nedelja, 19. junij 2016

Retrograden Neptun

Neptun je, tako kot tudi ostali transpersonalni planeti, retrograden velik del leta, približno 5 mesecev, zato je vpliv njegove retrogradnosti velikokrat spregledan. Transpersonalni planeti so v astrologiji zadolženi za prenos vsebin kolektivnega nezavednega v zavedno človeka. Vse to poteka v obliki procesov, za katere pa je potreben čas v katerem se ta nova spoznanja adaptirajo v osebnost. Energija retrogradnega planeta se obrne navznoter in to nam prinaša možnost ponovnega vpogleda. Več na http://www.e-astrologija.si/retrogradnost-planetov/

V času retrogradnega Neptuna se bolj poglobimo vase, v svoje notranje občutke in smo bolj duhovno naravnani. Poveča se nam intuicija, za nas pomembne uvide pa lahko pridobimo tudi skozi sanje. To je obdobje, ko se nam lahko osvetlijo naše bolj senčne plati osebnosti, saj je meja med nezavednim in zavednim bolj prepustna. Povečana senzibilnost in občutljivost lahko povzroči premočne čustvene odzive. Če živimo v zanikanju realnosti, lahko v tem obdobju pričakujemo še več iluzij. Žal pa tudi trdnih in bolečih pristankov, saj je to čas, ko padejo iluzije. Tistim, ki pa se ne bojijo soočanja z realnostjo, ki je lahko včasih tudi neprijetna, se bo povečala zaznavnost in lahko doživijo pravo prebujenje.

Če pa znamo utišati um in spustiti kontrolo ter se prepustiti toku, je to čas, ko lahko uresničimo svoje ustvarjalne zamisli in ideje. Če pa se na te ustvarjalne nagibe ne odzovemo, se lahko pojavijo močni občutki nezadovoljstva.

Prav tako bodite previdni pri uživanju opojnih substanc in zdravil, ker smo v tem času bolj občutljivi in dovzetni, zato je učinek njihovega delovanja močnejši.

Neptun se je obrnil v retrogradno gibanje 18.6. na 16°29' znamenja Rib. Direkten bo zopet 25.11. na 13°41' znamenja Rib. Vpliv njegove retrogradnosti pa bomo čutili vse do 15.3.2019.

5 komentarjev :

  1. JUTRI JE MODRA LUNA

    Modra Luna,
    videla si me stati pri miru
    brez sanj v mojem srcu
    brez lastne ljubezni.

    Modra Luna,
    vedela si, zakaj sem bil tam
    si me slišala moliti za nekoga
    za kogar bi lahko poskrbel.

    In potem se je nenadoma pojavila pred menoj,
    edina, ki jo bodo moje roke držale
    in slišal šepet: "Prosim obožujem me,"
    in ko sem pogledal,
    se je Luna spremenila v zlato.

    Modra Luna
    zdaj nisem več sam
    brez sanj v mojem srcu
    brez ljubezni moje.

    Zagotovo lahko rečemo, da je ponavadi dan modre Lune srečen dan. Na ta dan ni dobro, da obiščemo zobozdravnika, je pa zelo primerno da obiščemo na ta dan kakega maserja ali maserko. Dan modre Lune je tudi dan za zaljubljence, ta dan je najprimernejši za dan kake romantične ljubezni.

    Sicer bo jutrišnja modra Luna nastopila točno ob 13:02, videli pa jo bomo ob 20:39, ko bo vzhajala na jugovzhodu. Ker bo to četrta pomladanska polna Luna bo potem to prava modra Luna, nastopila pa bo dobrih 11,5 ure pred poletnim solsticijem.

    Jutri bo sicer dopoldan kar precej deževno, popoldan ne bo več, morda bo že kaj jasnine. Lahko bomo tudi videli vzhod te modre Lune. Zelo primeren dan pa bo jutri tudi za obisk kake picerije.

    In naj bo zares srečen jutrišnji dan in da nam bo prinesel veliko lepega?

    OdgovoriIzbriši
  2. MODRA LUNA IN VELIKA LJUBEZEN

    To misel katero sem napisal v nedeljo, 19.junija 2016 ob 23:05 se je preroško povsem uresničila naslednji dan v ponedeljek, 20.junija 2016 zvečer okoli 19:30.

    In potem se je nenadoma pojavila pred menoj.

    In naslednji dan v ponedeljek, 20.junija 2016 okoli 19:30 se je res nenadoma pojavila pred menoj pri piceriji Agata v Lenartu. Bila je v vijoličastem avtu s svojim fantom. In to je oseba, ki mi največ pomeni na tem svetu in ki jo najbolj ljubim. Takrat pa sem šel na mojo najljubšo morsko pico k tej piceriji Agata. In to je bilo prav na dan četrte pomladanske polne Lune, torej na dan MODRE LUNE. In kdove ali bom ob naslednji MODRI LUNI dne 17.junija 2019 zopet videl ali srečal svojo največjo in najmočnejšo ljubezen.

    In ta teden je uspešno diplomirala na medicinski fakulteti.

    OdgovoriIzbriši
  3. MODRA LUNA IN PICERIJA

    Kot sem v nedeljo, 19.junija 2016 napisal, je dan MODRE LUNE zelo primeren za obisk kake picerije. Naslednji dan na dan MODRE LUNE v ponedeljek, 20.junija 2016 okoli 19:30 je moja velika ljubezen s svojim fantom obiskala picerijo Agata v Lenartu. Svoj vijoličasti avto je parkirala na parkirišču picerije Agata in potem je s svojim fantom odšla na pico v to picerijo. Jaz pa sem prišel ravno za njo in sem jo videl kako sta šla v to picerijo na pico.

    Že prejšnji dan v nedeljo, 19.junija 2016 zvečer sem moji veliki ljubezni napisal po facebooku sporočilo in sicer misel o MODRI LUNI. Napisal sem ji tudi, da je na dan MODRE LUNE zelo primeren za obisk kake picerije. Moja velika ljubezen se je tega držala saj je mojo sporočilo po facebooku tudi prebrala in na dan MODRE LUNE dne 20.junija 2016 je res odšla na pico v picerijo Agata v Lenartu.

    Se mi je na dan MODRE LUNE zgodilo eno zelo veliko nenavadno naključje okoli vsega tega, kar sem dan prej že tukaj zapisal. Kaj pa če je mojo veliko ljubezen nekdo vodil točno ob pravem času in na pravem mestu ko sem bil točno jaz ob istem pravem času in na istem pravem mestu kot je bila moja velika ljubezen.

    Kaj pa če je za to nenavadno naključje z mojo veliko ljubeznijo poskrbela prav MODRA LUNA.

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes dne v soboto, 24.septembra 2016 sem med 10. in 12. uro v cerkvi v Voličini videl svojo največjo ljubezen. Sicer je danes bil tudi god svetega Ruperta. Po maši so nas postregli z vinom, sokom, pecivom, sendviči. Mojo največjo ljubezen sem videl točno 96 dni po MODRI LUNI oziroma točno 4 dni po astronomskem prestopnem dnevu.

    Je pa bil današnji sončen dan zelo primeren za trgatev grozdja.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vse čestitke moji največji ljubezni katera je v torek, 13.septembra 2016 uspešno diplomirala na medicinski fakulteti v Mariboru. Nekdo ki veliko moli zate!

    OdgovoriIzbriši