torek, 9. julij 2013

So dogodki na trgu Tahrir znanilci začetka rušenja sil moči?

Astrološka razlaga dogodkov v Egiptu

V astrologiji poznamo tako imenovane velike aspekte. To so za človeštvo evolucijski aspekti, kot je na primer Uran kvadrat Pluton, ki prinaša radikalne družbene spremembe, s katerimi se trenutno soočamo. Njihov vpliv je dolgotrajen, saj lahko traja kar nekaj let.
Energija takega aspekta je neosebna, transpersonalna in kot taka prinaša spremembe na kolektivni ravni. Da bi se zgodil nek premik na kolektivni ravni, pa se morajo dogoditi neki ključni dogodki, ki nas silijo v mišljenjske spremembe ali pa so aktivatorji novih dogodkov, s katerimi se moramo soočiti in spopasti, da bi se izvedel evolucijski premik.
V mundani, svetovni astrologiji, ki tolmači horoskope držav in družbeno dogajanje, te dogodke sprožijo hitrejši planeti, ki na svoji poti po Zodiaku aktivirajo počasnejše planete v velikem aspektu.
Pri dogodkih na trgu Tahrir je bil sprožilec tranzitno Sonce, ki je na dan menjave oblasti kvadratiralo Urana in s tem aktiviralo energijo velikega aspekta Uran Pluton.
Uran je v astrologiji planet svobode in nenadnih sprememb. Iz svoje trenutne pozicije v znamenju Ovna neti upore in proteste proti obstoječim strukturam oblasti. Je v napetem aspektu in se bori z energijo Plutona v Kozorogu, ki simbolizira skrito, nevidno moč. Moč, ki nekje v ozadju plete svoje mreže in vleče niti. Takšno moč imajo transnacionalne korporacije in politične elite. To je moč multinacionalk, ki s pomočjo raznih ekonomskih prijemov pridobivajo moč nad državami.
Stanje v Egiptu vsekakor ni po volji enemu od simbolov te moči - ZDA, ki mu, kot svetovnemu policaju, samooklicanemu nosilcu in varuhu demokracije, v tej regiji uhaja nadzor.
Aktivacija kvadrata med Uranom in Plutonom na teh področjih lahko povzroči močan konflikt in navzkrižje interesov svetovnih velesil. Na površje bo znova priplaval »problem z Iranom«, ki ima svoje Sonce na 11 stopinj Ovna. Države, ki imajo planete ali kotne točke od 8 do 13 stopinj kardinalnih znamenj, so trenutno na udaru aspekta Uran Pluton. Iran lahko s tranzitnim Uranom na Soncu postane nosilec oziroma pomemben akter upora proti trenutnim obstoječim oblikam avtoritete in moči. Sonce Irana tvori napete aspekte z Soncem ZDA in Neptunom Izraela, katerega interese varujejo ZDA. Ti aspekti se bo manifestirali v povečani obliki napetosti in konfliktov med državami.
Aspekt med Uranom in Plutonom prinaša radikalne spremembe sil moči in avtoritete. Dogodki iz trga Tahrir pa so aktivatorji oziroma znanilci, preko katerih lahko zaslutimo, v katero smer se bo premikal tok sprememb in nakazujejo smer razvoja novega reda, ki se bo rodil na ruševinah starega.

Ni komentarjev :

Objavite komentar