petek, 30. januar 2015

Retrograden Merkur

Merkur se je 21.1.2015 na 17° Vodnarja obrnil v retrogradno gibanje.

Splošna priporočila za obdobje retrogradnega Merkurja so, da ni priporočljivo podpisovati pogodb, potovati, kupovati vrednejših predmetov in se lotevati novih projektov. Prav tako astrologi v tem obdobju priporočamo večjo pazljivost v prometu. Čas retrogradnega Merkurja pa je ugoden za poglabljanje vase, kot tudi za dokončanje starih obvez ali projektov, s katerimi že dolgo odlašamo.


Merkur bo v letu 2015 retrograden v zračnih znamenjih. V astrologiji element zrak povezujemo z intelektom, idejami in logičnim razmišljanjem. Kadar so planeti retrogradni, nam omogočajo ponoven vpogled in proučitev tematik, ki jih simbolizira planet oziroma astrološka hiša, čez katero planet tranzitira. Tako bo retrogradni Merkur v zračnem znamenju Vodnarja v ponoven pregled in reprogramiranje prinesel naše ideje, zamisli, načrte, teorije in koncepte. Tudi prijateljstvo je tema, ki jo povezujemo z Vodnarjem. V času retrogradnega Merkurja se lahko obudijo stara prijateljstva ali pa dobimo nove uvide in spoznanja o starih prijateljih.

Njegov vpliv bo še posebej močan okoli 30.1.2015, ko bo v aspektu »cazimi«, ki  pomeni »v srcu Sonca«. Svetloba Sonca nam bo pomagala osvetliti stare načine razmišljanja, ki so zreli za  spremembo. Pridobili bomo novo perspektivo in nova razumevanja.

11.2.2015 se bo Merkur na 1° Vodnarja ponovno obrnil v direktno gibanje. Njegov vpliv bo čutiti vse do 4.3.2015, ko bo izstopil »iz sence«. To bo čas manifestestacije njegove retrogradnosti.

Več o retrogradnosti planetov >>>

Ni komentarjev :

Objavite komentar