nedelja, 24. februar 2013

Ponovna revizija preteklosti – retrograden Saturn (astrološki dogodki do poletja 2013)

Saturn je relativno počasen planet in bo v retrogradnem gibanju kar nekaj mesecev (od 18.2.2013 do 8.7.2013). Zaradi svojega počasnega gibanja, ima velik vpliv na dogajanje v družbi.

Ko je Saturn retrograden, njegova sposobnost postavljanja pravil, omejitev in meja ne deluje tako dobro, kot običajno. Zato je to dober čas za ponovno revizijo in pregled naših odgovornosti in zadolžitev. Potrebno se je odločiti, ali služijo svojemu namenu ali delujejo ali jih bo potrebno reorganizirati in postaviti nova pravila in strukture.

Saturn v Škorpijonu bo prinesel na dan tudi bolj negativne plati tega znamenja: nadzor, zlorabe, izdaje, manipulacije in igre moči. Na plan bodo prenesene tudi zato, ker je Škorpijon znamenje regeneracije in transformacije. Negativne plati bodo preobražene in spremenjene v bolj trdne in stabilne strukture. Če ti procesi transformacije, tako na osebnem, kot družbenem nivoju, ne bodo potekali dovolj hitro oziroma se jih bo poskušalo zaustavljati, bo to prineslo ogromno frustracije, razočaranja in nezadovoljstva.

Na svojem počasnem retrogradnem potovanju bo Saturn tvoril zanimive aspekte. Konec marca 2013 bo tvoril dve konfiguraciji, imenovani jod ali Božji prst, Saturn-Jupiter-Pluton (1. jod) in Jupiter-Saturn-Uran (2. jod). Napeta energija jodov bo od nas zahtevala soočenje z realnostjo, porušila se bodo nerealna pričakovanja. Ti dogodki se bodo odražali še posebej na družbenem nivoju, kjer bo prišlo do streznitve in soočenja s posledicami finančnih zlorab, prevar in korupcij.

Jod Saturn-Jupiter-Pluton je imel močan vpliv na dogajanje v Sloveniji, saj je botroval začetku vstaje slovenskega naroda. Tudi drugi jod bo s svojo napetostjo sprožil začetek pomembnih dogodkov v Sloveniji. Napetost situacije bo še povečevala serija mrkov 25.4.2013, 10.5.2013 in 25.5.2013.

Na koncu svojega retrogradnega hoda (konec junija, začetek julija 2013), tik preden bo zopet postal direkten, bo Saturn z Neptunom v Ribah in Jupitrom v Raku tvoril veliki aspekt, tako imenovani veliki vodni trigon, ki bo v težke čase, polne preizkušenj, prinesel nekoliko olajšanja in naivnega optimističnega verjetja v boljšo prihodnost. Veliki trigon je aspekt ugodja in nekatere bo njegova energija zazibala v upanje, da so se našle rešitve, da bo spet vse po starem in da ne bo potrebno nič spremeniti.

Ni komentarjev :

Objavite komentar