ponedeljek, 30. januar 2017

Leto 2017 - leto ognjenega Petelina, kitajski horoskop

Kitajci praznujejo novo leto ob drugem mlaju po zimskem solsticiju. Letos se je kitajsko novo leto pričelo 28.1.2017, končalo pa se bo 15.2.2018.

Po kitajskem horoskopu je letos leto ognjenega Petelina. Petelin, ki je deseto znamenje kitajskega zodiaka, je znan po samozavesti, pogumu, ponosu, energičnosti in strasti. Poudarjene lastnosti pa so tudi natančnost, točnost in perfekcionizem.

Pričakujemo lahko, da bo energija leta 2017 pod njegovim vplivom navdušujoča, energična, pa tudi vztrajna. Čutiti bo močno željo po premiku naprej, težnjo po napredku in spremembah obstoječega stanja. Tisti, ki bodo sprejeli odgovornost za svoj napredek in se bodo zanj trudili, lahko pričakujejo uspešno in produktivno leto. Vložen trud bo nagrajen in bo prinesel rezultate. Čas je dober za zaključevanje v preteklosti začetih projektov. Prav tako je čas ugoden za načrtovanje dolgoročnih ciljev.

Bodite fokusirani in ne razpršite svojega delovanja, temveč se lotite zgolj enega opravila na enkrat. Ker je energija Petelina strastna, bodo v letu 2017 prosperirali tisti projekti, ki jih delamo s strastjo in veseljem. Imeli bomo več poguma in energije za reševanje preprek in težav.

Slaba plat znamenja Petelina je togost in konzervativnost, zaradi česar težko spreminja svoje razmišljanje in prepričanja. Leto Petelina je leto sprememb in novih začetkov, zato premagajte strah in notranje omejitve in bodite odprti za sprejemanje in učenje novih stvari.

Srečna števila v letu 2017 so 5, 7 in 8.

Ugodne smeri neba so Z, JZ in SV.

Srečne barve: zlata, rjava in rumena. Izogibajte pa se rdeče barve.

Leto bo zelo ugodno za znamenja: Zmaj, Kača, Bivol, Petelin, Podgana in Tiger. Mešano ugodno – neugodno bo za znamenja: Koza, Svinja in Opica. Leto pa bo neugodno za znamenja: Zajec, Konj in Pes.

9 komentarjev :

  1. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA FEBRUAR 2017

    Tokrat bom objavil približno vreme po Herschlovem vremenskem ključu za letošnji februar. Verjetnost da bo tako vreme bo kar 70 odstotna. No pa si poglejmo vreme za letošnji februar.

    V začetku februarja bo vreme spremenljivo, bo nekaj dežja in tudi nekaj Sonca. Od 4. pa do 7.februarja se bo nadaljevalo spremenljivo vreme, spremenljivemu vremenu pa se bo pridružil tudi veter. Od 8. pa do 10.februarja se nam obeta veliko padavin, vendar bo bolj verjetno da bo prej deževalo kakor snežilo. Od 11. pa 14.februarja pa bo lepo vreme, v kolikor ne bo pihal jugozahodni veter bo takrat kar precej mrzlo. Od 15. pa vse do 22.februarja se nam obeta kar precej spremenljivo vreme, padavin ne bo dosti pa še te bodo le ob južnem in zahodnem vetru. Od 23. pa do 26.februarja bomo imeli lepo vreme brez padavin. Dne 27. in 28.februarja bo bolj spremenljivo vreme, vendar takrat ne bo ravno mrzlo.

    OdgovoriIzbriši
  2. HERSCHLOV VREMENSKI KLJUČ ZA SLOVENIJO

    Angleški kemik, fizik in astronom John William Herschel (1792-1871) sicer sin slavnega astronoma Williama Herschel (1738-1822) kateri je leta 1781 odkril planet Uran je izdelal tabelo na podlagi katere lahko za določen dan v letu ugotovimo vreme, če vemo ob kateri uri nastopi določena Lunina mena in sicer ob kateri uri nastopi mlaj, prvi srpec, prvi krajec, prvi izbočec, ščip, zadnji izbočec, zadnji krajec in zadnji srpec.

