četrtek, 27. junij 2013

Jupiter v Raku - odprite svoje srce in se prepustite svoji intuiciji


Jupiter, planet optimizma, nenehne rasti in priložnosti, 26.6.2013 vstopi v znamenje Raka, kjer se bo zadrževal do 16.7.2014. V astrologiji simbolizira velikega dobrotnika, saj njegov vpliv prinaša srečo, uspeh, blagostanje in zadovoljstvo.

V znamenju Raka se dobro počuti, saj je tu na višku, kar še dodatno povečuje njegov vpliv.  Znamenje Raka v astrologiji simbolizira čustveno pripadnost, negovanje, intimo, žensko energijo, dom, korenine, hranjenje, varnost, družino...

V prihodnjem letu bo torej energija fokusirana na področje čustev.  Čustvovanje povezano z znamenjem Raka je sestavni, temeljni del naše samopodobe in ima s tem velik vpliv na naše življenje. Načine, na katere se odzivamo na temeljne čustvene impulze (strah, veselje, žalost, jeza, gnus, sprejemanje in pričakovanje), pridobimo že v zgodnjem otroštvu  v primarni družini.  Prehod Jupitra  skozi znamenje Raka nam daje možnost za soočenje in boj s svojimi notranjimi omejitvami. Na površje bo prinesel globoke čustvene vzorce, ki nas vežejo na preteklost in nas držijo ujete v krogu nenehnih ponavljanj ali iluzornem svetu  pričakovanj. Lahko bomo vzpostavili ponovno povezavo s svojo notranjostjo, sprostili ujeto notranjo moč in v polni meri razvili svoj potencial. Tako bomo postali kreatorji svojega življenja in bomo sami upravljali s svojim čustvi in ne ona z nami. Čas bo naklonjen vsem, ki si želijo spremeniti stare, zakoreninje poglede in navade.

Kako se bo tranzitni  Jupiter manifestiral v življenju posameznika, je odvisno od rojstnega horoskopa in položaja rojstnega Jupitra. Na splošno velja, da Jupiter poboljša energijo hiše, skozi katero tranzitira in potencira (poveča) izraz planetov  in aspektov,  na katere naleti na svoji poti, tako v njihovem dobrem ali slabem pomenu.

Tranzit Jupitra skozi znamenje Raka je dober za rešitev stanovanjskih problemov, za posle z nepremičninami,  za vlaganje v srebro, prehrambeno industrijo, pridelavo hrane, za dobrodelne akcije, družinske odnose in dediščino. Samozaposlenim prinaša olajšave in ugodnosti. Pozitivno vpliva tudi na dejavnosti, ki se ukvarjajo z nego in na okoljevarstvene organizacije.

Slab vpliv pa lahko prinese težave z družino, državo, pretiravanje vseh vrst (še posebej s hrano, kar lahko pripelje do obolenj). Ogroža fizično in čustveno varnost. Pridobimo lahko slabe navade in razvade. Možne so poplave in težave z vodo. Povzroči lahko zadrževanje vode v telesu, želodčne težave, občutljivost, čustveno preobremenjenost, muhavost in pasivnost.

Ni komentarjev :

Objavite komentar