne kreativne ideje in nove ideologije pa bodo aktivatorji nekih novih, bolj pravičnih in sočutnih oblik družbenega sobivanja.

Razvijanje sočutja kot vrednote bi pomagalo pozdraviti ta kaotični svet.
V sredini leta 2013 bo planet Jupiter prišel v znamenja Raka. Tukaj se bo manifestiral kot aktivator aspekta družbenih sprememb, ki jih prinaša kvadrat Urana in Plutona. Istočasno pa bosta aktivirana tudi njegova cikla s tema dvama planetoma. Opozicija Jupitra in Plutona bo prinesla usodne spremembe v globalni ekonomiji. Politika se pod vplivom tega aspekta obnaša oholo, arogantno in represivno. To je tudi čas, ko se poveča delovanje mednarodnega terorizma. Temu sledi sprožitev kvadrata Jupiter-Uran, ki prinaša eksplozivno energijo, zahteve po spremembah, hkrati pa tudi nenadne preskoke v človekovi zavesti, ki se lahko manifestirajo v obliki novih izumov, še posebej tehnoloških.

1 komentar :

  1. Dne 21.decembra 2020 se nam obeta velika konjunkcija Jupitra in Saturna.

    OdgovoriIzbriši