četrtek, 6. november 2014

Astrološka napoved za november 2014

Mars v novembru 2014


Med 10.11.2014 in 13.11.2014 bo planet Mars v znamenju Kozoroga aktiviral kvadrat, ki ga  medsebojno tvorita planeta Uran in Pluton. Mars v Kozorogu v kombinaciji s Plutonom prinaša ekstremno moč in fokusiranje na zastavljen cilj. Brezkompromisno uveljavlja svoj prav in na vsak način skuša drugim vsiliti svojo voljo. Negativen aspekt z Uranom pa bo še povečal napetost in stres, tako da se bo blokirana in zavrta agresija sprožala v nenadnih izbruhih jeze in uničevalnega besa.

V teh dneh lahko na kolektivnem nivoju pričakujemo povečano število nesreč, agresivnih izbruhov, vojnih spopadov, atentatov na voditelje držav, izbruhov vulkanov, potresov in uvedb nepriljubljenih ukrepov, ki lahko povzročijo proteste in upore. Na osebnem nivoju pa lahko pričakujemo izbruhe jeze, maščevalnost, užaljenost in prekinitev odnosov.

20.11.2014, ko bo Mars v kvadratu z Luninimi vozli, lahko pričakujemo ponovno zaostrovanje in obuditev starih konfliktov. Žal trmasto vztrajanje pri svojem prav ruši ravnotežje v odnosih in onemogoča komunikacijo.

Venera v novembru 2014

Neugodni vplivi stresnih aspektov Marsa med 9.11.2014 in 15.11.2014 bodo še povečani s konjunkcijo Venere in Saturna v znamenju Škorpijona. Venera v Škorpijonu, katere čustvena intenzivnost je v tem znamenju povečana, bo soočena z občutki hladu, nesprejetosti, kriticizmom in zavračanjem oziroma z vsemi obrabnimi mehanizmi, s katerimi se Saturn v Škorpijonu brani pred čustveno bližino. Aspekt med Venero in Saturnom nas uči postavljati pretočne meje med seboj in drugimi, kajti v medčloveških odnosih je ravnovesje moči izredno krhko in občutljivo stanje, ki ga strah pred bližino zlahka poruši.

V tem času lahko pričakujemo tudi nekaj neprijetnih spoznanj, povezanih s stanjem naših financ. Soočeni bomo s temami, ki se navezujejo na to, da se denar velikokrat zlorablja za to , da bi se pridobila moč.

Po 16.11.2014, ko bo Venera  prešla v znamenje Strelca, pa lahko pričakujemo nekaj več veselja in optimizma.

Merkur v novembru 2014

8.11.2014 se bo Merkur iz znamenja Tehtnice ponovno vrnil v znamenje Škorpijona, kjer je bil že na začetku oktobra 2014 pred svojim retrogradnim gibanjem. V znamenju Škorpijona je Merkur izredno prodoren in analitičen. Zna biti zelo direkten, njegovo razmišljanje je črno-belo. 10.11.2014 bo izstopil iz tako imenovane sence in lahko pričakujemo manifestacijo njegovega retrogradnega gibanja (npr. pokažejo se posledice napačnih odločitev ali pridobimo nova spoznanja).

28.11.2014 bo zapustil znamenje Škorpijona in prešel v znamenje Strelca, v katerem pa se ne bo počutil najbolje, saj je to znamenje njegovega izgona (znamenje Strelca praktičnega Merkurja nervira s svojim širokim intelektualnim spektrom).

Lunacije v mesecu Novembru

Polna Luna v znamenju Bika, 6.11.2014 ob 23:23

Na osi Bik Škorpijon se soočamo z napetostjo med nasprotujočimi temami, kot so na primer imeti - izgubiti, varnost - nevarnost, mirnost – napetost in rast – trohnenje. Polna  Luna ne bo v opoziciji samo s Soncem, temveč tudi z Venero, ki  vlada Biku, zato bo razsvetlila teme, povezane z našimi vrednotami: kaj nam je v življenju zares pomembno, kaj so naše temeljne vrednote, do česa čutimo strast in kaj je tisto, kar smo pripravljeni v teh nemirnih turbulentnih časih pripravljeni žrtvovati, da bi dosegli  svoje cilje ali si pridobili varnost in udobje.

Mlaj v znamenju Strelca, 22.11.2014

Mlaj na 0° Strelca počasi zaključuje introvertno obdobje Škorpijona, ko je energija usmerjena navznoter in teži k odpiranju starih čustvenih ran in soočanju s svojimi notranjimi demoni. Notranja transformacija, ki poteka skozi opuščanje starih prepričanj in pričakovanj, se zaključuje. To nam bo prineslo nova spoznanja in širši, bolj celosten pogled. Energija se v znamenju Strelca  obrne navzven in  se usmeri v bodočnost.

Ni komentarjev :

Objavite komentar