petek, 11. julij 2014

Volitve 2014 - do konca jeseni lahko pričakujemo še veliko preobratov

V času, ko bodo predvidoma razglašeni prvi neuradni rezultati volitev, bo MC, ki v mundani astrologiji predstavlja vladarja ali vlado države, v zadnji polovici znamenja Škorpijona in bo tvoril trigon z Jupitrom, ki bo na 29° Raka. V astrologiji velja 29. stopinja kot usodna, karmična stopinja, ki simbolično predstavlja zaključevanje cikla. Tako MC kot Jupiter sta v vodnih znamenjih. Ker voda med drugim predstavlja čustva, spomin in preteklost, nam Slovencem ta aspekt prinaša možnost čustvene transformacije preteklosti. Ker pa 29° prinaša tudi nekaj zapletov, bo lahko to poslavljanje in preživljanje starega predstavljalo prepreko, ki jo bo potrebno premagati, kajti lahko ogrozi začetke delovanja nove vlade.

V horoskopu volitev je Luna, ki simbolizira narod, v znamenju Vodnarja. To nakazuje na težnje naroda po spremembi oblasti. Ljudje so se naveličali manipulacij in obljub, želijo si novosti in sprememb. Tudi Uran je v stresnem aspektu s Saturnom, ki je na 16° stopinj Škorpijona, tu pa se nahaja Pluton v 10. hiši v rojstnem horoskopu Slovenije. Tranzitni Saturn že nekaj časa razsvetljuje razne nečednosti in kaže pravi obraz vladajočih struktur v Sloveniji. Prav tako razsvetljuje manipulacije in stare, že preizkušene trike, s katerimi se staro še vedno odločno in trdo bori za svojo moč in položaj.

Uran in Mars sta v opoziciji v znamenjih Ovna in Tehtnice, kar nakazuje, da bodo začetki in sestava nove vlade obeleženi z neuspešnimi koalicijskimi pogajanji o sodelovanju. Ta bodo prej rušilna, kot konstruktivna in na tem področju lahko pričakujemo še marsikatero presenečenje. Težave lahko povzroča tudi Pluton v Kozorogu, ki nima aspektov na ostali del horoskopa in govori o skritih silah moči v državi, ki jim je predvsem za moč in oblast in ne za sodelovanje.

Slovenija ima sedaj tranzitni Pluton na rojstnem Uranu. To je  izredno razdiralen in ogrožajoč aspekt za nadaljnjo usodo naroda, še posebej, če narod ne bo postal enoten. Te volitve žal ne bodo prinesle novega zagona in elana vladi, ovirala jo bo vse večja polarizacija, tako da lahko pričakujemo do pozne jeseni še mnogo medsebojnih nizkih udarcev in preobratov. Pričakujemo pa lahko tudi prečiščevanje starih negativnih, razdiralnih energij in obupnih poskusov po pridobitvi moči.

Ker nimam popolnih rojstnih podatkov kandidatov, ne morem napovedati točnih rezultatov. Oba glavna kandidata, Miro Cerar in Janez Janša, sta po horoskopu Devici, oba imata Luni v znamenju Škorpijona. V znamenju Device imata še planeta Venero in Merkur. Vladar njunih horoskopov je Merkur. Na  dan volitev bo tranzitni Merkur na descendentu horoskopa Slovenije, tako da bo imel Merkur pomembno vlogo pri izbiri predsednika vlade. Merkur Mira Cerarja je ravno na sredini trigona med Jupitrom in Mc, tako da z obema planetoma tvori harmonične aspekte. Tranzitni Merkur pa tvori sekstil na njegovo Venero, kar mu prinaša priljubljenost. Prav tako pa mu nudi s harmoničnim trigonom podporo tudi Pluton.

Janez Janša ima podporo sekstila, ki ga medsebojno tvorita tranzitno Sonce in rojstni MC. To je sicer pozitiven aspekt, ki bi bil lahko znak uspeha, a ga malo »kvari« negativen aspekt tranzitnega Plutona na njegovo Sonce.

Tranziti so v večernih urah nekoliko bolj naklonjeni Janezu Janši, kaj to pomeni ne morem točno ovrednotiti, ker nimam popolnih rojstnih podatkov za Mira Cerarja. Njuna horoskopa imata veliko podobnosti. Te podobne energije bi jima omogočale dobro sodelovanje, vendar kot kažejo planeti, je Slovenija pred težkim obdobjem stopnjevanja polaritet in prečiščevanja starih destruktivnih vzorcev.

Ni komentarjev :

Objavite komentar