sreda, 22. januar 2014

Izbruhi nasilja v Kijevu - manifestacija kvadrata Uran Pluton



Kot sem zapisala v letnem horoskopu za leto 2014, bodo postali nemiri in protesti v tem letu veliko bolj nasilni, kot so bili prejšnja leta.

V Kijevu smo bili danes priča dogodkom, ki so manifestacija povečujoče se napetosti kvadrata med Uranom in Plutonom. Sprožilec dogodkov pa je bila Luna, ki je iz znamenja Tehtnice vstopila v napet aspekt z obema planetoma in nastala je nova konfiguracija, ki še stopnjuje napetost in jo v astrologiji imenujemo T-kvadrat.


In zakaj ravno Ukrajina? Zato, ker je rojstni Uran v horoskopu Ukrajine v tem času aktiviran s trenutnim napetim aspektom med tranzitnima planetoma, Uranom in Plutonom. Če pogledamo horoskop Ukrajine, vidimo, da je Uran (planet nenadnih sprememb) v konjunkciji z ascendentom, ki simbolizira narod in državo. Ta aspekt govori o tem, da so Ukrajinci revolucionarnega in uporniškega duha, da težijo k demokratični in enakopravni državi in so nastrojeni proti avtoritativnim sistemom. Uran v horoskopu države med drugim simbolizira tudi opozicijo v državi in kadar tvori dobre aspekte, prinaša napredne spremembe in več pravic državljanom. Če pa tvori napete aspekte, kot jih sedaj, pa prinaša revolucije, vstaje in nenadne izbruhe nasilja.

Ker se napetost kvadrata med Uranom in Plutonom stopnjuje, se stanje v Ukrajini ne bo kmalu umirilo. Pričakujemo lahko še več napetosti in nasilnih spopadov. Vladujoča struktura bo poskušala z represivno zakonodajo umiriti narod. Zopet močno povečanje napetost in agresije pa lahko ponovno pričakujemo od sredine februarja naprej.

Ni komentarjev :

Objavite komentar