petek, 20. januar 2017

Inavguracija - horoskop

Inavguracija predsednika Donalda Trumpa

Ascendent, ki opisuje naravo tega dogodka, je na 14° znamenja Bika na fiksni zvezdi Almach, katere vpliv je podoben Veneri in prinaša slavo in čast. Ta inavguracija bo torej dogodek, ki bo pritegnil veliko pozornosti po celem svetu. Da bo odmevnost tega dogodka precej večja od dosedanjih inavguracij, potrjujejo še aspekti Pluton konjunkcija MC trigon ascendent. Venerin vpliv pa se bo odražal tudi v številnih plesih in slovesnostih, ki jih bodo v čast predsednika organizirali v večernih urah po vsem Washingtonu.

Da pa vzdušje tega dogodka ne bo samo Venerijansko prijetno in slovesno, bo poskrbel vpliv druge fiksne zvezde, Menkar, ki se prav tako nahaja na 14° Bika in katere vpliv je podoben Saturnovemu. Luna, ki v geopolitični astrologiji predstavlja množice, ljudstvo, je v znamenju Škorpijona v trigonu z Neptunom, kar prinaša množično popularnost in medijsko pokritost tega dogodka. Žal pa Luna tvori tudi napet aspekt z Marsom, kar lahko privede do močnih čustvenih izbruhov jeze in maščevanja. Tako da lahko tokom inavguracije pričakujemo shode in agresivne proteste tistih, ki so bili proti izvolitvi predsednika Trumpa. Ta vpliv bo še posebej moteč za predsednika Trumpa, ki ima v rojstnem horoskopu konjunkcijo Venere in Saturna in zaradi tega močno hlepi po ugledu in priznanju. Upajmo, da bo vse ostalo pri verbalnem izražanju negodovanja, saj kvadrat med Marsom in Saturnom povzroča nenadne izbruhe blokirane frustracije in agresije, ki je težko obvladljiva na kolektivni ravni. Veliko dela bodo imeli tudi vsi tisti, ki skrbijo za varnost, saj slab aspekt med Uranom in Plutonom mnogokrat nakazuje na močno podtalno delovanje ekstremistov.

Zanimiva je tudi medsebojna povezanost med MC (vrhom neba, ki predstavlja izvršilno vejo oblasti v državi) in Soncem. MC se v znamenju Kozoroga izraža skozi tradicionalne avtoritativne vrednote v institucijah moči. Sonce, ki je glavna avtoriteta v državi, pa se nahaja prav na začetku znamenja Vodnarja, ki je po svoji energiji zelo različno od znamenja Kozoroga. Vodnarju vlada Uran, ki je ekscentričen planet sprememb.

Astrološka simbolika lepo prikazuje Sonce v Vodnarju (predsednika Trumpa) kot energičnega, morda včasih malo norčavega človeka, ki pa ima močno željo po radikalnih spremembah obstoječega stanja. S prisego vstopa v togo, s tradicijo in nadzorom prevzeto staro institucijo oblasti, ki jo simbolično predstavlja znamenje Kozoroga. Še dobro, da sta vladarja Saturn in Uran v medsebojnem harmoničnem odnosu, kar nakazuje, da bo predsednik Trump, navkljub zaviralnim akcijam in blokadam, ki jih sproža aspekt kvadrata med Saturnom in Marsom, uspel izpeljati nekaj pomembnih sprememb. Bodo pa blokade in zavlačevanja predstavljale velik izziv njegovi eksplozivni in neučakani naravi. Kot sem že pisala v letnem horoskopu, so ameriške volitve in brexit znanilci sprememb, ki nam jih obetajo planetarni prehodi v prihodnjih letih. Ljudje so volili za spremembe in proti obstoječemu stanju in s tem pokazali, da imajo dovolj.

Tranzitni aspekti med Saturnom in Uranom kot tudi med Jupitrom in Uranom so znanilci sprememb v družbi. Zanimivo, Donald Trump ni reformator v klasičnem pomenu te besed, pa je vendarle postal ikona kolektivnih sprememb. Njegov rojstni horoskop vsebuje aspekte med temi planeti, Jupitrom, Saturnom in Uranom, kar je povzročilo, da je postal prevodnik, skozi katerega tečejo te močne kolektivne energije.

5 komentarjev :

  1. DONALD TRUMP IN MELANIJA TRUMP - 8 LET VLADANJA V BELI HIŠI

    Danes so ZDA dobile 45. predsednika Združenih Držav Amerike Donalda Trumpa. Donald Trump se je rodil 14.novembra 1946. Njegova žena sicer slovenka iz Sevnice Melanija Trump rojena Knavs se je rodila 26.aprila 1970. Donald je torej skoraj 24 let starejši od Melanije oziroma je Donald od Melanije starejši točno 8717 dni.

