sobota, 11. avgust 2018

Sončev mrk, 11.8.2018 - igre moči

11.8.2018 ob 11:46 se zaključuje poletna serija treh mrkov. Zadnji sončev mrk, ki je obenem tudi zadnji mrk v letu 2018, bo ob 11:49 na 18° Leva. V času mrka bo na nebu šest planetov v retrogradnem hodu in tudi mrk bo tvoril tesen aspekt z retrogradnim Merkurjem. Toliko retrogradnih planetov lahko povzroči to, da se bodo spremembe, ki jih prinaša mrk, manifestirale bolj upočasnjeno, z zamikom, marsikatera verjetno v obdobju pred naslednjim mrkom.

V astrologiji tolmačimo mrk, ki je obenem tudi mlaj, kot čas, v katerem se je dobro lotiti nečesa novega. Več o mrkih v astrologiji >>>

Tudi ta mrk prinaša spremembe in možnost novih začetkov, vendar se bo načrtovano manifestiralo bolj počasi, zato bo potrebno nekatere stvari ponovno razmisliti, vzpostaviti nove povezave in preoblikovati prvotne zamisli. Spremeniti bo potrebno strategije in uporabiti nove, prav nam bodo prišle tudi pogajalske sposobnosti, saj je mrk, poleg retrogradnega Merkurja, tudi v tesnem odnosu z asteroidom Palas.

Planet rasti in dobrih prilik, Jupiter, je v ugodnem aspektu s planetom Neptunom. Ob tem aspektu dobimo občutek, da je vse možno in dosegljivo. Cilji in načrti, ki si jih postavljamo pod vplivom tega aspekta, so velikopotezni in daljnosežni. Aspekt daje možnost uresničitve svojih sanj, vendar se bo potrebno za to spopasti kar z nekaj preprekami, ki jih povzročajo manj ugodni aspekti med Venero in Saturnom, Marsom in Uranom ter Soncem, Luno in Merkurjem z Jupitrom. Ti aspekti obljubljajo uspeh tistim, ki so se pripravljeni za svoj uspeh truditi, biti vztrajni in prilagodljivi.

Napeti aspekti Jupitra se lahko manifestirajo v lahkomiselnosti in želji po hitrem uspehu. Priporočljivo je, da se izogibamo pretiravanju in prevelikemu tveganju. Temu se lahko izognemo, če dobro načrtujemo in si ne naložimo več nalog, kot jih zmoremo. Realni načrti, zmernost in upoštevanje lastnih omejitev pa so lahko recept za uspeh in doseganje želenega. Kajti, kot sem že napisala v prispevku o Luninem mrku, dogodke v letu 2018, tako na osebni kot na kolektivni ravni, močno zaznamuje medsebojni aspekt med Saturnom in Uranom, ki nas osvobaja starih miselnih vzorcev in nam pomaga premagovati ovire, ki jih zaradi njih imamo v življenju. To je obdobje sprememb. Mrki, kot znanilci sprememb, pa so aktivatorji, ki nato sprožijo spremembe. Najmočneje jih bodo občutili tisti posamezniki, ki imajo planete ali občutljive točke horoskopa proti koncu druge dekade fiksnih znamenj, Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja.

Vpliv sončnega mrka na dogodke v Sloveniji

Aspekt med Saturnom in Uranom ima v tem letu tudi močan vpliv na dogajanje v državi Slovenji, saj aktivira njen ascendent v znamenju Kozorogu kot tudi Sonce v znamenju Raka. Ascendent v mundani astrologiji predstavlja državo in njene prebivalce kot celoto, Sonce pa osebo, ki predstavlja v državi vrhovno oblast, v našem primeru je to predvsem predsednik vlade, lahko pa tudi predsednik države. Sončev mrk bo v rojstni karti Slovenije aktiviral precej neugoden položaj Marsa in Venere, ki sta v znamenju Leva v osmi hiši. Njun položaj in njuni aspekti z ostalim delom horoskopa v kolektivni zavesti Slovencev simbolično predstavljajo tiste boleče potlačene teme, ki razdvajajo slovenski narod in ki nato v raznih obdobjih zgodovine zaradi manipulacij oblasti in moči željnih posameznikov eskalirajo v medsebojno sovraštvo.

