sobota, 28. januar 2017

Mlaj v znamenju Vodnarja, 28.1.2017 ob 1:03

Kot sem že napisala, nas v letu 2017 čaka obilica nepričakovanih nenadnih sprememb. Mlaj v Vodnarju je začetni aktivator in sprožilec nemirnega obdobja, ki je pred nami. Da bo začetek spomladi 2017 dinamičen, potrjujeta tudi mrka v mesecu februarju (11.2.2017 Lunin mrk in 26.2.2017 Sončev mrk). Več o vplivih mrkov >>> 

Mrki so prinašalci sprememb, tako na osebnem še bolj pa na kolektivnem področju. So sprožilci dogodkov in povzročijo kolektivne spremembe, ki jih obetajo cikli in tranziti transpersonalnih planetov (Uran, Neptun, Pluton).

Uran, vladar mlaja, tvori razhajajoči kvadrat s Plutonom in je v opoziciji z Jupitrom. Vsi skupaj pa so v tako imenovanem T-kvadratu. Več na >>>

Vpliv tega aspekta prinaša veliko potrebo po svobodi in željo po osvoboditvi iz konvencionalnih vzorcev. Poraja napetost med družbenimi sloji, saj se ljudje skušajo upreti in osvoboditi plutokratskih avtoritativnih sil, ki so si prisvojile nadzor in upravljajo z njihovimi življenji. Aspekt Jupiter - Uran je aspekt upora in revolucije, povzroča hitre in nenadne spremembe. Pod njegovim vplivom dobimo nove uvide in poglede.

Energijo mlaja v Vodnarju pa blokira planet Saturn, ki je sovladar znamenja Vodnarja. Dva vladarja istega znamenja si stojita nasproti in vsak vleče v svojo stran. Uran, kot neosebna kolektivna sila, ki želi spremembe za vsako ceno, je v nasprotju s silo starega, v nasprotju s Saturnom, ki si ne želi sprememb in jo z vsemi silami skuša ovirati in zaustaviti. Napetost, ki se ustvarja med tema dvema silama, pa kot strelovod vleče nase mlaj v Vodnarju. Ta se nahaja ravno na sredini natančnega kvadrata, ki ga Saturn tvori z Venero (oba planeta tvorita z mlajem, prav tako dinamične in napete aspekte, polkvadarate). To je precej naporen aspekt, saj prinaša občutke zamorjenosti in blokira vizijo boljše prihodnosti, ki jo potrebujemo pri spremembah. Prinaša tudi težave v odnosih in medsebojnem razumevanju. Okolica nas ne podpira, prej hromi in blokira s kritiko. Venera simbolizira naše vrednote, kot tudi to, koliko cenimo samega sebe. Slaba samopodoba običajno prinaša slabo finančno stanje. Slab aspekt med Venero in Saturnom prinaša zatezanje in krčenje na finančnem področju. Tudi na kolektivnem nivoju lahko pričakujemo soočenje z realnim stanjem na finančnih trgih. Aspekt med Venero in Saturnom ne dopušča iluzij in nas običajno na trd način sooči z realnostjo.

Energija mlaja torej prinaša boj in napetost med starim (Saturnom), ki, navkljub nezadovoljstvu, vztraja v območju poznanega, in novim (Uranom), ki se želi osvoboditi in odrezati od teh starih vzorcev. Napeto energijo pa lahko uporabimo za osvetlitev in odpravo naših osebnih neprijetnih občutkov, ki se aktivirajo ob negativnih aspektih Venere in Saturna. Razmislimo, koliko cenimo sami sebe, v kolikšni meri pa smo odvisni od potrdil okolice. Izhajajo naše vrednote iz nas samih ali smo prevzeli vrednote in pričakovanja okolice? Se morda vrednotimo preko tega, kar posedujemo? Znamo poskrbeti zase ali živimo v iluzornem pričakovanju, da bodo drugi poskrbeli za nas? Se imamo radi?

Spremembe so pred nami, samo od nas je odvisno ali si bomo upali naprej ali pa bomo pod težo starih strahov in omejitev skušali spremembe ustaviti. Energija mlaja v Vodnarju nam daje možnost, da se soočimo in predelamo lastne omejitve, ki nas ovirajo pri napredku.

Ni komentarjev :

Objavite komentar