nedelja, 12. marec 2017

Polna Luna v Devici, 12.3.2017 ob 15:55h

To je zadnja polna Luna pred nastopom spomladanskega enakonočja, ko se svetloba in tema uravnotežita ter se prične nov cikel. Astrologi ta dan imenujemo astrološko novo leto. Energija polne Lune posveti v temo podzavesti in nam v zavedno prinese stare nepredelane vsebine, ki smo jih tokom življenja tja potisnili zato, ker so bile v času doživljanja za nas preboleče. Ker je ta Luna zadnja v enoletnem ciklu, je še toliko bolj pomembno, da pred začetkom novega cikla, ki simbolično predstavlja novo rojstvo, pospravimo čim več navlake iz preteklosti, kajti ta nas energijsko blokira in zavira.

Merkur, vladar te polne Lune, je v znamenju Rib v kvadratu s Saturnom in v konjunkciji s Kironom in Soncem ter v opoziciji z Luno. Razmišljanje bo precej kaotično in zmedeno, težko bomo izrazili svoje misli in občutja. Na površje bodo v obliki impresij prihajali spomini iz zgodnjega otroštva, povezani z nezmožnostjo izražanja čustev, še posebej tistih, za našo okolico neprijetnih. Zatrtje in neizražanje naše notranje narave pa se v življenju izraža skozi dvome vase, dezorientiranost, nezainteresiranost, nepraktičnost, kot tudi z begom v omame vseh vrst. Pozorni bodite tudi na to, kaj vam v tem obdobju sporoča vaše telo, saj se lahko ob trenutkih, ko se začne čiščenje nakopičenih čustvenih napetosti, to manifestira tudi skozi zdravstvene težave.

Kadar sta na nebu Merkur in Saturn v dinamičnem aspektu, kot sta sedaj, smo bolj nagnjeni k potrtosti in destruktivnemu razmišljanju. V kombinaciji s polno Luno pa je še dodatno povečana občutljivost in hitra užaljenost. Veliko težje izražamo kaj mislimo in čutimo, zato prihaja do nesporazumov. Smo raztreseni, prihaja do zastojev, zamud, tudi nevarnost v prometu je v tem času povečana.

Energijo polne Lune v Devici lahko koristno uporabimo za to, da osvetlimo in prečistimo našo »prtljago« iz preteklosti in da ločimo naše avtentično od tistega pridobljenega oziroma privzgojenega. Pri tem naj nas ne zavede težnja Lune v Devici, ki teži k popolnosti in kontroli. Prepustimo se toku, lahko za nas tudi neugodnih, občutij, ki bodo tekla skozi nas, saj jih bomo samo tako lahko prepoznali in jim odvzeli njihovo moč. Znebite se vsega starega in odvečnega, kajti pred nami je nov cikel.

4 komentarji :

  1. ŠTIRIURNI TEK NA POLENI OB TRETJI ZIMSKI POLNI LUNI

    V nedeljo, 12.marca 2017, ko se je na Poleni v Lenartu odvijal 4 urni tek sem v tem času pretekel točno 25 krogov oziroma točno 27 km. Obseg kroga na Hipodromu Polena v Lenartu je 1.080 metrov. Torej 1.080 metrov krat 25 = 27.000 metrov oziroma 27 km.
    Začetek teka je bilo ob 10:09, konec teka pa ob 14:09.
    Dopoldan je bilo oblačno brez padavin, popoldan pa že delno jasno.
    V nedeljo, 12.marca pa je bila tudi tretja zimska polna Luna imenovana zvončkova polna Luna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaradi 4 urnega teka na Poleni, ko sem pretekel 25 krogov so me potem noge bolele še tri dni in to vse do srede, 15.marca 2017.

      Izbriši
  2. PRED NAMI JE NENAVADNA VENERINA SPODNJA KONJUNKCIJA S SONCEM

    V soboto, 25.marca 2017 ob 11:17 bo Venera v spodnji konjunkciji s Soncem. To bo sicer že tretja spodnja konjunkcija Venere po Venerinem tranzitu z dne 6.junija 2012.
    Zakaj bo ta Venerina spodnja konjunkcija bolj nenavadna?
    Predvsem zaradi tega, ker bo Venera ob sedanji spodnji konjunkciji šla navidezno kar daleč stran severno od Sonca.
    Venerin tir je za 3,5 kotne stopinje nagnjen k ravnini Zemljine tirnice okoli Sonca. Seveda je Venera ob spodnji konjunkciji dosti bližje Zemlji kakor Soncu. V tem primeru se navidezna elongacija Venere kar precej poveča. Če je verjeti ali ne bo 25.marca Venera v trenutku spodnje konjunkcije v trenutku najmanjše elongacije kar 8,3 kotne stopinje severno od Sonca. Takrat bo Venera na isti premici s Soncem in z Zemljinim severnim ekliptičnim polom.
    Venera bo na isti premici s Soncem, severnem nebesnim polom recimo v petek, 24.marca zvečer tam nekje okoli 18:30 tik pred zahodom Venere na severozahodnem delu neba. Venera bo takrat nekje okoli 9 kotnih stopinj severno od Sonca.
    Sedaj bo seveda Venera zdrsnila navidezno precej severno mimo Sonca. Ravno nekje okoli 10.marca so Venerine spodnje konjunkcije ko gre Venera navidezno najbolj severno mimo Sonca. Okoli 10.septembra ob spodnjih konjunkcijah pa gre Venera navidezno najbolj južno pod Soncem.
    V Venerinih spodnjih konjunkcijah katere nastopijo od januarja pa vse do začetka junija gre Venera severno od Sonca. Ob spodnjih konjunkcijah katere nastopijo od julija pa vse do začetka decembra pa gre Venera navidezno južno od Sonca.
    Skratka zaradi precej severne Venere v teh dneh okoli spodnje konjunkcije bi se ob ugodnih vremenskih pogojih dalo opazovati Venero tako zjutraj že kot Danico, kot zvečer kot Večernico in to v dneh od 23. pa do 27.marca.
    Jaz sedaj Venero opazujem zvečer, zaide kar precej severno in to takoj po Sončevem zahodu.
    Naslednja podobna priložnost Z Venero nas čaka že marca leta 2025.

    OdgovoriIzbriši
  3. VČERAJ JE BILA VENERA V SPODNJI KONJUNKCIJI S SONCEM

    Včeraj v soboto, 25.marca 2017 ob 11:17 je bila Venera v spodnji konjunkciji s Soncem. Od sedaj naprej Venera zjutraj že sveti kakor Danica. Venera bo potem v največjem siju letos 30.aprila, potem pa bo v največji zahodni elongaciji 3.junija letos. Naslednjič bo Venera v spodnji konjunkciji s Soncem dne 26.oktobra 2018.
    Včerajšnja Venerina spodnja konjunkcija s Soncem bo potem v istem 8 letnem krogu kakor Venerina tranzita z dne 13.decembra 2360 in 10.decembra 2368.
    Včeraj na dan Venerine spodnje konjunkcije s Soncem sem potem zvečer ob 19. uri odšel še na koncert ob materinskem dnevu v Športno dvorano v Lenart, kjer so nastopili številni glasbeni gosti. Koncert je vodila Jasna Kuljaj.

    OdgovoriIzbriši