Zaradi aktivacije te boleče točke v horoskopa naše države, lahko pričakujemo v naslednje pol leta več manipulacij z bolečimi vsebinami narodne zgodovine, ki služijo predvsem pridobivanju lastne moči in razpihovanju narodnega razkola. To medsebojno preigravanje moči pa bo na plan prineslo tudi veliko škandalov in zamolčanih dejstev, še posebej tistih, ki so povezani s finančnim izčrpavanjem in osiromašenjem slovenskega naroda. Obelodanjeno bo večje število zlorab moči. Uporabljene pa bodo tudi bolj pikantne podrobnosti iz zasebnosti politikov. Napetost, ki se v takih procesih sproži, je do neke mere tudi pozitivna, saj se zaradi nje začne govoriti o prikritih tabu temah družbe. Zaradi tega pa nato pride do družbenih sprememb.

Vse to pa v kombinaciji z aspektom Saturna in Urana povzroča opustitev starega že preživetega in prinaša spremembe. Vsekakor pa je pred nami pestro obdobje in nastajajočo vlado čaka veliko preizkušenj. Prve blokade in nezmožnosti delovanja lahko pričakujemo že v oktobru. Z dobrimi pogajalskimi sposobnostmi bi se te težave lahko vsaj za nekaj časa omilile, vendar žal proti koncu tega leta in v prvih mesecih naslednjega lahko znova pričakujemo povečanje napetosti in vedno več neusklajenosti, ki zna biti zelo rušilna.

4 komentarji :

 1. LUNIN SETVENI KOLEDAR ZA SEPTEMBER 2018

  Tokrat bom objavil lunin setveni koledar za letošnji september.

  KORENINA - od 2.septembra ob 9:01 (bik)
  CVET - od 4.septembra ob 13:03 (dvojčka)
  LIST - od 6.septembra ob 14:54 (rak)
  PLOD - od 8.septembra ob 15:29 (lev)
  KORENINA - od 10.septembra ob 16:20 (devica)
  CVET - od 12.septembra ob 19:15 (tehtnica)
  LIST - od 15.septembra ob 1:45 (škorpijon)
  PLOD - od 17.septembra ob 12:07 (strelec)
  KORENINA - od 20.septembra ob 0:51 (kozorog)
  CVET - od 22.septembra ob 13:27 (vodnar)
  LIST - od 25.septembra ob 0:03 (ribi)
  PLOD - od 27.septembra ob 8:15 (oven)
  KORENINA - od 29.septembra ob 14:26 (bik).

  LUNINI DEKLINACIJSKI CIKLI

  SEVERNA STANDSTILACIJA bo 5.septembra ob 7:56 (20°50' sever)
  PADNA EKVATORACIJA bo 11.septembra ob 10:34
  JUŽNA STANDSTILACIJA bo 18.septembra ob 10:35 (20°54' jug)
  DVIŽNA EKVATORACIJA bo 25.septembra ob 20:37.

  Dnevi za obiranje pridelka, cepljenje sadnega drevja in nabiranje cepičev so primerni ob dvižni luni in sicer do 5.septembra ob 7:56 in potem od 18.septembra ob 10:35 dalje.

  Dnevi za presajanje rastlin, sajenje potaknjencev in obrezovanje sadnega drevja so primerni ob padni luni in sicer od 5.septembra ob 7:56 pa do 18.septembra ob 10:35.

  Sonce stopi v ozvezdni pas DEVICE dne 23.septembra ob 2:54, začetek jeseni.

