sreda, 22. oktober 2014

Delni Sončni mrk, 23.10.2014

Delni Sončni mrk iz serije Saros 153 bo 23.10.2014 ob 23:58 v znamenju Škorpijona. Viden bo  v vzhodni Rusiji, severni Ameriki, vzhodni Aziji in Pacifiku.

V astrologiji velja, da Sončni mrk prinaša spremembe. Sončna svetloba posveti v temo naše podzavesti in nam ozavesti nova spoznanja, na katerih temeljijo spremembe. Ker bo mrk v znamenju Škorpijona in bo v natančni konjunkciji z Venero, nas bo soočal s temami, ki so povezane z našimi vrednotami oziroma s tistim, kar je za nas v življenju resnično pomembno.


Temelje samopodobe oziroma tega ali smo dovolj dobri, da si nekaj zaslužimo, pridobimo že v rani mladosti, ko ponotranjimo oziroma v podzavest uskladiščimo prepričanja in vrednote svoje okolice. Z njimi se poistovetimo in jih prevzamemo za svoje. V veliki meri vplivajo na naše občutke, misli, dejanja in se manifestirajo na vseh področjih našega življenja.

Venera pa preko občutka lastne vrednosti vpliva tudi na naše materialno stanje. Sončni mrk v znamenju Škorpijona bo na dan prinesel teme, povezane z občutki čustvene, finančne in fizične varnosti.

Žal svet, v katerem živimo, že nekaj časa ni več varen, izgubljajo se temeljne človeške vrednote. V veliki meri je na milost prepuščen ljudem, ki so obsedeni z grabežljivostjo in željo po moči. Istovetijo se z lastnino in poskušajo svojo notranjo praznino napolniti z materialnimi dobrinami. Ker te ne prinašajo notranjega zadovoljstva, nimajo nikoli dovolj in si želijo vedno več.

V horoskopu Sončnega mrka so zelo močno prisotni aspekti kvintila (72 stopinj), ki je zelo kreativen aspekt, vendar je tudi marsovske narave in teži k akciji. Zato lahko v obdobju vpliva Sončnega mrka pričakujemo povečanje izbruhov blokirane marsovske energije, ki je v svoji zavrti obliki lahko precej destruktivna, uničevalna in agresivna.

Kot sem že napisala, so mrki že od nekdaj znanilci sprememb. Astrološka hiša, v katero pade mrk v vašem horoskopu, vam kaže življenjsko področje, ki bo podvrženo spremembam.

Saros cikel traja 18 let, tako da se mrk na nebu pojavi v bližini stopinje mrka, ki je bil na nebu pred 18 leti. In ker v astrologiji veljajo mrki za znanilce sprememb, pobrskajte po spominu, kaj se vam je dogajalo pred 18 leti in katero področje življenja je bilo takrat aktivirano. Je bilo to morda isto, kot je sedaj?

Vpliv mrka v Sloveniji


Mrk v Škorpijonu aktivira v horoskopu Slovenije 10. hišo oziroma njen MC, ki simbolizira vladujoče strukture. Žal bo zopet osvetlil že tako slab ugled slovenske vlade in sprožil škandale, povezane z manipuliranjem in zlorabo oblasti. Upamo lahko samo, da vsa ta razkritja prinašajo pozitivne spremembe.

Mrk v horoskopu Alenke Bratušek pade na njen rojstni Jupiter, ki je planet, ki simbolizira pretiran optimizem, ekspanzijo in širjenje. Ker vpliv mrka lahko čutimo že nekaj časa pred njegovim nastopom, je imel vpliv na dogajanje v zvezi z njenim imenovanjem za komisarko. Vendar bo vpliv mrka še nekaj časa prisoten in bo osvetljeval dogodke, povezane z njeno ekstremno ambicioznostjo in težnjo po oblasti.

Prav tako bo mrk osvetlil Jupitra Janeza Janše. Njegov Jupiter je v rojstnem horoskopu v 11. hiši v konjunkciji z Neptunom in v sekstilu s Plutonom, kar mu prinaša karizmatičnost in sposobnost manipuliranja z množicami. Ta sposobnost mu omogoča, da iz svojih privržencev naredi fanatične sledilce.

Na nivoju osebnosti ta aspekt prinaša ekstremne brezmejne ekspanzijske apetite. Karkoli že dosežemo, nam ne zadostuje in si želimo več. 11. hiša v astrologiji kaže na naše prijatelje in naš odnos in sodelovanje v večjih skupnostih. Neptun v 11. hiši nam lahko prinese napačno presojo, razočaranje in spletke v prijateljskih krogih. Dostikrat pa tudi vlogo žrtve v skupini.

Kot sem že napisala, Sončni mrk razsvetli temo in posveti v ozadje, tako da je pred nami zanimivo obdobje, v katerem lahko pričakujemo, da se bo razjasnila in pokazala marsikatera, doslej skrbno čuvana, skrivnost političnih elit slovenskega naroda. Spoznanje in razkritje teh resnic pa naj bi prineslo še kako potrebne spremembe.

Več o mrkih v astrologiji >>>

Ni komentarjev :

Objavite komentar