sreda, 31. januar 2018

Modra Luna

Običajno ima koledarski mesec eno polno Luno, en mlaj in dva Lunina krajca. Obstajajo pa izjeme, in ena izmed njih je, da v koledarski mesec padeta dve polni Luni. To drugo polno Luno imenujemo modra Luna. Ta pojav je dokaj redek in se z godi vsake 2,7 leti. V letu 2018 pa bomo imeli še redkejši pojav, dve Modri Luni in sicer 31.1.2018 in 31.3.2018.

Astrološko je polna Luna čas kulminacije energije, v katerem se dokončujejo in manifestirajo stvari, zamisli, čas predelave »semena«, ki je bilo posajeno ob mlaju. Ob polni Luni velikokrat dobimo nov uvid, kajti polna Luna posveti v temo naše podzavesti in v zavedno prinese potlačene, nepredelane vsebine. Zato sta dve polni Luni v mesecu zelo intenziven čas, v katerem se nam ponuja možnost, da uravnovesimo delovanje in čutenje na področjih, ki jih aktivirata polni Luni in jih simbolično opisujejo astrološke hiše, v katere padeta.

Obstaja pa še druga definicija o sezonski modri Luni, več o njej pa si lahko preberete na https://www.timeanddate.com/astronomy/moon/blue-moon.html

Ni komentarjev :

Objavite komentar