četrtek, 24. april 2014

Kaos Velikega križa v Sloveniji

O tem, da lahko, zaradi vpliva Velikega kardinalnega križa in mrkov, v mesecu aprilu 2014 pričakujemo izjemne dogodke, astrologi opozarjamo že nekaj časa. Energija Velikega kardinalnega križa pa ne vpliva samo na posameznike, ampak tudi na horoskope držav. Kako se njegova eksplozivna napetost manifestira, pa lahko opazujemo že nekaj časa. Na primer Ukrajina, Rusija in ZDA so le ene izmed držav, katerih rojstni horoskopi so aktivirani z njegovo energijo.

horoskop Slovenije
Tudi Slovenci se nismo izognili njegovim vplivom. V horoskopu Slovenije je aktiviral Urana v 1. hiši in Merkurja v 7. hiši. Napetost se odraža tako v trenutnem političnem kaosu, kot potresih in povečanem številu nesreč.

1. hiša v mundani astrologiji predstavlja narod, usodo naroda, glavno mesto države. V 1. hiši horoskopa Slovenije se nahajata planeta Uran in Neptun. To sta planeta, ki medsebojno povezujeta dva nezdružljiva pola oziroma dve nezdružljivi ideologiji, kot sta npr. komunizem in kapitalizem. V 90. letih sta ta dva planeta tvorila konjunkcijo v znamenju Kozoroga, kar je pripeljalo do rekonstrukcije narodov v Evropi.

Slovenija in Ukrajina imata ascendent v Kozorogu in s tem konjunkcijo Urana in Neptuna v 1. hiši. V narodu obeh držav je ves čas prisotna napetost med dvema različnima poloma. To državi razdvaja in slabi, kar pa s pridom izkoristijo posamezniki, ki hlepijo po moči in oblasti.

horoskop Ukrajine
Že nekaj časa je rojstna pozicija Urana in Neptuna v horoskopih Slovenije in Ukrajine aktivirana s trenutnim kvadratom, ki ga medsebojno tvorita Pluton in Uran. Energija tega kvadrata še povečuje in stopnjuje napetost med poloma, kar se v Ukrajini manifestira v obliki oboroženih spopadov. V Sloveniji pa tudi lahko v naslednjih mesecih pričakujemo stopnjevanje napetosti med obema političnema poloma, kot tudi povečevanje narodne razcepljenosti.

V zgodovini je kvadrat med Plutonom in Uranom prinašal radikalne spremembe narodov in nacij. Spremembe nastanejo, ko se poruši staro in na ruševinah starega nastane novo (npr. prejšnji kvadrat med letoma 1932 in 1934 je botroval rasti Velike Nemčije). Tudi trenutno imamo v Evropi podobno situacijo. Nemčija krepi svoj vodilni položaj v Evropi, med ostalimi narodi pa se pojavljajo težnje po neodvisnosti in odcepitvah tako od Evrope kot tudi od matičnih držav. Ker sta Uran in Pluton del Velikega kardinalnega križa, pa se ta napetost ravno v tem času še povečuje.

Pluton je gospodar podzemlja in kot tak prinaša vsebine nezavednega v zavedno, s tem posveti v temo in razkrije skrito. Afere, kot so WikiLeaks in Snowden, so zunanja manifestacija čiščenja nezavednih vsebin kolektivnega, ki se dogaja pod vplivom velikega aspekta med Plutonom in Uranom. Pod vplivom »čistilne« energije Plutona bomo soočeni z destruktivno silo, ki nastaja znotraj polarizacije. Ker Pluton v Kozorogu simbolizira moč in avtoritete, tako gospodarske kot politične, bodo na plan prišle temačne plati sil moči in avtoritet, kot so egoizem, manipulacija, nasilje in totalitarizem.

V horoskopu Slovenije se nahaja Pluton v znamenju Škorpijona v 10. hiši. Pri tem tvori napet aspekt z Marsom in Venero v 8. hiši v Levu. 10. hiša v mundani astrologiji predstavlja oblast. Položaj Plutona v znamenju Škorpijona s tako napetimi aspekti govori o samouničevalnih gonih v narodu. Ta agresivna samodestruktivnost naroda se je izrazila že v preteklosti, ko je prišlo do medsebojnih pobojev. Nepreživelo travmo teh strašnih dogodkov pa znajo dobro, v interesu lastne koristi, zmanipulirati posamezniki, ki težijo po moči in oblasti. Narod s takim položajem planetov izvoli ljudi, ki navzven manifestirajo lažne podobe moči, kot so aroganca, vzvišenost, bolestni egoizem. Sla po oblasti in moči jih obsede do te mere, da zgubijo stik z realnostjo ter moralnimi in etičnimi vrednotami, zato ni nenavadno, da smo tako pogosto priča kriminalnim dejanjem ljudi, ki so na oblasti.

V naslednjih dveh letih bo, žal, zaradi kvadrata med Plutonom in Uranom, ki je prišel na rojstno pozicijo Urana in Neptuna v rojstnem horoskopu Slovenije, prišlo še do poglabljanja razpetosti med ideologijama. Nezmožnost postaviti interese naroda pred lastne interese ali v imenu lastnih interesov vzpodbujati razcepljenost naroda je v teh težkih časih, ko bi morali zbrati vso razpoložljivo energijo, izredno uničevalno. Če Slovenci v naslednjih dveh letih ne bomo prepoznali teh destruktivnih vzorcev, ki nas slabijo in delajo ranljive, bodo našo šibkost izkoristili drugi in lahko se nam zgodi, da bomo zato izgubili svojo neodvisnost in moč odločanja. Drugi pa bodo seveda gledali na svoje interese in ne na interese slovenskega naroda. Prišli smo do točke, ko narodna sprava ne more biti več samo leporečje za nabiranje glasov, ampak je objektivna nuja.

Tudi potres, ki smo ga te dni čutili v Sloveniji, je povezan z intenzivno energijo Velikega kardinalnega križa, kajti med astrologi je znano, da aspekti Urana in Plutona simbolizirajo eksplozije zavrte energije, kar se v naravi lahko manifestira v obliki potresov, izbruhov vulkanov... Tla se še nekaj časa ne bodo umirila, še posebej bomo to čutili v osrednji Sloveniji in prestolnici.

Kaj še lahko pričakujemo v Sloveniji
Planeti, ki so vključeni v Veliki kardinalni križ, aktivirajo v horoskopu Slovenije, poleg Urana, tudi planet Merkur, ki se nahaja v 7. hiši, ki simbolizira v horoskopu države odnose s tujino, diplomacijo, kot tudi spore in spopade z drugimi državami. Pričakujemo lahko povečane pritiske in sankcije s strani drugih držav. Ker Merkur vlada 6. hiši in 9. hiši, se bo na področjih, ki so povezana s temi hišami, stopnjevala napetost, v polni luči se bodo osvetlile prikrite napake in pomanjkljivosti, kar bo stopnjevalo napetost in pokazala se bo neizbežnost in nujnost korenitih reform. Merkur v 6. hiši v horoskopu države simbolizira zdravje naroda, državne službe, delavski razred, zdravstvo in vojsko. V 9. hiši pa simbolično predstavlja zakonodajo, visoko šolstvo in fakultete ter religijo.

Ker tudi mrki "razsvetljijo" stvari, lahko pričakujemo kar nekaj škandalov, ki bodo razsvetlili pravo stanje in bodo zato povod za spremembe.

Spopad med Alenko Bratušek in Zoranom Jankovićem

Vir o času ustanovitve držav: Nicholas Champion, The Book od World Horoscope

Ni komentarjev :

Objavite komentar