ponedeljek, 4. avgust 2014

Jupiter, prinašalec sreče, v znamenju Leva

Energija Jupitra, ki je bila v znamenju Raka introvertirana, usmerjena v notranji čustveni svet, bo sedaj, od sredine julija 2014 pa do avgusta 2015 ekstrovertirana, torej usmerjena navzven, v svet okoli sebe. Jupiter bo še poudaril tipične lastnosti Leva, kot so živahnost, igrivost, velikodušnost in toplino.

Lev je tudi zelo individualno znamenje z močnim zavedanjem samega sebe in samozavestjo. Poln je življenjske energije in vitalnosti, žene pa ga močna sla po uveljavljanju in potrditvi.

Jupiter v astrologiji simbolizira prinašalca sreče, napredka in rasti. Za svojo pot čez Zodiak  porabi  12 let, torej približno eno leto za vsako znamenje. Znamenju in hiši, ki jo Jupiter prehaja, se obetajo rast, napredek in priložnosti.

Vendar pa ima Jupiter tudi temnejšo plat manifestacije, ki se kaže kot lahkomiselnost, nadutost, aroganca. Nikoli mu ni dosti, stalno hrepeni po širitvi. Je bombastičen, brez vztrajnosti, popustljiv sam do sebe in rad pretirava.

Pri svojem enoletnem popotovanju po znamenju Leva bo Jupiter z ostalimi planeti tvoril kar nekaj aspektov. Najpomembnejši so:
  • Jupiter trigon Uran: konec septembra 2014, v začetku marca 2015 in v sredini junija 2015. To je zelo ugoden aspekt, ki prinaša prijetna presenečenja in optimizem, kot tudi nove, zanimive priložnosti.
  • Jupiter inkonjunkcija Pluton: v začetku in sredini septembra 2014, konec februarja in v začetku marca 2015 ter v sredini in konec maja 2015. Stresen aspekt, ki prinaša manipulacijo in zastraševanje, s katerimi se skuša opravičiti namere in cilje, ki služijo pridobivanju moči.
  • Jupiter inkonjunkcija Neptun: v sredini avgusta 2014. V tem času bomo soočeni s situacijami, v katerih ne bomo imeli kaj izbirati, kajti vse, kar bo na izbiro, bo slabo. Tako stanje povzroča apatijo in »prepuščanje usodi«.
  • Jupiter kvadrat Saturn: v avgustu 2015. Izredno pomemben aspekt dveh socialnih planetov. Njun cikel traja 20 let. Je pokazatelj mnogih družbenih sprememb, še posebej na področju Amerike in Evrope. Kvadrat bo nastal tik pred tem, ko Jupiter zapusti znamenje Leva in bo še zadnja retrospektiva o tem, kaj od idej in zamisli smo uresničili.
V retrogradnem gibanju bo Jupiter v času od 8.12.2014 do 2.3.2015. To bo dober čas za ponoven vpogled na njegov vpliv na področju napredka in širitve.

Tudi v horoskopu Slovenije imamo Jupitra v znamenju Leva, torej se bo tranzitni Jupiter vrnil na svojo rojstno pozicijo. Astrologi to imenujemo Jupiterjev povratek in ga običajno tolmačimo pozitivno, v smislu, da nam zagotavlja pozitivno obdobje in dobre možnosti. Vendar rojstni Jupiter v horoskopu Slovenije nima dobre pozicije in aspektov. Je v 8. hiši, ki v mundani astrologiji simbolizira smrtnost, krize, kot tudi kredite in pomoč drugih držav, tako da se je bati, da njegova širitev na tem področju lahko v prihodnjem letu prinese še več zadolževanja.

Ni komentarjev :

Objavite komentar