sreda, 31. december 2014

Slovenija in svet: astrološka napoved za leto 2015

V leto 2015 bomo vstopili pod vplivom napetega aspekta, kvadrata med Uranom in Plutonom, ki je zelo radikalen in prinaša velike družbene spremembe: na ruševinah starega gradi novo. Aspekt je prisoten že od leta 2012 in se spomladi 2015, ko bosta planeta že sedmič v natančnem kvadratu, počasi zaključuje. Ta aspekt se manifestira skozi povečano število nesreč, agresivnih izbruhov, vojnih spopadov, atentatov na voditelje držav, izbruhov vulkanov, potresov in uvedb nepriljubljenih ukrepov, ki lahko povzročijo proteste in upore.

Uran in Pluton bosta natančen kvadrat tvorila 15.3.2015. Višek napetosti njunega medsebojnega vpliva lahko v letu 2015 pričakujemo v spomladanskih mesecih. Še posebej od sredine marca pa do začetka aprila 2015, ko bo že tako napeto situacijo stopnjeval še Lunin mrk na 14 stopinji Tehtnice. Z obema planetoma bo tvoril T-kvadrat v kardinalnih znamenjih, katerega  vpliv prinaša nestrpnost in konfliktnost ter povzroča prenagljena dejanja in ukrepe.

Mrki se vedno pojavljajo v bližini  Luninih vozlov. Od februarja 2014 se Lunina vozla nahajata na osi Tehtnica – Oven. Severni Lunin vozel se nahaja v znamenju Tehtnice, ki  simbolizira partnerstva in odnose vseh vrst. Čim je severni Lunin vozel vstopil v znamenje Tehtnice, so se ohladili in zaostrili odnosi med velesilama. Povod je bil zaplet v Ukrajini, ki se bo nadaljeval tudi v letu 2015. Zaplet je prinesel merjenje moči in nastanek novih partnerstev in zavezništev, tudi absurdnih in nepričkovanih - med dosedanjimi  nasprotniki, kot so na primer Sirija in ZDA.

Napetost in razdiralnost v odnosih, tako političnih kot osebnih, bo v času mrka še povečana. Zaradi negativnega vpliva Plutona, bo prisotna težnja, da se za vsako ceno doseže dokončna rešitev. Negativen vpliv Urana pa bo k temu pridodal nestrpnost, prenagljenost in eksplozivnost. Spor se bo še stopnjeval, vsaka stran bo vztrajala  in poskušala uveljaviti svoja prepričanja, zato bo medsebojni dialog  onemogočen.

Ker sta Uran in Pluton transpersonalna planeta in imata močen vpliv na kolektivno zavest in dogajanje, bo njun vpliv čutiti še mnogo let, še posebej takrat, ko jih bodo drugi, hitrejši planeti, aktivirali. To se bo zgodilo tudi ob koncu leta 2015, in sicer okoli  11.12.2015, ko bo Mars v natančni opoziciji z Uranom. Ta čas bo zaznamovan z nenadnimi  izbruhi agresije, nepričakovanimi spremembami, eksplozijami, nemiri, žal tudi z nenavadnimi nesrečami, še posebej letalskimi.

Saturnov vpliv na leto 2015


Saturn je v zadnjih dveh letih in pol prehajal znamenje Škorpijona. Vladar znamenja Škorpijona je planet Pluton, ki pa se nahaja v Saturnovem znamenju Kozorogu. Oba planeta sta zamenjala vladarstvi (sta v recepciji) in sta s tem pridobila na moči.

Kadar se na nebu povežeta energiji Saturna in Plutona, se spremembe skuša doseči s prisilo in kontrolo. Planeta simbolizirata avtoritete, ki postavijo nepravična pravila in zakone, z manipuliranjem in načrtnim ustvarjanjem javnega mnenja pa skušajo vplivati na druge. Za doseganje svojih ciljev izrabljajo svojo pozicijo in moč. V teh časih se demokracija izrablja, kajti avtoritete vodi težnja zrušiti ter podjarmiti obstoječe sisteme, zato da bi se pridobilo večjo politično in gospodarsko moč zase.

Zadnje dve leti in pol smo bili priča tem procesom tako v svetu kot tudi v Sloveniji.  Vsi tisti subjekti, ki so povzročili težko situacijo v kateri se nahajamo, se sprenevedajo in  manipulirajo, tako z zakoni kot tudi z ustvarjanjem javnega mnenja.  Namesto da bi reševali in sanirali nastalo situacijo, se skušajo otresti odgovornosti in jo prevaliti na družbo,  medtem ko si sami utrjujejo svojo moč.

Pluton v Kozorogu iz kolektivnega prinaša na površje negativne, temne plati  avtoritet, ki skrbijo za red in nemoteno delovanje družbe. Lekcija, ki nas jo skuša naučiti pa je, da ne moremo skrb za svojo varnost zaupati zunanjim avtoritetam, kot so npr. država in njene institucije, ampak jo moramo prevzeti nase, kajti moč, ki jim jo s tem dajemo, bo slej ko prej kdo izrabil.

Saturn je zapustil znamenje Škorpijona in je 23.12.2014 vstopil v znamenje Strelca, kjer bo do 16.6.2015, potem se bo še zadnjič za tri mesece vrnil v znamenje Škorpijona. 18.9.2015 bo znova vstopi v znamenje Strelca, v katerem bo ostal do konca leta 2017.

