torek, 28. marec 2017

Mlaj na 7° Ovna, 28.3.2017 ob 4:58

Energija mlaja v Ovnu je močno obarvana z energijo retrogradne Venere, s katero je mlaj v konjunkciji. Ta kombinacija nam prinaša nove uvide in spoznanja na področju odnosov. V ospredju bodo teme, ki so povezane z ravnotežjem moči v partnerstvu. Uskladiti bo potrebno med tem, v kolikšni meri smo v partnerstvu lahko usmerjeni vase ter svoje interese in tem, koliko se moramo prilagajati drugim. Oven in Tehtnica sta polarni znamenji, katerih učna naloga je vzpostaviti ravnotežje in harmonijo na nivoju Jaz - Drugi. Poudarjena Ovnova energija je individualna, na vsak način želi voditi, se ne prilagaja, ampak to pričakuje od drugih. Želi voditi in se boji predaje, zato težko ustvari bližino, ki je nujno potrebna za kvaliteten odnos. Na drugi strani pola pa imamo znamenje Tehtnice, ki je znano po prilagajanju in neodločnosti ter strahu pred konfrontacijo in potrebo po vzpodbujanju od zunaj, Tehtnica »izziva napadalnost«, da bi zapolnila svoje pomanjkanje prodornosti, saj se skozi napetost uči postaviti zase.

Venera in Mars sta v medsebojni recepciji (Venera vlada Biku in Mars vlada Ovnu), kar pomeni, da morata izražati svojo energijo na tujem, za njiju neugodnem, terenu, kar po eni strani deluje zaviralno, po drugi strani pa omogoči razumeti nasprotni pol.

Trenutno znamenje Tehtnice tranzitira planet Jupiter, ki v tem času tvori napete aspekte z Uranom in Plutonom. Ta napeta kombinacija prinaša nemir in krize v odnose, ki niso usklajeni. Prišel je čas sprememb in »globinskega čiščenja« motečih vzorcev. Jupiter skozi spremembe prinaša možnost rasti in napredka v odnosih, kot tudi zaključke tistih zvez, ki se ne bodo uspele uravnotežiti.

Zanimiva manifestacija delovanja mlaja na geopolitičnem področju je Velika Britanija, ki ima na 7° Ovna svoj descedent, ta v astrologiji simbolizira partnerstvo, zato ni nenavadno, da bo ravno v tem obdobju vrh Unije, kjer se bodo postavile smernice za začetek pogajanj. Brexit pa ne bo potekal samo po predvidenjih in željah Britancev, saj ima tudi Škotska aktivirano 7° Ovna. Tam je njena Luna, ki s svojo konjunkcijo z Uranom, ki je v kvadratu z Marsom v znamenju Raka, simbolično predstavlja frustracijo in večne težnje bojevitih Škotov po samostojni deželi. Retrogradna Venera bo v sedmi hiši horoskopa Škotske trčila in aktivirala boleč in napet aspekt med Kironom, Soncem in Plutonom, ki ga tranzitira Saturn iz Strelca, kar bo sprožilo veliko starih zamer med narodoma, še posebej tistih, pogojenih z dominantnim položajem Britanije. In če bo ta vztrajala pri svoji dominantnosti, bo aktivirala stoletne zamere in angleškemu brexitu bo sledil še Škotski. Zanimiva je tudi manifestacija Venere in Lune v Ovnu, kar nakazuje, da bo v tem obdobju v ospredju prodorna in borbena ženska energija. Glavni akterki sta zagotovo obe premierki. Koristno pa jo je uporabila kanclerka Angela Merkel , saj ji je prinesla prvo zmago v predvolilnem boju.

Več o tem, kaj prinaša vpliv mlaja, si lahko preberete na http://www.e-astrologija.si/lunine-mene-v-astrologiji/

2 komentarja :

  1. Danes je katoliška in hkrati tudi pravoslavna velika noč. Sicer se sedaj v teh dneh zaključuje dolgo sušno obdobje katero je trajalo vse od konca letošnjega februarja. V celem letošnjem marcu pri nas ni padla niti kaplja dežja in niti ena snežinka ne. Prva polovica letošnjega aprila je bila tudi precej sušna kar seveda ni značilno za april, bo pa druga polovica aprila verjetno bolj mokra. Žal pa se nam sedaj okoli bele nedelje morda spet obeta spomladanska pozeba, se bo letos zopet ponovil podoben scenarij izpred konca lanskega aprila, ko je pozeba vzela ogromno lanskega sadja. Toda žal proti vremenu ne moremo ničesar. Sedaj pa si bomo pogledali Lunine mene za letošnji maj.

    LUNINE MENE ZA MAJ 2017

    PRVI KRAJEC bo 3.maja ob 3:47
    PRVI IZBOČEC bo 6.maja ob 22:16
    ŠČIP bo 10.maja ob 22:42
    ZADNJI IZBOČEC bo 15.maja ob 1:34
    ZADNJI KRAJEC bo 19.maja ob 1:33
    ZADNJI SRPEC bo 22.maja ob 15:37
    MLAJ bo 25.maja ob 20:44
    PRVI SRPEC bo 29.maja ob 1:18.

    SREDINA ASTRONOMSKE POMLADI bo 5.maja ob 8:31. V tem trenutku bo Sonce doseglo natanko 15 kotnih stopinj astrološkega znamenja Bika.

    Keltski solarni praznik BELTAN bo dne 8.maja.

    SETVENA POLNA LUNA bo dne 10.maja, saj bo to druga pomladanska polna Luna.

    ČEŠNJEV LUNARNI MESEC se prične dne 25.maja.

    OdgovoriIzbriši
  2. VREME PO HERSCHLOVEM VREMENSKEM KLJUČU ZA MAJ 2017

    Letošnji maj kakor kaže vreme po tem vremenskem ključu bo kar precej sončen, lep in topel, padavin kot kaže ne bo dosti, pa še te bodo bolj v popoldanskem času. Kot kaže se nam očitno letošnji maj obeta dokaj sušen kakor bo verjetno bolj sušna letošnja pomlad. Sedaj pa si bomo pogledali kakšno vreme nas čaka v letošnjem maju.

    V začetku maja in to vse do 2.maja se nam obeta bolj spremenljivo vreme. Spremenljivo, hladno vreme bo potem trajalo vse od 3. pa vse do 6.maja. V teh dneh padavin verjetno ne bo dosti.
    Lepo, sončno, toplo in brez padavin bomo potem imeli kar 2 tedna in sicer bo lepo vreme vse od 7. pa vse do 22.maja, v tem času najverjetneje ne bo čisto nič padavin. Padavine bi se potem pričele nekje 23.maja, vse od 23. pa do 25.maja bomo imeli bolj spremenljivo vreme. Od 26. pa do 28.maja se nam obeta tudi bolj spremenljivo vreme in sicer bo lepo ob severu ali zahodniku, dež ob jugu ali jugozahodniku. V kolikor bo v teh dneh dež verjetno dežja ne bo prav veliko. Od 29. pa vse do konca maja se nam obeta zopet lepo, sončno, toplo in povsem brez padavin.

    OdgovoriIzbriši