    Ta vremenski ključ si lahko najenostavneje zapomnimo tako in sicer bo vreme tem bolj lepo tem bližje polnoči nastopi posamezna Lunina mena ter tem bolj bo vreme grdo čim bližje poldnevu nastopi posamezna Lunina mena. V kolikor nastopi posamezna Lunina mena v bližini 6. ali 18. ure se vreme bolj nagiba k spremenljivemu vremenu. Če nastopi neka Lunina mena ob 3:00 je to že znak spremenljivega vremena, medtem če nastopi posamezna Lunina mena ob 2:59 bo še lepo vreme, enako je če nastopi posamezna Lunina mena ob 9:00 bo deževno ali sneženo vreme, ob 15:00 že bolj spremenljivo ter ob 21:00 že lepo vreme.

    OdgovoriIzbriši
  3. HERSCHLOV VREMENSKI KLJUČ ZA SLOVENIJO

    Herschlov vremenski ključ pravi, če nastopi posamezna Lunina mena ob tej uri in sicer poleti v obdobju od 16.aprila do 15.oktobra bo naslednje vreme:

    od 0h do 2h - lepo
    od 2h do 3h - lepo in bolj hladno
    od 3h do 4h - spremenljivo in hladno
    od 4h do 9h - spremenljivo
    od 9h do 10h - dež
    od 10h do 14h - veliko dežja
    od 14h do 15h - dež
    od 15h do 18h - spremenljivo
    od 18h do 21h - spremenljivo in sicer lepo ob severu ali zahodniku, dež ob jugu ali jugozahodniku
    od 21h do 0h - lepo.

    Herschlov vremenski ključ pravi, če nastopi posamezna Lunina mena ob tej uri in sicer pozimi v obdobju od 16.oktobra do 15.aprila bo naslednje vreme:

    od 0h do 2h - lepo ali megleno in mrzlo, če ni jugozahodnika
    od 2h do 3h - lepo in viharno
    od 3h do 6h - spremenljivo s snegom in viharjem
    od 6h do 9h - spremenljivo z dežjem ob severozahodniku ter s snegom ob vzhodniku
    od 9h do 10h - sneg in dež
    od 10h do 12h - sneg ter mrzlo in mrzel veter
    od 12h do 14h - sneg in dež
    od 14h do 15h - bolj dež kot sneg in manj mrzlo
    od 15h do 16h - spremenljivo in manj mrzlo
    od 16h do 18h - spremenljivo
    od 18h do 21h - spremenljivo z dežjem in snegom ob jugu ali zahodniku
    od 21h do 0h - lepo.

    Ta Herschlov vremenski ključ pravilno napoveduje vreme prav za Slovenijo. V kolikor dobimo točno vreme moramo vedno čas Lunine mene upoštevati po srednjeevropskem času UTC+1h, oziroma če takrat ko je pri nas v veljavi poletni čas tem časom kateri napovedujejo določeno vreme prištejemo eno uro oziroma obenem upoštevamo čas Lunine mene v poletnem času.
    Lunina mena katera nastopi v času od 22. pa do 2. ure kaže na obilo jasnega vremena, Lunina mena katera nastopi v času od 10. pa do 14. ure kaže na obilne padavine v tistem času. Ta vremenski ključ moramo razumeti tako, da se tako vreme ponavadi prične pojavljati en dan po tej Lunini meni katera napoveduje tako vreme in tako vreme ponavadi traja do naslednje Lunine mene, ko se vreme lahko spet spremeni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vstopili smo v februar, danes piha kar precej močan topel jugozahodnik, sneg je že skoraj povsem pobralo. Je pa danes tudi sredina astronomske zime, torej vstopamo v drugo polovico koledarske zime. Že pregovor pravi, če se pred sredino zime sneg topi in teče iz ledenih sveč pride še ena zima. Toda to se bo sedaj v kratkem uresničilo. Vendar se bo polarna zelo mrzla zima spet vrnila. Nekako po 10.februarju bo nad Slovenijo izredno mrzel polarni zrak, temperature bodo zjutraj marsikje po Sloveniji pod -15 stopinj Celzija. In kot kaže se bo takrat po 10. februarju vreme povsem ravnalo tudi po Herschlovem vremenskem ključu. Takrat bo očitno jasno ali megleno ter zelo mrzlo, ker ne bo pihal jugozahodnik ampak mrzel polarni severovzhodnik. Sedaj pa si bomo pogledali Lunine mene za letošnji marec.

    LUNINE MENE ZA MAREC 2017

    PRVI SRPEC bo 2.marca ob 3:07
    PRVI KRAJEC bo 5.marca ob 12:32
    PRVI IZBOČEC bo 9.marca ob 0:00
    ŠČIP bo 12.marca ob 15:54
    ZADNJI IZBOČEC bo 16.marca 14:11
    ZADNJI KRAJEC bo 20.marca ob 16:58
    ZADNJI SRPEC bo 24.marca ob 15:23
    MLAJ bo 28.marca ob 3:57
    PRVI SRPEC bo 31.marca ob 10:56.

