nedelja, 21. december 2014

Saturn v Strelcu

Saturn  bo 23.12.2014 vstopil v znamenje Strelca, kjer je bil zadnjič pred približno tridesetimi leti (1985-1987). V Strelcu bo do 16.6.2015, potem se bo še zadnjič za tri mesece vrnil v znamenje Škorpijona. 18.9.2015 bo znova vstopil v Strelca in bo tam ostal do 20.12.2017.

Saturnov prehod čez eno znamenje traja približno 2 leti in pol. Za obhod celotnega  Zodiakalnega kroga pa potrebuje približno 29 let in pol.  Zaradi svoje počasnosti ima  pomemben in močan vpliv tako na življenje posameznika kot tudi na dogajanje v družbi.

Saturn  od nas zahteva trdo delo in brezkompromisno soočenje z realnostjo. Njegov vpliv prinaša zamude, zastoje, stiske, počasno rast, omejitve, nadzor, kot tudi zdravstvene težave, ki so posledice lenobe in malomarnosti.

Energija znamenja Strelca je ekspanzivna, nemirna, fokusirana v bodočnost, razvoj in rast. Predstavlja nasprotje energiji Saturna. Strelec rad raziskuje in odkriva, v stvareh in dogodkih okoli sebe išče višji smisel in pomen, zato ni nenavadno, da to znamenje vlada razvoju, filozofiji, religiji in visokemu šolstvu.

Položaj Saturna v znamenju Strelca ni ugoden, kajti nekompatibilna energija Saturna zavira in blokira dolgoročne cilje in želje, ki so pod domeno v prihodnost odprtega Strelca.

V zadnjih dvajsetih letih smo lahko opazovali, kako se v družbi manifestirajo temne plati znamenja Strelca, kot so aroganca, nadutost, želja po »imeti vedno več«, pretiravanje, nenehno širjenje, bahavost, požrešnost, uživaštvo in verski fanatizem. Preboja teh negativnih manifestacij energij znamenja Strelca v ospredje družbenega dogajanja se je začel v  letih med 1995 in 2008, ko je znamenje Strelca tranzitiral planet Pluton.

Žal se je za rešitev posledic krize, ki je posledica te prekomerne rasti in se je pokazala takoj po tem, ko je Pluton zapustil znamenje Strelca in stopil v prizemljeno znamenje Kozoroga, do sedaj storilo bore malo. S prihodom Saturna v znamenje Strelca pa lahko pričakujemo  soočanje s posledicami te pretirane megalomanske požrešnosti. Družba se bo morala soočiti s svojo nesposobnostjo in neučinkovitostjo, da bi preprečila nenehno hlastanje po vse večjih dobičkih in se spopadla s to svojo senčno platjo. Potrebno bo izoblikovati in postaviti nove moralne in etične norme o tem, kaj je prav in kaj ne. Vedno bolj se bomo zavedali, da se duhovno praznino in občutke nesmisla ne da omamiti z materialnimi dobrinami in da je življenje potrebno osmisliti z bolj kakovostnimi in trajnimi vrednotami. Saturnov prehod skozi znamenje Strelca nas bo učil, kako v tem nestabilnem kaotičnem svetu, polnem nesmisla, najti svoj smisel in fokus.

Saturnov prehod prinaša streznitev in pokaže situacijo takšno, kot v resnici je. Napetost in frustracija, ki se pojavita ob Saturnovem prehodu, pa sprožata proces opuščanja stare iluzorne realnosti in nadomeščanja le te z novo, bolj uravnoteženo realnostjo.

Tisti, ki so v letih med 1995 in 2008 zapadli pod vpliv teh ekstremnih ekspanzističnih energij, lahko v naslednjih dveh letih in pol pričakujejo soočenje z realnostjo in s posledicami svojih prevelikih apetitov.

Kaj vse lahko pričakujemo ob Saturnovem tranzitu skozi Strelca:
  • reforme  sodstva,
  • reforme visokega šolstva in univerz – možnost študija bo otežena in za marsikoga ne bo dostopna,
  • politične škandale, povezane z neupoštevanjem in zlorabo zakonov, še posebej s strani visokih uradnikov,
  • blokade in zamude pri dolgoročnih ciljih in željah,
  • omejitve, kontrolo in še več nadzora na področju informatike,
  • zmanjševanje imigracije in omejevanje preseljevanja,
  • netolerantnost do drugače mislečih ali verujočih,
  • povečan konfliktni verskimi ekstremizem v vseh verstvih; prav tako pa lahko pričakujemo stopnjevanje napetosti med islamom in ostalim svetom; precejšne spremembe pa bo doživela tudi rimskokatoliška cerkev,
  • prestruktuiranje in reorganizacijo sistemov, ki so dopuščali nenadzorovano ekspanzijo.

2 komentarja :

  1. madona Rudica a bo to res? že sedaj sem ves prestrašen, ker je moj ascedent ravno Saturn, groza pa še tramvaja ni v Ljubljani !!!

    OdgovoriIzbriši
  2. pozdravljen Daniel,
    ascendent ne more biti Saturn, lahko je Kozorog ali pa imaš ascendent v katerem od 12 znamenj in je Saturn na ascendentu. LP

    OdgovoriIzbriši