petek, 3. oktober 2014

Astrološka napoved za oktober 2014

Merkur v oktobru 2014

Merkur se nahaja v znamenju Škorpijona, kjer se bo 4.10.2014 obrnil v retrogradno gibanje. 11.10. 2014 se bo ponovno vrnil  v znamenje Tehtnice.  Soočal nas bo s posledicami  naših slabih odoločitev v preteklosti.

Kadar se planeti obrnejo v retrogardno gibanje v vodnih znamenjih, prinašajo v našo zavest čustvene impresije in spomine, ki jih, zaradi njihove intenzivnosti, v preteklosti nismo uspeli predelati. Prepoznavanje in opustitev potlačenih čustvenih  vzorcev, katerih  ujetniki smo, je zelo težka in naporna naloga, saj od nas zahteva soočenje s svojimi strahovi in  ranljivostjo.

Merkur bo v svojem vzratnem hodu skozi znamenje Tehtnice prinesel v ospredje teme povezane s partnerstvom in odnosi. Soočali se bomo z bolj prikritimi, potlačenimi vsebinami partnerstev, kot so igre moči, ljubosumje in čustvene manipulacije. Prodorn in poglobljen intelekt Merkurja v Škorpijuonu nam pri tem lahko zelo koristi, vendar se moramo zavedati, da  je lahko njegova komunikacija konfliktna in da poskuša vedno uveljaviti svoj prav.

Ugoten čas je okoli 18.10.2014, to je čas, ko je Merkur v konjukciji z Venero v Tehtnici in oba pa sta v ugodnih aspektih z Marsom, Jupitrom in Saturnom. V tem času lahko zgladite nesporazume v odnosih in razrešite nedokončane, nedoreče odnose ali situacije iz preteklosti.

25.10.2014 se bo Merkur obrnil v direkten hod, vendar bomo njegov vpliv čutili vse do 12.11.2014.

Venera v oktobru 2014

30.9.2014 je Venera prispela v svoje znamenje, Tehtnico. V znamenju harmonije bo ostala do 23.10.2014, ko bo skupaj s Soncem vstopila v čustveno bolj intenzivno znamenje Škorpijona.

Energija Tehtnice teži po harmoniji in ravnotežju, težko pa prenaša čustvene napetosti, zato se izogiba napetih situacij in konfliktov. Po naravi je precej neodločna, celovito se počuti šele v partnerstvu. Hrepeni po podpori drugih, še posebej partnerjevi.

Kritični dnevi so med  8.10.2014 in 12.10.2014, ko Venera na svoji poti skozi znamenje Tehtnice trči na kvadrat med Uranom in Plutonom in aktivira njegovo ekstremno napetost, ki že nekaj let radikalno spreminja svet. Tako na družbenem, kot na zasebnem področju lahko v tem času pričakujemo napeto obdobje, polno prenagljenih čustvenih izbruhov,  čustvenih manipulacij, maščevalnih napadov in poizkusov dominiranja nad drugimi.

Navkljub temu, da Venera običajno v znamenju Tehtnice izraža svoje pozitivne plati, kot so želja po druženju, uživanju in skladnosti, bo v oktobru 2014 zaradi napetih in slabih aspektov njen prehod večino časa zaznamovan s čustvenimi težavami, nezadovoljstvom in osvobajanjem ujetosti v stare čustvene vzorce, v katerih se medsebojno borita strah pred bližino in želja po čustvenem predajanju.

Po  napornih dneh, ki bodo posledica težkih aspektov,  bo po 18.10.2014 sledilo nekaj umirjenih dni. Manj bomo neodločni in bolj se bomo znali postaviti zase in za tisto, kar imamo radi.

Ta  premor pa bo trajal le kratek čas, saj bo že 23.10.2014 Venera, ob spremljavi Sončnega mrka, vkorakala v znamenje Škorpijona in zopet bo čutiti napetost, kajti v tem znamenju čustva nihajo iz enega ekstrema v drug ekstrem.

Mars v oktobru 2014

Mars bo večino meseca oktobra prebil v znamenju Strelca, šele proti koncu meseca, 27.10.2014, se bo premaknil v znamenje Kozoroga.

Mars v Strelcu simbolizira idealizem, ki se je pripravljen fanatično boriti za svoj prav. V mesecu oktobru bo z Jupitrom v Levu in Uranom v Ovnu tvoril konfiguracijo, ki se imenuje Veliki ognjeni trigon.

Element ognja se izraža skozi akcijo in delovanje. Prinaša uspeh pogumnim in vsem tistim, ki si upajo tvegati. Veliki trigon je aspekt, ki prinaša priložnosti, saj omogoča biti pravi čas na pravem mestu. Pričakujemo lahko nenadne, osupljive in nepričakovane dogodke. Nepričakovane akcije pa lahko temeljijo tudi na želji po osvoboditvi in neodvisnosti.

Aspekt pa se lahko manifestira tudi bolj problematično, Strelec med drugim simbolizira tudi verski fanatizem. Mars tvori pozitivne aspekte na kvadrat med Plutonom in Uranom, aspekt, ki že nekaj let prinaša nemire in radikalne spremembe sveta. Zaradi te zaskrbljujoče kombinacije medsebojnih vplivov in ker vse skupaj sovpada še s popolnim Luninim mrkom v znamenju Ovna, lahko pričakujemo v tednu med 5.10.2014 in 11.10.2014 izredno napeto obdobje uničevalne energije in agresije, kot tudi nasilnega uveljavljanja svojih prepričanj.

