torek, 22. julij 2014

Nesreče malezijskih letal - astrološko tolmačenje

Ko so letala neke države v pol leta dvakrat vključena v masovne nesreče, lahko predvidevamo, da se to razbere tudi v horoskopu te države. V astrologiji področje prometa pokriva 3. hiša. Planet Uran pa je planet, ki simbolično predstavlja letala in letalski promet.

V horoskopu Malezije se planet Uran nahaja v 3. hiši in je vladar 9. hiše horoskopa, kar pomeni, da ima Malezija zelo razvit letalski promet tako na krajših relacijah znotraj države kot tudi za daljše, medcelinske polete. O pomembnosti letalskega prometa v Maleziji, ki ima 118 letališč, govori tudi znamenje Leva, v katerem je vrh 3. hiše in v katerem se nahaja tudi Luna, ki simbolično predstavlja narod Malezije.

Vladar ascendenta in Sončnega znamenja v horoskopu Malezije je Merkur. Ker Merkur nima aspektov prvega reda, še dodatno poudari pomembnost prometnih in informacijskih povezav v državi. V kombinaciji s 3. hišo Malezije, ki se začne v Levu, ni nenavadno, da je Malezija ena vodilnih držav v JV Aziji z visoko razvito prometno infrastrukturo in telekomunikacijskim sistemom.

Uran v horoskopu Malezije se nahaja na vmesni točki med Luno in Plutonom. Luna v mundanem horoskopu predstavlja ljudstvo in množice; Urana astrologi povezujemo z nenadnimi, šokantnimi dogodki, kar nesreče so; Pluton pa je po svoji naravi ekstremen in med drugim simbolizira masovnost. Povezava teh treh planetov je že eden od močnih pokazateljev možnosti večjih letalskih in drugih prometnih nesreč, v katerih lahko umre večje število ljudi.

Vladar 11. hiše, katere naravni vladar je Uran, je Mars, ki je v progresiranem horoskopu Malezije napredoval v Strelca in tvori kvadrat z rojstnim Uranom. Ta aspekt pojasnjuje, zakaj se nesreče dogajajo ravno v tem obdobju. Prav tako pa je rojstni Uran Malezije trenutno pod močnim vplivam tranzitnega Neptuna, ki se nahaja v znamenju Rib v 9. hiši Malezije, kar prinaša zmedo, nejasnosti in težave na področju mednarodnega letalskega prometa. Neptun, vladar morij in oceanov, stvari zamegli in jih skrije, zato ni nenavadno, da je prvo malezijsko letalo izginilo brez sledi.

Neptunov vpliv pa med drugim prinaša tudi medijske manipulacije, kar se lepo vidi pri nesreči drugega letala, kjer je nastala prava medijska vojna med silami v Ukrajini, hkrati pa tudi med obema velesilama.

Država Malezija ima v svojem horoskopu konjunkcijo Uran Pluton, torej je nastala pod vplivom začetka cikla teh dveh planetov. Ker trenutno ta dva planeta na nebu tvorita izredno močen in stresen aspekt - kvadrat, to energijo čutijo vsi tisti, ki imajo ta dva planeta povezana v rojstni karti, pa naj bo to na osebni ravni ali kolektivni ravni, kot je v primeru Malezije.

Astrološka karta Malezije

Ni komentarjev :

Objavite komentar