četrtek, 12. januar 2017

Polna Luna na 22° Raka, 12.1.2017

Prva polna Luna v letu 2017 nas bo s svojim močnim energijskim vplivom že kar na začetku leta soočala z izzivi in težnjami po spremembah. Njena energija je uvertura v dinamičen začetek leta, ki nam ga obetajo pozicije planetov kot tudi pojav mrkov, znanilcev sprememb v februarju.

Polna Luna tvori z Jupitrom, Uranom in Plutonom konfiguracijo, ki jo astrologi imenujemo veliki kvadrat (vsi našteti planeti so v medsebojnem kvadratu) in ta napeta energija ustvari močan pritisk, iz katerega se rodijo rezultati. Istočasno pa planeti tvorijo opozicije, in sicer Jupiter, Uran ter Sonce, Pluton, Luna. Opozicije prav tako ustvarijo napetost, ki pa se še posebej odraža v odnosih in od nas zahteva sposobnost kompromisa. Ime, ki se tudi uporablja za to kombinacijo planetov, je Veliki kardinalni križ.

Energija kardinalnih znamenj je iniciativna, polna novih načrtov in zagona in je impulzivna. Določa nove smeri razvoja. To je energija, ki jo potrebujemo za spremembe obstoječega stanja. Aspekt velikega kvadrata v sebi združuje več takih sprememb na različnih življenjskih področjih. Ta energija je zelo naporna in težko obvladljiva, saj se razprši. Za dosego cilja je potrebno premagati mnogo ovir.

Pluton v tesnem kontaktu s polno Luno nam prinaša še eno možnost, da »globinsko počistimo« in odstranimo vsa tista prepričanja, ki nam onemogočajo uspeh in so temelj, na katerem se rodijo spremembe. Vse staro odvečno mora proč, da bi se lahko rodilo novo. Zaradi energij transpersonalnih planetov, ki so v ta aspekt vpleteni, bodo te spremembe res globalne, tako na osebni kot tudi na kolektivni ravni.

Na osebni ravni bodo spremembe občutili tisti, ki imajo planete ali občutljive točke na 21° ali 22°, še posebej, če jih imajo v kardinalnih znamenjih. Na kolektivni ravni pa bomo moč manifestacije aspekta lahko opazovali v napetosti in spremembah, ki jih bo prinesla menjava ameriškega predsednika. Pri naših sosedih Italijanih pa se bo aktivirala konjunkcija med Venero in Saturnom , kar obeta še dodatno poglobitev finančnih težav in posledično odnosov z ostalimi evropskimi državami.

1 komentar :

  1. For example, we might ask that a buyer sets completely different limits for their enjoying in} or that they take a break if we believe they are exhibiting increased threat behavior. We also refrain from displaying and speaking gross sales messages that might make their gaming experience extra harmful. You can claim your 룰렛 Welcome Bonus by making your first deposit. Select the bonus choice earlier than making your deposit and the bonus will be routinely added to your account. The theme of the sport is an journey into the magical world of historic Egypt.

    OdgovoriIzbriši