Njegov prehod med tema dvema znamenjema bo v veliki meri obarval energijo leta 2015. Saturnov prehod skozi znamenje Strelca, nam bo razgalil posledice pretirane ekspanzije in nenadzorovane rasti, ki je potekala med leti 1995 in 2008, ko je znamenje Strelca prehajal planet Pluton. Pod njegovim vplivom se bodo spreminjale in vzpostavljale nove moralne in etične norme. Pričakujemo lahko spremembe in reorganizacije sistemov, ki so pod domeno Strelca, npr. sodstvo in visokošolski študij. Gospodarska rast bo stagnirala. Povečal se bo verski ekstremizem in stopnjevanje napetosti med islamom in ostalim svetom.

Ko bo Saturn vstopil v znamenje Strelca, bo najprej tvoril kvadrat z Neptunom, planetom iluzij. Beg od realnosti bo marsikomu služil kot izhod pred soočenjem s šokantno resničnostjo. Stanje bo precej kaotično, brez jasnih ciljev in vizije kako naprej. Nezmožnost soočanja z realnostjo in izmikanje pred odgovornostjo lahko privede do prikrivanja dejanskega stanja.

Na začetku avgusta 2015 bo Saturn tvoril kvadrat z Jupitrom, vladarjem Strelca. Ciklus teh dveh planetov je zelo pomemben pokazatelj stanja v družbi. Močan vpliv ima na dogajanje v Evropi. Aspekt bo prinesel težave na področju financ in gospodarske rasti. Izpostavile se bodo teme o različnih interesih narodov in njihovem položaju znotraj  Evrope.

Za to, da lahko v letu 2015 pričakujemo tudi nekaj pozitivnih sprememb in bolj optimistično in sproščeno energijo, pa sta zaslužna planeta Uran in Jupiter, ki bosta čez leto nekajkrat v medsebojno ugodnih aspektih. Ta planetarna kombinacija prinaša entuziastične, reformatorske, socialne in  humanitarne energije, ki jih ta naš kaotični svet še kako potrebuje.

Leto 2015 je Jupitrovo leto in kot tako naj bi bilo ugodno, vendar se njegov pozitivni vpliv ne bo izrazil v polni meri, saj bo Jupiter že 12.8.2015 prešel iz znamenja Leva v znamenje Device, kjer se njegova energija izraža v bolj zavrti obliki. V podrobnosti usmerjena energija Device duši njegovo željo po širjenju in napredku.

Slovenija v letu 2015

Tudi leta 2015 bo, kot že nekaj zadnjih let, tudi horoskop Slovenije podvržen negativnim vplivom Pluton Uran kvadrata. Intenzivno bodo te energije aktivirale Merkurja, ki je v horoskopu Slovenije v 7. hiši v znamenju Raka. Merkur v horoskopu Slovenije med drugim simbolizira tudi notranjo razcepljenost naroda. Medsebojno komunikacijo ovira subjektivno čustveno razmišljanje kot tudi nesposobnost vživljanja v razmišljanje drugih. Takšna razcepljenost pa narod slabi  in ga dela ranljivega za razne manipulacije posameznikov, ki hlepijo po moči kot tudi pred interesi večjih, bolj homogenih narodov. Razkol naroda se bo v letu 2015 še stopnjeval. Že takoj na začetku leta v drugi polovici januarja in začetku februarja prihaja do velikih medsebojnih napetosti.

V spomladanskih mesecih pa lahko pričakujemo intenzivno dogajanje povezano s politično levico, za katero je leto 2015 zelo prelomno, saj je pred njo obdobje temeljnih sprememb in preobrazbe.

Na dogajanje v spomladanskih mesecih bo močno vplival tudi Jupitrov tranzit skozi 8. hišo, hišo financ in kreditov. Ker so položaji planetov v tej hiši v horoskopu Slovenije problematični, bi veljalo veliko pozornosti nameniti transparentnosti in preglednosti pri prodaji skupnega premoženja, saj se bo tukaj zopet pojavila prilika za tiste segmente družbe, ki so si že v preteklosti nepošteno prisvajali skupno imovino.  Star pregovor pravi: »Prilika dela tatu.«

Ker je 8. hiša tudi hiša kreditov in podpore drugih, je leto 2015 dober čas, da neugodne kredite spremenimo v bolj ugodne. Upam, da bodo naši politiki izkoristili ta dober vpliv, da bodo delovali v tej smeri in da jih od tega ne bodo odvračale večne razprtije.

Leto 2015 bo pomembno leto, ki bo imelo močan vpliv na nadaljne kariere Boruta Pahorja, dr. Mira Cerarja in Janeza Janše. Poslabšanje odnosov in nerazumevanje lahko pričakujemo med predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem. Za predsednika vlade dr. Mira Cerarja bo leto 2015 izredno naporno. Iz kaotičnega stanja, v katerem je naša država, se bo počasi začelo kristalizirati dejansko stanje. V prvi polovici leta 2015 bo še naprej izgubljal podporo, k čemur pa bo tudi sam pripomogel s svojim distanciranim odnosom.

Tudi Janez Janša, prvak SDS, bo v letu 2015 še vedno močno buril in dinamiziral slovenski politični prostor. Pred njem je izredno turbolentno in prelomno leto v karieri.

Ni komentarjev :

Objavite komentar