nedelja, 27. april 2014

Sončni mrk 29.4.2014

delni, ob 8:15 na 8°52' Bika

Sončni mrk prinaša preoblikovanje in spremembe. Bik je fiksno znamenje, znan po svoji stabilnosti in ne mara sprememb, ker ogrožajo njegov notranji mir. Energiji Sončnega mrka in znamenja nista usklajeni, kar zna prinesti vznemirjenost in tesnobo. Še posebej to velja za ljudi, ki imajo planete ali senzitivne točke horoskopa med 5° in 11° fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar).

Živimo v nemirnim časih, polnih sprememb, katere težko dohajamo oziroma jih težko sprejmemo in vgradimo v svojo rutino. Vendar spremembe omogočajo napredek, če smo pripravljeni stopiti iz cone ugodja in opustiti stare oblike varnosti. Ugodje, mir in varnost pa so teme, ki jih povezujemo z znamenjem Bika.

Že nekaj časa je ena od temeljnih vrednot naše družbe potrošništvo. Če občutek vrednosti ali varnosti temelji na "imeti", postanemo grabežljivi in iz tega se rodi želja po "imeti še več" in želja po moči. Oblast in odločanje si priborijo posamezniki, katerih glavni motiv je »imeti«. V imenu tega so institucionalizirali prevzeme, plenitve in se opravičujejo vojne. Ko se nekdo istoveti z lastnino, zato da napolni svojo notranjo praznino, hoče vedno več.

Sončni mrk nas bo soočil z našim občutkom varnosti. Kaj nam v življenju prinaša dejansko varnost, kaj ima za nas vrednost, koliko se cenimo, kako se znamo postaviti zase, ali znamo postaviti meje in jih braniti? Vsa ta vprašanja lahko postavimo za področje, ki jih bo aktiviral Sončni mrk.

Tudi na kolektivnem nivoju, v svetu, se bomo v bližnji prihodnosti ukvarjali z občutkom varnosti, tako finančne kot tudi fizične. Zaradi vpliva kvadrata med Plutonom in Uranom, kot tudi vpliva Velikega kardinalnega križa, lahko pričakujemo turbolentno obdobje. Tudi tu prihaja do problema s postavljanjem meja in limitov. Spor v Ukrajini se bo še zaostroval. Pričakujemo lahko tudi gospodarske sankcije, nemire na svetovnih finančnih trgih, elementarne nesreče z veliko materialno škodo, kot tudi občutno povečanje cen hrane. 

Mundana astrologija smatra, da ima Sončni mrk še posebej močen vpliv na avtoritete in voditelje, kot tudi na horoskope držav in da je njihov vpliv močnejši na kolektivnem nivoju. Ker ima predsednik ZDA Barack Obama svoj rojstni Neptun v opoziciji s Sončnim mrkom in imajo tudi ZDA v svojem rojstnem horoskopu Sončni mrk v konjunkciji z descendentom, lahko pričakujemo močno stopnjevanje napetosti in nepredvidene dogodke, povezane tako s predsednikom Barack Obamo kot tudi z ZDA.

Podobna tema: Mrki v astrologiji

Ni komentarjev :

Objavite komentar