Nenadni izbruhi energije se lahko manifestirajo tudi v izbruhih vulkanov in povečanem številu potresov.

Lunine mene v oktobru 2014

K temu, da bo mesec oktober stresen in izredno dinamičen, bosta še dodatno pripomogla Lunin in Sončev mrk.

Popolni Lunin mrk iz serije Saros 127 bo 8.10.2014 ob 12:52. Luna bo na 15° ognjenega znamenja Ovna v konjukciji z Uranom in bo tvorila opozicijo s Soncem v Tehtnici. To je drugi mrk v tetradi tako imenovanih krvavih Lun. Viden bo v severni Ameriki, Pacifiku, Avstraliji in vzhodni Aziji.

Ob tem Luninem mrku lahko pričakujemo burne čustvene izbruhe, nenadne preobrate, šoke in veliko radikalnih sprememb. Izogibati se bomo morali impulzivnim odločitvam ter ukrepanju in delovanju brez temeljitega premisleka. Ker je mrk na osi Oven –Tehtnica, bodo v ospredju predvsem odnosi in partnerstva. Izogibajte se preburnim čustvenim odzivom in imejte v mislih, da druga stran v partnerstvu predstavlja odsev nas samih.

Kombinacija Velikega ognjenega trigona, opozicije, ki tvori mrk in Sončevih sekstilov tvori redko astrološko konfiguracijo imenovano Zmaj. To je  konfiguracija, ki ležernosti Velikega trigona prinese aktivnost. Negativna plat konfiguracije pa je, da vsa energija teče na liniji opozicije in da energija trigona ostane neizražena. V našem primeru bi to pomenilo, da bi optimizem in entuzijazem ostala v senci eksplozivne napetosti.

8.10.2014 ob res astrološko pester in dinamičen dan, katerega vpliv bomo lahko čutili še nekaj mesecev. Na nebu bo redka konfiguracija Zmaja. Lunin mrk (krvava Luna) na 15° Ovna bo aktivator kvadrata med Uranom in Plutonom. Na nebu pa bo še retrograden Merkur v Škorpijonu, Venera bo v kvadratu s Plutonom; Mars, Jupiter in Uran pa bodo v Velikem ognjenem trigonu, katerega pozitiven vpliv bo zmanjševal Marsov kvadrat s Kironom.

Delni Sončni mrk iz serije Saros 153 bo 23.10.2014 ob 23:58 v znamenju Škorpijona. Viden bo  v vzhodni Rusiji in v severni Ameriki.

Sončni mrk razsvetli temo. Pridobili bomo nova spoznanja, ki bodo temelj sprememb. Soočil nas bo z našimi občutki varnosti in s tem, kaj je za nas v življenju resnično pomembno.

Že nekaj časa je temelj naše družbe potrošništvo. Žal se nekateri izmed nas istovetijo z lastnino, nimajo nikoli dovolj in hočejo vedno več. Zato so institucionalizirali prevzeme, plenitve in opravičujejo vojne.  Svet v katerem živimo pa ni več varen. V veliki meri je na milost prepuščen ljudem, ki so obsedeni z grabežljivostjo in željo po moči. Sončni mrk v znamenju Škorpijona bo na dan prinesel teme, povezane z občutkom varnosti, tako finančne kot tudi fizične.

Saros cikel traja 18 let. Tako, da se mrk na nebu pojavi v bližini stopinje mrka, ki je bil na nebu pred 18 leti. In ker v astrologiji veljajo mrki za znanilce sprememb, pobrskajte po spominu, kaj se vam je dogajalo pred 18 leti in katero področje življenja je bilo takrat aktivirano. Je bilo to morda isto, kot je sedaj?

Aspekt Jupiter Uran

Aspekt optimizma, širitve in napredka prinaša nenadne premike in prijetna presenečenja. Na začetku oktobra 2014 se temu aspektu pridruži še Mars iz Strelca in skupaj bodo tvorili Veliki ognjeni trigon, katerega manifestacija prinaša veliko energije, želje po akciji in uspeh tistim, ki jih ni strah tveganja. Vendar je ugodna energija Velikega trigona lahko ležerna in tudi aspekt Marsa in Kirona govori o tem, da je akcija lahko blokirana s strahom pred aktivnostjo oziroma spremembo.

Aspekt Jupiter Saturn

Na koncu oktobra 2014 in začetku novembra 2014 se bosta v kvadratu za kratek čas znašla Jupiter in Saturn. Ker sta to socialna planeta, ki imata velik vpliv na oblikovanje in spremembe družbe, bomo lahko v tem času dobili nekaj uvida v to, kako se bo gibal tok družbenega dogajanja v prihodnjih letih, saj bosta planeta marca 2016 tvorila natančen kvadrat. Žal ta kvadrat ne prinaša dobrih obetov, saj postavlja ovire in preprečuje napredek družbe. Težave in ovire, ki jih prinaša ta kvadrat, služi kristalizaciji tega, kaj je za družbo primarnega pomena in kaj sekundarnega. Dobra plat tega aspekta pa je, da prinaša več discipline ter razsvetli in zaustavi nenadzorovano rast.

Ni komentarjev :

Objavite komentar