    ZAČETEK POMLADI bo 20.marca ob 11:29. Tega dne bosta dan in noč enako dolga.

    Keltski solarni praznik OSTARA bo dne 23.marca.

    ZVONČKOVA POLNA LUNA bo dne 12.marca, saj bo to tretja zimska polna Luna.

    ČEMAŽEV LUNARNI MESEC se prične dne 28.marca.

    VENERA bo v spodnji konjunkciji s Soncem dne 25.marca ob 11:17. Do Venerinega tranzita seveda ne bo prišlo, ker bo Venera šla navidezno kar precej bolj severno od Sonca.

    OdgovoriIzbriši
  5. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA MAREC 2017

    Letošnji marec kar se tiče vremena bo kar precej spremenljiv, imeli bomo hladne dneve, dež pa tudi sneg. Zagotovo se nam lepši mesec obeta letošnji maj saj bo kar precej sončen, nekaj dežja bo le v začetku in potem tudi na koncu maja. Sedaj pa si bomo pogledali kakšno vreme nas čaka po Herschlovem vremenskem ključu za letošnji marec pri nas v Sloveniji.

    Do 1.marca bomo imeli bolj spremenljivo vreme, nekaj bo dežja a ne bo mrzlo za ta letni čas. Od 2. pa do 5.marca se nam obeta spremenljivo mrzlo vreme, občasno bo zelo rahlo snežilo, padavin bo izredno malo, bo pa tudi precej viharno vreme. Od 6. pa do 8.marca se nam obeta sneg ali pa morda dež, padavine pa bodo te tri dni kar obilne. Od 9. pa do 12.marca bomo imeli jasno ali pa megleno vreme, bo pa tudi mrzlo v kolikor ne bo pihal jugozahodni veter. Od 13. pa do 16.marca bomo imeli spremenljivo in manj mrzlo vreme. Od 17. pa do 20.marca pa se nam obeta deževno in tudi manj mrzlo vreme. Spremenljivo vreme se bo nadaljevalo in bo tako tudi od 21. pa do 24.marca. Dne od 25. pa do 27.marca bo tudi spremenljivo vreme in bo manj mrzlo, verjetno bo pa takrat bolj deževalo. Dne 28.marca nas čakajo ohladitve imeli bomo spremenljivo vreme s snegom in viharjem in tako vreme bomo imeli nekje do 30.marca, snega pa bo zapadlo zelo malo. Od 31.marca dalje pa se nam obeta obilno sneženje z mrzlim vremenom, pihal pa bo tudi mrzel veter.

    OdgovoriIzbriši
  6. HERSCHLOV VREMENSKI KLJUČ NA KRATKO

    Na kratko si lahko zapomnimo ta Herschlov vremenski ključ nekako takole.

    Herschlov vremenski ključ na splošno pravi, če nastopi posamezna Lunina mena ob tej uri bo naslednje vreme:

    od 3h do 9h - spremenljivo
    od 9h do 15h - dež ali sneg, v obdobju od 16.aprila pa do 15.oktobra se nam obeta v glavnem dež, v obdobju od 16.oktobra pa do 15.aprila pa se nam v glavnem obeta sneg
    od 15h do 21h - spremenljivo
    od 21h do 3h - lepo.

    Na kratko si lahko ta Herschlov vremenski ključ zapomnimo nekako takole:
    Vreme bo tem bolj lepo, čim bližje polnoči nastopi posamezna Lunina mena, ter vreme bo tem bolj grdo, čim bližje poldnevu nastopi posamezna Lunina mena.
    Lunina mena katera nastopi med 10. in 14. uro kaže na obilne padavine v tistih dneh, ter Lunina mena katera nastopi med 22. in 2. uro kaže na obilo lepega, jasnega vremena v tistih dneh.

    OdgovoriIzbriši
  7. LUNA IN VREME

    Luna resnično vpliva tudi na vreme, saj se poleg Herschlovega vremenskega ključa prisotni še drugi dejavniki in ti dejavniki so naslednji:

    LUNA VPLIVA TUDI NA TEMPERATURE

    - v času od mlaja pa do polne Lune je ponavadi bolj mrzlo kot v drugi polovici lunarnega meseca.
    - v času od polne Lune pa do mlaja je ponavadi bolj toplo kot v prvi polovici lunarnega meseca.