    V ZDA so predsedniške volitve vsako četrto leto na prestopno leto, predsednik kateri je izvoljen se vseli v belo hišo in prične z predsednikovanjem 20.januarja naslednje lepo po prestopnem letu oziroma naslednje leto po predsedniških volitvah.
    Naslednje predsedniške volitve v ZDA bodo zopet leta 2020 in če takrat Donald Trump ne bo več izvoljen se mu bo mandat iztekel v sredo, 20.januarja 2021, če pa bo takrat leta 2020 zopet izvoljen se mu bo mandat podaljšal vse do ponedeljka, 20.januarja 2025.
    Torej v ZDA je lahko nekdo predsednik največ 8 let, ker pač tako zahteva tamkajšnja ustava.

    Torej Donald Trump je lahko najdlje predsednik ZDA polnih 8 let. Je pa število 8 tudi Venerino število. Med dvema zaporednima Venerinima tranzitoma v istem paru je točno 8 let časovne razlike. Venerina tranzita dne 8.junija 2004 in 6.junija 2012 imata 8 let časovne razlike, prav tako imata Venerina tranzita dne 11.decembra 2117 in 8.decembra 2125 tudi 8 let časovne razlike.

    Bodo pa leto dne 21.avgusta Združene Države Amerike deležne tudi popolnega Sončevega mrka kateri bo potekal skozi to državo. Po srednjeevropskem času UTC+1h se delni Sončev mrk v Washingtonu prične ob 18:18, vrhunec mrka nastopi ob 19:43, ko v Washingtonu Luna zakrije 84% Sončevega navideznega premera. Delni mrk pa se v Washingtonu konča ob 21:02. V Evropi bo kot delni Sončev mrk viden le iz zahodnega dela Evrope in to tik pred Sončevim zahodom.

    OdgovoriIzbriši
  2. PERIODIČNO PONAVLJANJE LUNINIH MEN NA ISTE DATUME V VSAKEM NASLEDNJEM LETU

    Praktično je vedno takole, če je letos v nekem datumu neka Lunina mena potem bo v prihodnjem letu v tem istem datumu naslednja 3. Lunina mena po vrsti in pravila so tukaj takšna:

    -Če je letos na nek datum MLAJ potem bo prihodnje leto na ta isti datum PRVI IZBOČEC.
    -če je letos na nek datum PRVI SRPEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum ŠČIP.
    -če je letos na nek datum PRVI KRAJEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum ZADNJI IZBOČEC.
    -če je letos na nek datum PRVI IZBOČEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum ZADNJI KRAJEC.
    -če je letos na nek datum ŠČIP potem bo prihodnje leto na ta isti datum ZADNJI SRPEC.
    -če je letos na nek datum ZADNJI IZBOČEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum MLAJ.
    -če je letos na nek datum ZADNJI KRAJEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum PRVI SRPEC.
    -če je letos na nek datum ZADNJI SRPEC potem bo prihodnje leto na ta isti datum PRVI KRAJEC.

    OdgovoriIzbriši
  3. V tem krogu v nekem poljubnem datumu sledijo Lunine mene iz leta v leto v istem datumu točno takole:
    MLAJ, PRVI IZBOČEC, ZADNJI KRAJEC, PRVI SRPEC, ŠČIP, ZADNJI SRPEC, PRVI KRAJEC, ZADNJI IZBOČEC in potem spet sledi MLAJ.

    OdgovoriIzbriši
  4. HERSCHLOV VREMENSKI KLJUČ

    Angleški astronom Frederick William Herschel (1792 - 1871) je sestavil tabelo na podlagi katere vsaj približno lahko ugotovimo vreme, če vemo ob kateri uri nastopi mlaj, prvi srpec, prvi krajec, prvi izbočec, ščip, zadnji izbočec, zadnji krajec in zadnji srpec.

    Ta vremenski ključ si lahko najenostavneje zapomnimo in sicer tem bližje polnoči nastopi posamezna Lunina mena tem lepše vreme bo in tem bližje poldnevu nastopi posamezna lunina mena tem grše vreme bo. V kolikor nastopi neka Lunina mena v bližini ure 6 ali 18 pa se bolj nagiba na spremenljivo vreme.

    Herschlov vremenski ključ pravi, če nastopi posamezna Lunina mena bo naslednje vreme:

    Od 3. do 9. ure bo spremenljivo.

    Od 9. do 15. ure bo deževno ali sneženo vreme. V času od 16. aprila pa do 15. oktobra se nam v glavnem obeta dež, od 16.oktobra pa do 15.aprila pa se nam obeta v glavnem sneg.

    Od 15. do 21. ure bo spremenljivo.

    Od 21. do 3. ure bo lepo.