  OdgovoriIzbriši
 2. V teh dneh se je pričel že drugi vročinski val v tem poletju. Pasji dnevi se počasi približujejo h svojemu koncu. Dne 27. julija je bil najdaljši popolni Lunin mrk v tem stoletju. Takrat popoldan je bilo oblačno nebo in to brez ploh in neviht. Ko je Luna vzhajala se je od zahoda razjasnilo in videli smo prečudovit popolni Lunin mrk, najdaljši popolni Lunin mrk 21. stoletja. Popolni Lunin mrk je bil dolg kar 1 uro in 43 minut. Pred nami je tudi kmetijsko - živilski sejem v Gornji Radgoni in letos bo trajal od 25.avgusta pa vse do 2.septembra. Sedaj pa si bomo pogledali Lunine mene v letošnjem septembru.

  LUNINE MENE ZA SEPTEMBER 2018

  ZADNJI KRAJEC bo 3.septembra ob 3:37
  ZADNJI SRPEC bo 6.septembra ob 13:01
  MLAJ bo 9.septembra ob 19:01
  PRVI SRPEC bo 13.septembra ob 4:36
  PRVI KRAJEC bo 17.septembra ob 0:15
  PRVI IZBOČEC bo 21.septembra ob 3:24
  ŠČIP bo 25.septembra ob 3:52
  ZADNJI IZBOČEC bo 28.septembra ob 21:46.

  Keltski solarni praznik MABON bo dne 21.septembra.

  ZAČETEK JESENI bo dne 23.septembra ob 2:54. Tega dne bosta dan in noč enako dolga.

  GOBJI LUNARNI MESEC se prične dne 9.septembra.

  GOBJA POLNA LUNA bo dne 25.septembra, saj bo to prva jesenska polna luna.

  OdgovoriIzbriši
 3. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA SEPTEMBER 2018

  Sedaj si bomo pogledali kakšno vreme bomo imeli v letošnjem septembru.

  V začetku septembra in sicer vse do 2.septembra bo veliko dežja. Spremenljivo in hladno bomo imeli potem od 3. pa do 6.septembra. Veliko dežja bo potem od 7. pa do 9.septembra. Spremenljivo in sicer lepo ob severu ali zahodniku ali dež ob jugu ali jugozahodniku bomo imeli od 10. pa do 12.septembra. Spremenljivo bo od 13. pa do 16.septembra. Lepo bo potem od 17. pa do 20.septembra. Spremenljivo in hladno bo od 21. pa do 28.septembra. Lepo bo potem od 29.septembra dalje.
  Kot kaže bodo okoli gobje polne lune to je 25.septembra gobe le rasle.

  OdgovoriIzbriši
 4. OB KONCU PASJIH DNI SO RADE HUDE NEVIHTE

  V četrtek, 23.avgusta se končujejo pasji dnevi. Pravijo, da takrat ko se končujejo pasji dnevi so hude nevihte. Morda bo tako tudi v četrtek. Jaz sem do sedaj vsako leto spremljal kakšno vreme je 23.avgusta. Vsako leto so bile hude nevihte. Sedaj se spomnim da samo enega leta 23.avgusta ni bilo neviht, sicer pa čisto vsako leto so bile na ta dan nevihte, v nekaterih letih pa celo hude s neurji. Po koncu pasjih dni se prične kmetijsko - živilski sejem v Gornji Radgoni, takrat pa rado dežuje. Ponavadi sledijo ob koncu pasjih dni nevihte in za temi nevihtami v naslednjih dneh poslabšanje vremena. Letos se nam po Herschlovem vremenskem ključu obeta od 27.avgusta pa vse do konca avgusta hladno, oblačno in deževno. Je pa takšno vreme sedaj tudi napovedano. Temperature bodo padle celo do 15°C.
  Koruzna polna luna, ki bo sedaj v nedeljo se spremeni v bližini poldneva, to pa je po tem Herschlovem vremenskem ključu seveda veliko dežja.
  Pred nami je mesec september in že skoraj jesen.

  OdgovoriIzbriši