    LUNA VPLIVA TUDI NA PADAVINE

    - v času od mlaja pa do polne Lune je ponavadi več padavin in manj jasnega vremena kakor v drugi polovici lunarnega meseca.
    - v času od polne Lune pa do mlaja je ponavadi manj padavin in več jasnega vremena kakor v prvi polovici lunarnega meseca.

    LUNA IN NEVIHTE

    - nevihte se najpogosteje pojavljajo ob mlajih in polnih Lunah. Kot kaže, da na nevihte vpliva tudi nekakšna linijska gravitacija med Soncem, Zemljo in Luno. Opažanja kažejo, da so nevihte najpogostejše v času od 2 dni pred mlajem do 2 dni po mlaju. Enako se nevihte zelo rade pojavljajo v času od 2 dni pred polno Luno do 2 dni po polni Luni.
    - nevihte se zelo rade pojavljajo, ko posamezna Lunina mena nastopi od 3. pa do 9. ure, ter od 15. pa do 21. ure in to v času od 16.aprila pa do 15.oktobra.
    - nevihte se zelo rade pojavljajo tudi, ko je Luna v najsevernejši deklinaciji, oziroma se Luna nahaja v ozvezdju Bika ali Dvojčkov, oziroma se nahaja v astrološkem znamenju Dvojčkov in Raka.

    LUNIN PERIGEJ, APOGEJ IN VREME

    Tudi Lunin perigej in apogej vplivata na vreme pri nas. Torej Lunin perigej je točka, ko je Luna najbližja k Zemlji, apogej pa je točka, ko je Luna najbolj oddaljena od Zemlje.
    Ta vremenski ključ okoli Luninega perigeja in apogeja si lahko zapomnimo nekako takole:

    - takrat, ko je Luna v bližini perigeja se vreme zelo rado spreminja.
    - takrat, ko je Luna v bližini apogeja se vreme ne rado spreminja in je več dni zaporedoma enako.

    OdgovoriIzbriši
  8. NOCOJŠNJI POLSENČNI LUNIN MRK ZARADI OBLAČNEGA VREMENA ŽAL PRI NAS NE BO VIDEN

    To noč, ki je pred nami bo nastopil polsenčni Lunin mrk in se bo pričel ob 23:34, vrhunec mrka nastopi ob 1:44, mrk pa se konča ob 3:53. Ob vrhuncu mrka bo v Zemljino polsenco zašlo 98,8% Luninega navideznega premera. Mrk bo viden ob jasnem vremenu iz Evrope, Afrike, Azije, iz Severne in Južne Amerike ter iz zahodnega dela Indijskega oceana in iz vzhodnega dela Tihega oceana. Celoten polsenčni mrk pa bo dolg 4 ure in 19 minut.

    To noč žal zaradi oblačnega vremena polsenčni Lunin mrk iz naših krajev ne bo viden. Sedaj trenutno pri meni še dežuje, na cesti se pojavlja tudi poledica, dež bo jutri dopoldan že ponehal in jutri popoldan bo pri nas že jasno in tako vreme bo nekje vse do torka. Predvsem v ponedeljek in torek bo pri nas zjutraj celo okrog -10 stopinj Celzija. No danes je pri meni sneg že prešel v dež. Na zemlji je sedaj pri meni nekje okrog 3 cm snega. Po 15.februarju pa se nam obeta spet bolj spremenljivo vreme in seveda pridejo otoplitve, saj se bo podnevi ogrelo celo do 11 stopinj Celzija. Padavin ravno ne bo dosti, snega ne bo ker bo pretoplo, bo pa dež. In kot kaže se te dni vreme skoraj povsem ravna po Herschlovem vremenskem ključu.

    Današnji polsenčni Lunin mrk zaradi oblačnega in deževnega vremena žal pri nas ne bo viden. Naslednji delni Lunin mrk bo nastopil letos dne 7.avgusta zvečer in iz naših krajev bo zvečer morda viden. Takrat bo spet odvisno od več sreče z vremenom. Upajmo, da nas 7.avgusta čaka več sreče z vremenom.

    OdgovoriIzbriši
  9. JUTRI JE SNEŽNA POLNA LUNA

    Jutri ob polsenčnem Luninem mrku je druga zimska polna Luna imenovana snežna polna Luna. Nastopila pa bo ob 1:33. Danes je sicer zapadlo pri nas vsaj 3 cm snega, tako da bo jutrišnja polna Luna vsaj malo res snežna.

    OdgovoriIzbriši