sreda, 17. julij 2013

Prizemljite svoje sanje



V naslednjih dneh (od 17.7.2013 do 19.7.2013) se nam obeta eden izmed najpomembnejših astroloških dogodkov, ki bodo zaznamovali leto 2013, veliki trigon. To konfiguracijo tvorijo planeti, ki so v zodiakalnem krogu med seboj povezani s 120 stopinjskimi koti, trigoni. Ti prinašajo podporo, ugodne priložnosti in srečo. V tem času je priporočljivo biti aktiven in se ne prepustiti ležernim energijam, ki pa so negativen izraz tega aspekta. Ker so običajno planeti v velikem trigonu v istem elementu, poznamo vodni, zemeljski, zračni in ognjeni veliki trigon.

Trigon, ki se bo na nebu oblikoval v naslednjih dneh, je veliki vodni trigon. Medsebojno bo povezal energijo planetov Saturna, našega zemeljskega učitelja, Neptuna, ki je planet upanja in idealov ter Jupitra, ki prinaša napredek in širitev. Njegov pozitiven vpliv bo prinesel svetel žarek upanja v te težke čase, ki jih povzročajo napeti aspekti drugih planetov.

Takšna konfiguracija je redka, na zadnje je bil tak položaj planetov leta 543 in za naslednjo takšno postavitev bo potrebno počakati do leta 5132.
 
Vsi trije planeti se nahajajo v vodnih znamenjih. Element vode pa je zelo socialen in v ljudeh vzbuja občutek močne emocionalne povezanosti. Tudi narava planetov Saturna in Jupitra je socialna in povezovalna, medtem ko Neptun sega preko obstoječih osebnih in socialnih meja in hrepeni po odrešitvi v ponovni združitvi s celoto. Element vode bo iz kolektivnega rezervuarja na površje prinesel mehkejšo žensko energijo, energijo srca, ki je energija združevanja, medsebojnega sprejemanja in razumevanja.

Ta čas bo zaznamovan s čustveno pretresljivimi dogodki na kolektivni ravni, ki bodo ljudi medsebojno povezovali. Ker je močno poudarjen vodni element, je dobro, da smo pozorni na svoje »občutke«, sanje in intuitivne prebliske. Energija tega obdobja je zdravilna in je dobra za celjenje čustvenih ran iz naše preteklosti.

Vpliv velikega trigona boste močneje občutili, če imate planete med 2. in 6. stopinjo znamenj. Še posebej to velja za vodna in zemeljska znamenja, ki lahko v tem obdobju uresničijo oziroma »prizemljijo« svoje sanje.

Ni komentarjev :

Objavite komentar