    Seveda pa se nam pri tem vremenskem ključu obetajo tudi nekoliko drugačna pravila. Vemo, da je več padavin v naraščajoči Luni in manj padavin v padajoči Luni. Pravila so tukaj še sledeča:

    Če nastopi v naraščajoči Luni to je v času od mlaja pa do polne Lune poljubna Lunina mena v bližini poldneva potem bo precej velika verjetnost da bo takrat slabo vreme.

    Če nastopi v padajoči Luni to je v času od polne Lune pa do mlaja poljubna Lunina mena v bližini polnoči potem bo precej velika verjetnost da bo takrat lepo vreme.

    V kolikor želimo da bomo po tem Herschlovem vremenskem ključu resnično ugotovili vreme potem moramo čas tako glavnih kakor vmesnih Luninih men vedno upoštevati po srednjeevropskem času UTC+1h in nikoli po poletnem času, ker je v Sloveniji srednjeevropski čas UTC+1h povsem skladen z sončevim časom kateri se povsem sklada s časom zgornje in spodnje kulminacije Sonca ter prav tako s Sončevimi vzhodi in zahodi.

    OdgovoriIzbriši
  5. ZAKAJ IMAMO TE DNI TOLIKO DNI JASNEGA VREMENA BREZ PADAVIN

    Zelo verjetno imamo te dni toliko dni jasnega vremena prav zaradi Lune in Herschlovega vremenskega ključa, namreč sedaj imamo Luno v apogeju to je seveda v točki katera je ko je Luna najbolj oddaljena od Zemlje. Zaradi bližine apogeja Lune imamo sedaj med zaporednimi Luninimi menami okoli 4 dni časovne razlike. Po golem naključju Luninega apogeja se sedaj vse 4 zaporedne Lunine mene pojavljajo v bližini polnoči to je med 21. in 3. uro. Seveda je sedaj padajoča Luna in pri padajoči Luni je ponavadi manj padavin, več jasnega vremena, vse 4 zaporedne Lunine mene se pojavljajo v bližini polnoči. Torej če upoštevamo Herschlov vremenski ključ je prav ta ključ kriv da imamo sedaj pri nas toliko jasnega vremena in že toliko dni smo brez padavin pa čeprav imamo zunaj na zemlji okoli 5 cm snega kateri se ne topi zaradi premrzlega vremena.

    Te 4 zaporedne Lunine mene okoli polnoči so naslednje in se pojavljajo ob tem času:

    ZADNJI IZBOČEC je 16.januarja ob 0:47
    ZADNJI KRAJEC je 19.januarja ob 23:13
    ZADNJI SRPEC je 24.januarja ob 2:24
    MLAJ je 28.januarja ob 1:07.

    Torej če upoštevamo Herschlov vremenski ključ pri padajoči Luni se Sloveniji v času od 16. pa vse do 31.januarja obeta obdobje brez padavin, obdobje dokaj jasnega in tudi hladnega vremena.

    Sedaj pa si lahko pogledamo prejšnjo in naslednjo Lunino meno:

    ŠČIP je 12.januarja ob 12:34
    PRVI SRPEC je 31.januar ob 17:29.

    Ščip dne 12.januarja kateri je nastopil že v bližini poldneva sicer že ob začetku padajoče Lune kaže na bolj slabo vreme. Naslednji dan v petek, 13.januarja je pri nam zapadlo celo 15 cm snega. Od naslednjega dne 14.januarja dalje pa pri nas ni več nobenih padavin.
    Sicer če gledamo po tem vremenskem ključu naprej nas vse do 31.januarja ne čaka nobenih padavin. Prvi srpec dne 31.januarja pri naraščajoči Luni pri kateri je ponavadi več padavin kakor pri padajoči Luni bo nastopil v bližini 18. ure. To pomeni, da se bo v Sloveniji 31.januarja končalo obdobje suhega vremena in se morda pričelo nekaj dnevno obdobje slabega vremena. Od 1.februarja dalje se nam obeta nekaj padavin verjetno snega in kot kaže po tem vremenskem ključu bi se dalo vreme napovedovati tudi za daljše obdobje.

    Tudi Lunin perigej in apogej vplivata na vreme pri nas. Torej Lunin perigej je točka ko je Luna najbližja k Zemlji, apogej pa je točka ko je Luna najbolj oddaljena od Zemlje.

    LUNIN PERIGEJ, APOGEJ IN VREME

    Ta vremenski ključ okoli Luninega perigeja in apogeja si lahko zapomnimo nekako takole:

    Takrat ko je Luna v bližini perigeja se vreme zelo rado spreminja.

    Takrat ko je Luna v bližini apogeja se vreme nerado spreminja in je vreme več dni zaporedoma enako.

    OdgovoriIzbriši